Olimpia câștigă la Slatina, la masa verde!

În această seară se joacă partidele din cadrul penultimei etape a play off-ului Ligii a 2-a. În seria vest, Olimpia câștigă la masa verde partida de la Slatina după ce FC Olt s-a retras din competiție. Derby-ul rundei se joacă la Timișoara între primele două clasate”¦ Cu victoria de azi de la masa verde Olimpia va urca pe locul 5 în seria vest!
Seria vest
ACS Poli Timișoara – CS Mioveni
Metalul Reșița – Unirea Tărlungen
FC Olt Slatina – FC Olimpia Satu Mare 0-3
Seria est
FC Voluntari – SC Bacău 18:00
Academica Pitești – Gloria Buzău
Rapid CFR Suceava – CF Brăila
[GNV]

Olimpia obține a doua victorie din playoff

3-0 la masa verde cu FC Olt Slatina

Miercuri, în Liga a II-a la fotbal, este programată o etapă, penultima din playoff. În această etapă, FC Olimpia ar fi trebuit să joace cu FC Olt Slatina. Dar, cum oltenii s-au retras din campionat, Olimpia câștigă, cu 3-0, la masa verde acest meci își mai adaugă 3 puncte în zestrea destul de săracă. Mai mult, formația sătmăreană urcă un loc în clasament, de pe 6 pe 5, poziția pe care, de altfel, va și încheia acest sezon.

Dar trebuie să recunoaștem că nu este meritul exclusiv al Olimpiei, al antrenorilor și jucătorilor, pentru clasarea pe acest loc. Cum nu este nici calificarea în playoff. Formația sătmăreană a fost beneficiara unei conjucturi favorabile, retragerea echipei Poiana Câmpina, ceea ce a însemnat calificarea în primele 6 echipe din serie. Apoi a venit retragerea grupării din Slatina și am ajuns pe locul 5. Iar dacă mai dura puțin sezonul poate, cine știe, Olimpia ajungea chiar pe podium.

Dar să nu fim răi. În fond nu e vina Olimpiei că unele echipe au avut probleme și au abandonat competiția. Problema este că staff-ul Olimpiei nu a profitat de lipsa de miză a acestei părți a campionatului și nu a promovat tinerii sătmărereni în prima echipă. Spunem asta pentru că, din sezonul viitor, conform hotărârii FRF, echipele de Liga a II-a trebuie să aibă în teren, în mod obligatoriu, doi cadeți născuți în anul 1996 sau mai tineri. Asta înseamnă, pentru a nu fi surprinși de evenimente neplăcute, că o echipă ar trebui să aibă în lot, 5-6 jucători sub 19 jucători. Iar Tiberiu Csik nu se poate lăuda că a promovat cu seriozitate jucătorii tineri.

E drept, în această parte a campionatului Csik a folosit 7-8 tineri de la juniori sau de la echipa a doua. Dar aceștia au jucat doar câte 15-20 de minute fiecare, maximum o repriză. Puțin, foarte puțin ca să-ți poți face o evaluare corectă. De altfel, prin târg se vorbește că staff-ul Olimpiei, inclusiv cel administrativ, nici nu își dorește promovarea tinerilor sătmăreni. Cică s-au orientat spre piața externă și vor să aducă „stranieri”. Ciudat, ca să nu zicem altfel. Cândva, nu de mult, când s-a inițiat proiectul Olimpia a fost vorba că se vrea o „echipă cu sătmăreni pentru sătmăreni”. Să se fi renunțat între timp la acest proiect?
[Constantin Demian/IZ-SM]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.