Olimpia Satu Mare – Chindia Targoviste 1-0

Victorie grea, precum terenul de joc, obţinută de Olimpia, în faţa celor de la Chindia Târgovişte. Un succes obţinut cu mult noroc, în prelungirile meciului de sâmbătă. Dar este o victorie pe care o apreciem şi care duce formaţia sătmăreană pe locul 4 în clasamentul Ligii a II-a.

O poziţie care ne face să uităm parţial jocul slab al formaţiei sătmărene. Dar nici nu trebuie să trecem cu vederea prestaţia jucătorilor, de la ambele echipe. Dar pe noi ne interesează Olimpia, iar evoluţia de ansamblu în meciul de sâmbătă poate fi calificată drept slabă. Sigur, starea terenului şi-a pus amprenta asupra calităţii jocului. Dar plouă şi în Anglia, Scoţia, în Islanda ninge… şi totuşi acolo se joacă fotbal. Dar să nu forţăm lucrurile. Acolo totul este altfel. Sunt terenuri bune, altă mentalitate, iar de restanţe la salarii nu prea s-a auzit.

Revenind la ale noastre, putem afirma că Olimpia a început relativ bine meciul cu Chindia şi, după lovitura de cap a lui Pană, reţinută în doi timpi de portar, Luduşan a ratat deschiderea scorului în minutul 7 când şutul lui de la 10 metri a lovit stâlpul drept al porţii oaspeţilor. Replica oaspeţilor a venit în minutul 13 când Anca a reţinut cu dificultate, lângă bară, şutul de la 18 metri a lui Pencea. Apoi, până spre finalul primei reprize nu prea s-a mai jucat fotbal, totul rezumându-se la mingi aruncate la bătaie. Cum Olimpiei îi lipseşte un atacant de valoare, aceste mingi nu au avut sorţi de izbândă. Totuşi, în minutul 43 Luduşan putea marca dar şutul lui, de la 14 metri, e drept, din unghi, a trecut mult peste poartă.

Repriza a doua a fost una cu foarte puţin fotbal. O zbatere în gol de ambele părţi fără nimic de consemnat. Cu excepţia fazei din prelungirile meciului. Dar să nu anticipăm. Antrenorii Olimpiei au mutat la pauză, l-au scos pe Rus, l-au introdus pe Vasile Pop. O schimbare care nu a adus plusul dorit. Apoi, în minutul 68 a ieşit Luduşan şi a intrat Tudoran. După această schimbare, Muntean a fost trecut vârf, iar Tudoran trimis în centrul liniei de mijloc. Dar Muntean nu s-a simţit deloc bine în această postură şi a revenit pe partea stângă cedându-i locul lui Tudoran. Mişcare inspirată pentru că, în minutul 90+1, după ce oaspeţii au avut o bună ocazie în minutul 90, cei doi au adus victoria Olimpiei. Astfel, după ce Chindia a irosit lovitura de la 18 metri, balonul a ajuns la Muntean care a sprintat pe partea stângă, într-o zonă liberă, i-a pasat ideal lui Tudoran care, fără adversar în jur, a înscris cu un şut sec, expediat exact de pe punctual cu var.

FC Olimpia: Anca – Duruş, Mureşan, Heil, Iuhas, Onicaş, Rus (46 V. Pop), Pană (85 Faur), Krausz, Muntean, Luduşan (68 Tudoran).

La final să consemnăm atmosfera dezolantă din tribunele Olimpiei. La meci au asistat circa 100 de spectatori majoritatea lor fiind grupaţi sub copertina de la oficială. Dar, cum copertina este spartă în multe locuri, ploaia i-a udat şi pe cei de la oficială. Iar tribuna B, peluzele şi aşa zisele panouri publicitare de pe margine, arată ca după război.

Sursa: Informatia Zilei

Olimpia e pe val în liga a 2-a și după succesul de sâmbătă cu Chindia a început să viseze frumos, la promovare. Elevii lui Bogdan Andone rămân neînvinși pe teren propriu și, ce e mai interesant, păstrează tradiția de echipă ce reușește să facă diferența pe final.

Ai noștri au dominat partida și în ciuda unor bune ocazii în prima repriză, a unei bare, golul de trei puncte a picat în prelungiri. Munteanu, din nou cel mai bun de pe teren , a creat faza din care Tudoran a marcat în minutul 90+1.

Din păcate, vremea rea și faptul că meciul a fost transmis în direct de televiziunile de sport i-a ținut pe suporteri departe de stadion . N-au fost mai mult de 100-200 de spectatori ce au încercat să se apere de ploaie sub copertina tribunei oficiale…Cât despre teren…mai era puțin și devenea impracticabil!

Dacă Olimpia pare o specialistă a victoriilor pe final în schimb Chindia pierde a doua oară la rând în deplasare în prelungiri.Dâmbovițenii au cedat la Sfântu Gheorghe tot în minutul 90+1 ca la Satu Mare…Iar Chindia pare acum în pierdere de viteză și e departe de forța arătată sezonul recut când oamenii lui Nicu Croitoru treceau la pas de Olimpia, 2-0 acasă și 4-1 la Satu Mare…De altfel nivelul ligii secunde pare mai scăzut chiar dacă avem o singură serie. Dar asta nu scade cu nimic meritele galben-albaștrilor , care în ciuda problemelor cu banii și mai ales cu infrastructura sunt la un pas de promovare!
Olimpia Satu Mare: Anca Trip – Rus (Pop), Iuhas, Muntean, Duruș, Onicaș, Heil, Mureșan, Ludușan (Tudoran), Pană (Faur).

Chindia Târgoviște: Meilă – Pătru, C. Dinu (Ispas), B. Dinu, Martac, Pencea, Mihai, Nisipeanu (Parghel), Cherchez (Neagoe), Neguț

”Le mulțumesc băieților din partea mea și a staff-ului pentru modul în care se antrenează și se pregătesc și e numai meritul lor că au reușit să aducă Olimpia pe un loc fruntaș al clasamentului. Le mulțumesc și suporterilor care au venit și ne-au susținut până în minutul 90 pe această vreme englezească”–Bogdan Andone-antrenor Olimpia.

Se retrage și Berceni?
Liga a 2-a se transformă încet într-o glumă proastă patronată de FRF-ul lui Burleanu. Ideea unui campionat cu o serie nu doar că a diluat competiția iar nivelul e unul foarte slab, dar iată că acum se demonstrează că unele cluburi au fost acceptate în eșalonul doi doar ca să fie la număr…După Pâncota, acum și Berceni e la un pas de retragere…Vorbim de echipe care nu făceau față probabil nici la nivel de județ dar pe care FRF-ul le-a acceptat în Liga a 2-a și așa ne-am trezit cu rezultate de maidan…17-0 , 9-1, 7-1 șamd…Problema nu e că echipele ce au apucat să joace cu Berceni pierd trei puncte în clasament ci că au cheltuit o grămadă de bani pe deplasare sau pe organizarea acasă a jocului…Bani aruncați pe fereastră și care în mod normal ar trebui imputați lui Burleanu & co…Și când te gândești că Olimpia s-a dus cu avionul și apoi s-a întors acasă cu CFR-ul pentru șușa de la Berceni.

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Leave a Reply