Olimpia Satu Mare – Foresta Suceava 3-0

Pe o vreme perfectă pentru această perioadă a anului, FC Olimpia Satu Mare a jucat miercuri pe teren propriu în cadrul etapei a 18-a din Liga a II-a. O rundă în care a întâlnit Foresta Suceava, o formaţie pe care echipa fanion a oraşului a învins-o fără probleme, la scor de neprezentare.

Prima repriză a început excelent pentru sătmăreni. La prima lovitură de colţ, Silviu Pană a bătut pe jos, iar din careu, Onicaş a trimis cu latul în poarta lui Niga. Era doar minutul 7, iar Olimpia avea avantaj un gol plus posesia de la mijlocul terenului. Prima repriză nu ne-a mai oferit prea multe faze spectaculoase. Oaspeţii au trimis primul şut pe poarta lui Anca-Trip abia în minutul 20 prin Drugă. Avea să fie şi singurul al moldovenilor. Apoi, şutul lui Iuhas din vole a fost reţinut fără probleme (min. 22), iar Pană a trimis peste poartă, din lovitură liberă, de pe dreapta (min. 26). Oaspeţii au cerut un penalty, dar mâna dreaptă a lui Iuhas era lipită de corp (min. 33). Până la finalul primei reprize, jocul s-a dovedit a fi modest, lipsit de ocazii.

Sătmărenii au arătat o mai mare poftă de joc în repriza secundă. Au reuşit din nou să înscrie rapid. După ratarea lui Muntean (min. 52), acelaşi jucător a pătruns în careu pe partea stângă şi l-a servit excelent, pe jos, pe Krausz, cel care din puţini metri a trimis violent în poarta lui Niga (min. 54). La această fază, portarul oaspeţilor s-a accidentat şi a fost înlocuit de Hînţescu. Chiar dacă avea 2-0, Olimpia a continuat să facă presing, să atace şi să-i pună în dificultate pe suceveni. Faur a trimis în portar, din careu (min. 58), la fel şi Luduşan (min. 70). La o acţiune desfăşurată pe partea dreaptă, Faur a centrat cu exteriorul, ideal pentru reuşita, cu capul, a lui Muntean (min. 73). Cu acest gol, Dumitru Muntean a devenit golgheterul Olimpiei, l-a egalat practic pe Vasile Pop, cel care, de asemenea are 8 reuşite. Oaspeţii nu şi-au creat nicio fază clară în repriza secundă, am notat doar şutul Semeghin, pe lângă poartă, din minutul 78.

Olimpia s-a impus meritat, scor 3-0 (1-0), şi a urcat pe locul 4 în clasament. Băieţii lui Bogdan Andone au legat zece meciuri fără înfrângere şi rămân neînvinşi pe teren propriu.

Olimpia: Anca – Duruş, Mureşan, Heil, Iuhas (cpt.), Onicaş, Krausz, Pană (Erdei 79), Muntean (Villand 81), Faur, Tudoran (Luduşan 46). Rezerve neutilizate: Şuta – Ciul, Kanaloş, V. Pop. Antrenor: Bogdan Andone.
Foresta: Niga (Hînţescu 56) – Lung, Căinari, Avram (Cerlincă 70), Rusu, Semeghin, Balan (cpt.), Dănilă (Strugariu 79), Drugă, Dumitriu, Mutu. Antrenor: Cristian Popovici.

Victorie pentru Didi Prodan

Înainte de start, pe stadionul Olimpia s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Daniel Prodan. Alături de cele două echipe, pe teren au intrat şi oameni importanţi ai fotbalului sătmărean. Alături de Ciprian Prodan, fratele fostului internaţional, aceştia aveau în mână câte o candelă şi câte o floare albă. Iar Iosif Vigu a purtat un tablou imens pe care apărea chipul lui Didi Prodan. Acelaşi chip se afla şi pe tricourile de joc ale sătmărenilor, iar în minutul 6 (numărul purtat de Tătuca la Olimpia), jocul a fost întrerupt, moment în care toţi cei de pe stadion au aplaudat şi s-au gândit la Didi Prodan. Galeria Olimpiei a afişat următorul mesaj: “Te plânge Satu Mare, te plânge ţara toată. Nu te vom uita Tătucă, promitem, niciodată!”

Sursa: Informatia Zilei

Olimpia a bifat al 10-lea meci consecutiv fără înfrângere și a învins clar ieri Foresta Suceava cu 3-0.

Partida a avut însă o încărcătură aparte iar jucătorii și spectatorii au vrut parcă împreună să-i cinstească , la el acasă, în curtea clubului de unde s-a lansat, memoria fostului internațional sătmărean Daniel Prodan.

olimpia-foresta

Iar emoția s-a simțit încă de la vestiare… Jucătorii Olimpiei au ieșit pe teren cu tricouri negre pe care era imprimat chipul lui Daniel Prodan.

Aceștia au fost urmați de foști jucători ai Olimpiei, în timp ce antrenorul care l-a descoperit și format ca fotbalist pe Daniel Prodan, Iosif Vigh, alături de fratele fostului internațional român, Ciprian Prodan, au purtat un portret al lui Didi.

foresta-olimpia-reculegere

Toți, împreună, actuali și foști fotbaliști, alături de spectatorii din tribune, au ținut un moment de reculegere în memoria lui Daniel Prodan.

Apoi au fost depuse flori și candele la altarul ad-hoc construit în memoria lui Didi de la marginea terenului.

Iar după primul fluier al arbitrului Florin Marcu s-a jucat la intensitate maximă…Cu Olimpia vrând parcă să rezolve cât mai rapid jocul….

Un joc întrerupt brusc în minutul 6 când fotbalul s-a oprit din nou în memoria lui DIDI.

Șase a fost numărul de pe tricoul lui Prodan pe vremea când acesta juca la Olimpia.

Tot atunci, galeria Olimpiei a afișat un mesaj pe care scria: ”Te plânge Satu Mare, te plânge țara toată/ Nu te-om uita Tătucă, promitem, niciodată!”.

A urmat apoi o primă repriză cu un șut anemic al oaspeților și cu alte două-trei oportunități pentru Munteanu & co.

În partea a doua galben-albaștrii și-au permis chiar să facă spectacol… Andone l-a lăsat la vestiare pe apaticul Tudoran și l-a introdus pe Ludușan. Iar acesta împreună cu Munteanu, Pană și Faur i-au zăpăcit pe fundașii Forestei.

Munteanu a centrat pentru golul de 2-0 al lui Krausz din minutul 53, apoi Faur a centrat perfect pentru lovitura de cap de 3-0 a lui Mitru din minutul 74.

Iar între goluri , Ludușan, Faur sau Pană au mai avut alte situații bune…

Olimpia urcă pe patru și are cea mai bună linie de clasament la meciurile jucate în acest tur pe teren propriu. Urmează o deplasare lungă și obositoare până la Brăila. De unde sperăm că elevii lui Andone se vor întoarce din nou neînvinși.

Olimpia: Anca-Trip – Duruş, Heil, Fl. Mureşan, Iuhas (cpt.), – Faur, Onicaș, Sil. Pană (75 Erdei), Krausz, D. Muntean (81 Villand)- Tudoran (46 Ludușan)

Foresta: Niga (59 Hînțăscu) – D. Lung, Căinari, Rz. Avram (56 Cerlinca), Bg. Rusu, Semeghin, D. Bălan (cpt.), Dănilă (79 Strugariu), Drugă, Dumitriu, A. Mutu.

Sursa imagini si articol Gazeta de Nord-Vest

Leave a Reply