Uite, de-aia…

Acum 4 ani când pornea proiectul Olimpia MCMXXI, am fost întrebați de ce preferăm acest drum anevoios unuia mai simplu alături de proaspăt înființată secție de fotbal a CSM.

Era clar că treaba la care ne înhămam nu era una ușoară, că va fi greu din absolut toate punctele de vedere, și că ar fi fost mult mai simplu să ne raliem proiectului gândit de autoritățile locale.

Dacă atunci am fi răspuns cu „de-aia”, la acel moment am fi putut fi considerați rău voitori. În schimb, am spus că nu mai suntem dispuși să girăm aceleași apucături care au dus la desființarea Olimpiei în 2017, și că vom face tot ce ne stă în putință ca numele Olimpiei Satu Mare să nu mai fie terfelit in numele intereselor mărunte ale unor personaje aflate vremelnic pe anumite funcții.

Și se pare că am avut dreptate: dacă astăzi am înlocui numele CSM cu Olimpia, am vorbi despre Oli ca fiind ciuca bătăilor în seria a 10-a din liga a 3-a. Am fi vorbit despre salvarea de la retrogradare din aceeași serie, anul trecut. Și despre multe altele pe care mulți le știu, dar nu le spun. Unii de frică, alții din bun-simț.

Astăzi însă, am putea răspunde sec: „de-asta nu”. Pentru că numai orbii nu ar fi capabili să vadă astăzi câtă dreptate am avut acum câțiva ani.

Nu ne mândrim cu acest fapt, ne doare să vedem numele orașului terfelit în asemenea hal, dar mai mult de atât nu putem face decât să așteptăm vremuri mai bune pentru oraș și Olimpia.

Autor: Voluntari Olimpisti

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
Susține echipa noastră cu o donație.Donează!
+ +