Olimpia MCMXXI in fata primului meci oficial din istorie

Echipa suporterilor sătmăreni joacă duminică primul meci oficial din istorie

Olimpia MCMXXI (1921) va susţine duminică primul meci oficial din istorie. Echipa construită de suporterii olimpişti, ori de Voluntarii Olimpişti, cum se ştie prin judeţ, este pregătită să pornească pe acest nou drum. Pentru a afla care sunt obiectivele pe termen scurt, mediu şi lung, am stat de vorbă cu trei persoane din cadrul clubului la emisiunea “Panoramic Sportiv” difuzată luni de Informaţia TV.

I-am invitat în studio pe membrii fondatori Ciprian Bretan şi Sergiu Tăbăcaru, dar şi pe jucătorul Călin Turşuc. În cele ce urmează prezentăm fragmente şi idei din cele auzite la emisiunea de luni.

“Ca voluntari am început în urmă cu un an şi ceva, ne-am gândit să punem umărul la acea construcţie, ceea ce s-a şi văzut pe partea de organizare, de marketing. Am adus produse pentru club, am dus bani către club, dar în momentul în care am văzut că sfârşitul este inevitabil ne-am retras pentru că nu suntem adepţii cauzelor pierdute. În momentul în care s-a decis că Olimpia 2010 nu mai poate să continue ne-am decis să înfiinţăm propriul club după modelul băieţilor de la Timişoara. N-am inventat noi roata, preluăm ce este bun de la alţii, experienţele bune şi mai puţin bune, şi încercăm să facem un lucru bun aici. Cred că reuşim. Bineînţeles raportat la oraşul Satu Mare, care este mult mai mic decât Timişoara, forţa financiară, numărul de locuitori, suporteri plus dezamăgirea din anii trecuţi”, spune Bretan.

Mingi cu autografe pentru suporteri, la fiecare meci de acasă

Olimpia MCMXXI face parte din Seria A a Ligii a 5-a, iar duminică, de la ora 17:30, va juca pe stadionul Olimpia – Daniel Prodan contra Platanului Marna. Membrii clubului se declară mulţumiţi de format (două serii cu câte 10 echipe), susţin că este unul perfect. S-a şi făcut un calcul, iar dacă se păstra sistemul de anul trecut, cu o singură serie, se parcurgeau în jur de 2.000 de kilometri. Aşa se vor face doar 600 de kilometri. Altfel, toate meciurile de acasă vin şi cu o tombolă. Intrarea va fi gratuită, însă suporterii pot să facă donaţii pentru a intra la tombola care pune la bătaie câte o minge cu autografele jucătorilor.

Echipa este antrenată de Nelu Donca, iar în perioada de vară a susţinut o serie de meciuri amicale. N-a lipsit meciul de prezentare cu CFR Cluj II la care au participat în jur de 600 de suporteri.

“A fost o perioadă foarte bună cu o pregătire excelentă. Facem antrenamente bune, constructive, cu meciurile amicale ne închegăm noi ca şi grup şi chiar sunt benefice. Ne bucurăm că facem parte din acest proiect şi sper să ţină cât mai mult, să urcăm cât mai sus în ligile superioare. Personal mă aştept să câştigăm toate meciurile din campionat şi să promovăm în Liga 4. Atmosfera este foarte bună, băieţii sunt motivaţi, simt dorinţa de a câştiga şi vrem să demonstrăm că Olimpia este Olimpia. Aşteptăm suporterii să vină în număr cât mai mare şi să-i mulţumim prin joc”, ne-a declarat Călin Turşuc.

Bani primesc doar jucătorii şi conducerea tehnică

Obiectivul principal în noul sezon este promovarea în Liga 4.

Alte informaţii:
• Bugetul pentru primul sezon este de 80.000 lei.
• Din declaraţiile 230 s-au strâns peste 20.000 lei, de la 366 persoane.
• Sătmărenii care doresc un tricou original al Olimpiei MCMXXI sunt invitaţi să contacteze Voluntarii Olimpişti pe reţelele de socializare. Un tricou costă 100 lei.
• Sunt şanse mari ca în primăvara 2019 să se joace un amical cu ASU Politehnica Timişoara (Liga 2).
• 2.000 lei este suma totală care se oferă jucătorilor pe meci.
• În 2021 se doreşte ca echipa să fie în Liga 3.
• Sunt disponibile diferite pachete de sponsorizare. Membrii cotizanţi oferă minim 120 lei.

“Principiile pe care am început sunt cele ale voluntariatului, în sensul că în afară de jucători şi conducerea tehnică nimeni nu primeşte salariu, nimeni nu încasează nimic. Al doilea este cel al transparenţei. Vom publica pe Facebook tot ce se întâmplă în club, încasări, cheltuieli, ca lumea să-şi facă o idee ce înseamnă un club de Liga 5 şi care sunt problemele cu care ne confruntăm”, precizează Bretan.

Bretan: Suporterii decid care este adevărata Olimpia

Invitaţii noştri ne-au spus că nu toţi sătmărenii au privit cu optimism acest proiect. Dar cu timpul şi-au dat seama că, mergând pe principiul paşilor mici, proiectul se poate dezvolta frumos.

“Cei care sunt în lumea fotbalului ne dau patru etape şi ne oprim. După ce au văzut cum avansăm, că lucrurile se mişcă, creştem în număr şi în imagine, deja spun că ne mişcăm bine. Suporterii ne felicită toţi, sunt alături de noi. Ce crede lumea rea, pe mine nu mă interesează. Dacă ne vedem de drumul nostru cred că vom reuşi. De majoritatea lumii suntem priviţi cu ochi buni şi cu încredere. Am demonstrat că nu suntem altceva decât ce spunem”, ne-a declarat Tăbăcaru.

“Dacă stăm să calculăm exact mai există vreo 4-5 Olimpii… Din punctul meu de vedere denumirea de Olimpia este ca şi cea de Cola. Adică poate fi Pepsi, Coca Cola, Satu Mare Cola. Nu există cineva care să deţină adevărata Olimpia. Ea este acolo unde sunt mulţi suporteri. Din câte forme de organizare am avut în istoria Olimpiei, singura constantă au reprezentat-o sătmărenii din tribune. Ei vor decide care este adevărata Olimpia. Noi suntem continuatorii spiritului olimpist, a ceea ce credem noi că trebuie să însemne Olimpia”, mai spune Bretan.

La final menţionăm că înregistrarea emisiunii o găsiţi AICI.

Vă prezentăm jucătorii şi staff-ul tehnic care compun Olimpia MCMXXI. Cu toţii îşi doresc să simtă mirosul ligilor superioare, însă drumul până acolo este lung şi nu tocmai drept. La început de drum le transmitem răbdare şi mult succes!

Olimpia MCMXXI
Portari: Adrian Crişan, Liviu Blidar;

Jucători de câmp: Remus Palcău, Florin Puţi, Istvan Lakatos, Ioan Cuth, Erich Srepler, Bogdan Ile, Leonard Nagy, Răzvan Vonet, Călin Turşuc, Sebastian Moroşan, Patrik Mitraşca, Gelu Perşe, Ionuţ Doroş, Alex Berki, Sergiu Pop-Silaghi, Adrian Guleş, Norbert Nagy, Marius Mihai, Tudor Popescu, Mihai Sician;

Staff tehnic: Nelu Donca – antrenor, Cristian Vaida – preparator fizic, Bogdan Zima – kinetoterapeut.

Sursa: Informatia Zilei

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
Susține echipa noastră cu o donație.Donează!
+ +