Olimpia Satu Mare – AFC Hermannstadt 2-0

Olimpia a făcut, e clar , cel mai bun meci de pe teren propriu din acest an. Elevii lui Selymes au învins cu 2-0 mult lăudataformație din Sibiu și respiră acum ușurați după dușul rece de la Mioveni.

Sătmărenii Brata și Vasile Pop au fost oamenii decisivi , cei doi reușind să creeze fazele prin care Olimpia s-a desprins pe tabelă. În minutul 17 Brata e faultat în careu după ce tot el a trimis de trei ori spre poarta oaspeților… Se dă penaty iar Vasile Pop transformă cu siguranță. Apoi la ultima fază a primei reprize, Popică ia o acțiune pe cont propriu rece de trei adversari și de la marginea careului îl deschide pe Brata…Iar fostul pandur înscrie elegant din careu la colțul lung…2-0 mn 45.

În partea a doua ai noștri fac pasul în spate și caută contraatacurile spre Lusamba…Sibienii au o bară și un șut în diagonală prin Necșulescu . Doar că după minutul 65 elevii lui Pelici intră în criză de idei iar cuplul de fundași centrali, Hlinca-Mureșan domină autoritar careul nostru.

Abia intrat pe teren, Blănaru iese accidentat și e dus la spital cu probleme la umăr…Ai noștri termină meciul cu Brata primind aplauze la schimbarea efectuată în prelungiri…Păcat că nu s-a strâns mai multă lume la stadion…Olimpia ar fi meritat la acest meci mai mult de 5-600 de privitori din tribună…Poate la meciul următor. Apropo de spectatori…organizatorii au anunțat că banii de pe bilete vor fi strânşi pentru achiziționarea unei tabele electronice. Olimpia va juca sâmbătă la CS Balotești.

În celelalte jocuri ale etapei: Călărași-Balotești 2-1, Luceafărul- Braila 3-4, Miroslava- Chindia 0-9, Poli Timișoara- Metaloglobus 0-2, UTA-Mioveni 1-1, Snagov-Afumați 2-0, Pandurii-Clinceni 1-2, Ripensia-ASA Tg Mureș 3-2, Suceava-Argeș 0-2. Olimpia e pe locul 11 cu 7 puncte.

Olimpia: Fl. Muntean – Duruş, Fl. Mureşan (cpt.), Hlinca, Copaci – R. Rus,( 85 Szasz) Ayoub ( Lukacs 46) – V. Pop, Miholca, Brata ( 90 Bura)- Lusamba

Rezerve: Şuta – Bura, Cocean, Sasz, Ben Khalifa, Jurj, D. Lukacs

Antrenor: Tibor Selymes

AFC Hermannstadt: Căbuz – Tătar (cpt.), Ct. Pîrvulescu, I. Stoica, Pamfile – Dumitriu( Blănaru min 73), Necşulescu, Al. Neacşa( Crișan 46), Bg. Rusu – Monea (Lupu 46), Ad. Cîrstean

Antrenor: Alexandru Pelici

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

După un joc foarte bun, formația sătmăreană s-a impus în fața uneia dintre cele mai tari echipe din campionat, AFC Hermannstadt. Olimpia a câștigat meritat, cu scorul de 2-0, după o primă repriză bună, atât prin calitatea fotbalului practicat cât și din punctul de vedere al dăruirii în teren.

Olimpia a deschis scorul în minutul 18 prin Vasile Pop care a transformat cu siguranță un penalty. Lovitura de la 11 metri a fost obținută de Brata care a fost faultat clar în momentul în care se pregătea să șuteze la poartă. Cu câteva minute mai înainte însă același Brata a șutat de la 25 de metri, puternic, la colț, dar portarul Căbuz a respins spectaculos de sub transversală. Impulsionați de acest gol, jucătorii Olimpiei domină teritorial, sunt mai mult timp prezenți în atac. Dar ocaziile au apărut pe finalul reprizei. Mai întâi au ratat oaspeții, dar șutul lui Neacșa, din lovitură liberă de la 20 de metri, a trecut peste poartă. A ieșit apoi la rampă Lusamba (min. 43) care a recuperat un balon din picioare adversarilor, dar șutul lui din careu a fost deviat în corner.

În minutul 44 Olimpia a majorat scorul după o frumoasă combinație Vasile Pop – Brata. Primul a trimis o minge peste toată apărarea oaspeților, Brata a preluat la 16 metri, a mai făcut doi pași și a șutat pe jos, la colțul lung.

După pauză, oarecum inexplicabil, sătmărenii au făcut pasul permițând echipei din Sibiu să domine. Și sibienii puteau reduce din handicap în minutul 56 când Neacșa a trimis balonul cu capul în transversală.

Olimpia echilibrează apoi jocul dar în minutul 75 oaspeții trec din nou pe lângă gol. Numai că portarul Muntean a avut o intervenție excelentă la șutul lui Lupu blocând balonul la rădăcina barei. Până la final oaspeții, în ciuda unei ușoare dominări teritoriale, nu au mai avut situații favorabile. Dar Olimpia putea profita de spațiile libere din defensiva sibiană. Sătmărenii au avut 2-3 contratacuri periculoase, dar jucătorii Olimpiei nu au reușit își creeze situații bune de marca. Una peste alta, un meci frumos și o victorie meritată a Olimpiei Satu Mare.

Olimpia: Fl. Muntean – Duruş, Fl. Mureşan (cpt.), Hlinca, Copaci – R. Rus (85 Szasz), Ayoub (46 Lukacs) – V. Pop, Miholca, Brata (90 Bura) – Lusamba. Antrenor: Tiberiu Selymes.
Rezerve neutilizate: Şuta – Cocian, Ben Khalifa, Jurj.

AFC Hermannstadt: Căbuz – Tătar (cpt.), Pîrvulescu, Stoica, Pamfile – Dumitriu (73 Blănaru), Necşulescu, Al. Neacşa(46 Crișan), Rusu – Monea (46 Lupu), Cîrstean. Antrenor: Alexandru Pelici.

Sursa: Informatia Zilei

Rezultatele etapei a IV-a

Match Score
22 august 2017 18:00
Ripensia Timisoara – ASA Targu Mures
3 - 2
23 august 2017 18:00
Sportul Snagov – CS Afumati
2 - 0
23 august 2017 18:00
Dunarea Calarasi – CS Balotesti
2 - 1
23 august 2017 18:00
Olimpia Satu MareAFC Hermannstadt
2 - 0
23 august 2017 18:00
UTA Arad – CS Mioveni
1 - 1
23 august 2017 18:00
Pandurii Targu Jiu – Academica Clinceni
1 - 2
23 august 2017 18:00
ASU Poli Timisoara – Metaloglobus Bucuresti
0 - 2
23 august 2017 18:00
Stiinta Miroslava – Chindia Targoviste
0 - 9
23 august 2017 18:00
Foresta Suceava – FC Arges
0 - 2
23 august 2017 18:00
Luceafarul Oradea – Dacia Braila
3 - 4

Leave a Reply