Modificări în clasamentul din B2!

Site-ul liga2.ro anunța la începutul acestei săptămâni că seria a II-a a Ligii 2 va continua cu siguranță, în cele opt etape rămase de disputat din retur, fără cel puțin două echipe: FC Caransebeș și FC Bihor Oradea, iar asta va produce modificarea clasamentului.

Prima a rămas fără susținere financiară din partea autorităților locale, și-a anunțat retragerea și între timp a fost și exclusă de FRF, în timp ce gruparea orădeană se află în proces de faliment și nu mai poate continua sub nicio formă.

În această situație, cu cele două echipe aflate în imposibilitatea de a continua în Liga 2, clasamentul Seriei a II-a se va schimba, conform regulamentului. Rezultatele meciurilor disputate de FC Caransebeș și FC Bihor în turul campionatului regulat vor rămâne cele obținute pe teren, însă cele din retur vor fi anulate. Cele cinci adversare din retur ale celor două echipe, din meciurile deja desfășurate, vor câștiga cu 3-0, la „masa verde”, în timp ce restul, ce vor urma, vor fi câștigate din oficiu la același scor.

Aceste schimbări de golaveraj vor produce și modificări de locuri în clasament. CSM Râmnicu Vâlcea va trece de această dată pe primul loc, peste FCM Baia Mare, în timp ce Olimpia Satu Mare și Universitatea Cluj vor face și ele schimb de poziții.
[GNV]

Modificări în clasamentul Seriei a II-a din Liga 2

În urma retragerii echipelor FC”ˆBihor și FC”ˆCaransebeș

Retragerea echipelor FC Bihor și FC Caransebeș aduce cu sine modificări în clasamentul seriei. Astfel, conform regulamentului, rezultatele meciurilor disputate de FC Caransebeș și FC Bihor în turul campionatului regular vor rămâne cele obținute pe teren.

Dar rezultatele înregistrate în retur vor fi anulate iar adversarii din retur ale celor două echipe, din meciurile deja desfășurate, vor câștiga cu 3-0, la „masa verde”. Celelalte care urmează vor fi câștigate din oficiu la același scor.

În urma acestor omologări ale rezultatelor la masa verde FC Olimpia coboară un loc, de pe 8 pe 9 fiind depășită de Universitatea. Formația sătmăreană rămâne cu același număr de puncte 26, rămâne cu cele 3 puncte câștigate în retur cu FC Bihor, dar pierde două goluri (în teren a fost 5-0). În această situație Universitatea Cluj trece peste Olimpia, la golaveraj, 17-12, respectiv 26-23.

Dintre formațiile care au evoluat deja cu FC Caransebeș în retur unele vor pierde din golurile marcate, gen FC Brașov sau FCM Baia Mare (care au dat câte patru), altele își vor îmbunătăți golaverajul, ca Åžoimii Pâncota (a câștigat doar cu 2-1), în timp ce Metalul Reșița va fi cea mai avantajată (a pierdut în meciul direct).

În privința celor cinci adversari care au întâlnit-o pe FC Bihor în retur, patru dintre ei vor fi dezavantajați, deoarece li se va scădea din golurile date peste 3-0 (CS Mioveni – 4-0, Olimpia Satu Mare – 5-0, FC Brașov – 7-2 și FCM Baia Mare – 6-0), în timp ce CSM Râmnicu Vâlcea va fi cea mai câștigată, fiindcă va obține un gol la golaveraj, în retur împunându-se pe teren doar cu 2-0.
[Constantin Demian/IZ-SM]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.