Proiectul Olimpia Satu Mare și „nebunii” din spatele lui

Câțiva „nebuni” din Sătmar au avut o dorință în urmă cu cinci ani, aceea de a avea grijă de unul dintre cele mai cunoscute branduri ale orașului, FC Olimpia Satu Mare și au făcut un proiect curat pornind totul de la zero, de la cel mai de jos nivel. Au întâmpinat multe obstacole, însă îndârjirea, unitatea, spiritul de luptă, loialitatea față de culorile galben-albastru i-a ținut mereu focusați asupra a ceea ce aveau de făcut, din pasiune și cu multe sacrificii, pentru unii mai mari pentru alții mai mici. Echipa lor a câștigat campionatul ligii a IV-a din județul Satu Mare și bate la porțile fotbalului profesionist din România căci în România fotbalul profesionist începe în liga a III-a.

Credit foto: Plastilina Foto

De ce “nebuni”? Pentru că așa au fost văzuți de o mulțime de oameni “mari cunoscători” ai fenomenului fotbalistic din județ și nu numai. De la început li s-a spus în față că echipa lor nu va rezista mai mult de patru etape. Însă după primul sezon, Olimpia câștiga campionatul ligii a V-a promovând în liga a IV-a. De asemenea tot după primul sezon Olimpia a câștigat Cupa României la nivelul județului Satu Mare. Azi sunt deja cinci ani de când proiectul acesta stă încă în picioare. În toți acești ani au mai fost și alte obstacole în calea lui, după promovarea în liga a IV-a Olimpiei i-au fost refuzate cererile de a juca pe stadionul Olimpia, care este casa sa. Conducerea a găsit soluția stadionului Someșul. Apoi singura modalitate prin care acest proiect și-a propus sa accepte bani de la autoritățile locale a fost legea 350 și bineînțeles că de fiecare data când a fost depus proiectul împreună cu alte proiecte de la alte cluburi sportive, acesta a fost singurul proiect refuzat. În Satu Mare s-a renovat baza sportiva Dinamo și acolo mereu s-au găsit motive ca echipa noastră să nu poată juca, deși baza sportiva e în Satu Mare iar Olimpia e o echipa din Sătmar. 

Astfel după cum puteți observa din cele scrise mai sus, citându-l pe un prieten „Olimpia nu mai este doar un club de fotbal de ligă inferioară. Este lupta împotriva sistemului, este rezistența la acesta, este ceea ce îl va doborî. De ce? Pentru că nu are nimic de pierdut. Am luat-o de atâtea ori de la capăt că deja suntem obișnuiți. Dar nu vom renunța niciodată. Să le fie clar!”

Sunt mulți chiar și azi care nu pot percepe acest proiect fără implicarea autorităților. Pot sa le spun că autoritățile locale și-au bătut joc de acest brand al Sătmarului de doua ori, pe lângă asta uitându-ne în jur la ce se întâmplă cu echipele finanțate din bugetele locale nu credem că acest lucru este benefic pentru sportul din România. Cu ce rămâne comunitatea în urma finanțării directe de către primărie a unui club sportiv? 

Pe final, doresc să mulțumesc conducerii clubului, staff-ului administrativ, staff-ului tehnic, staff-ului online-media, tuturor antrenorilor și jucătorilor care au participat la acest proiect, sponsorilor, colaboratorilor, membrilor cotizanți, galeriei care a încurajat peste tot echipa în acești ani și nu în ultimul rând suporterilor care au fost alături de noi. Nu am vrut sa dau nume pentru a nu omite vreunul și astfel să creez o supărare.

OLIMPIA SUNTEM NOI!

Povestea continua!

Autor: Ciprian Corondan

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
Susține echipa noastră cu o donație.Donează!
+ +