Penalizări record pentru Caransebeș și Reșița

Foștii jucători de la FC Caransebeș au condamnat echipa din Seria a II-a a Ligii 2 la retrogradare. Ar fi cel mai bun caz, în situația în care conducerea grupării din Caraș-Severin nu va decide să retragă clubul în plin campionat în această pauză de iarnă. Totuși, un abandon ar însemna retrogradarea automată în ultima ligă a județului din care face parte, deci nu va mai putea să o ia de la capăt din Liga 3, acolo unde ar fi ajuns dacă ar încheia sezonul curent.

Gruparea gugulană a acumulat 13 puncte în primele 18 etape din acest sezon, se afla pe ultimul loc care asigura prezența la play-out, însă litigiile pe care le are la Federația Română de Fotbal cu foști componenți ai lotului i-a adus până acum o penalizare de 52 de puncte. FC Caransebeș figurează în ierarhia Seriei a II-a cu -39 de puncte, ceea ce înseamnă că echipa este ca și condamnată la ocuparea unui loc retrogradabil direct în Liga 3.

Mai mult, o altă echipă din Seria a II-a, Metalul Reșița, a doua reprezentantă a județului Caraș-Severin în Liga 2, figurează și ea, începând de ieri 18 decembrie, cu puncte în minus. Rosso-nerii au strâns 4 puncte pe teren, 3 le-au pierdut la „masa verde” din cauza protestului jucătorilor la meciul de la Satu Mare, iar altele 12 le-au fost scăzute în urma hotărârilor Comisiei de Disciplină și Etică, din cauza litigiilor pe care le au la FRF.
În total, Metalul Reșița are în acest moment în clasament -11 puncte, deci și ea are soarta pecetluită în acest sezon, nu are cum să o depășească pe FC Bihor.
[GNV]

Leave a Reply