Metaloglobus Bucuresti – Olimpia Satu Mare 0-1

Olimpia pragmatică. Așa a arătat trupa lui Selymes în primul meci al noului sezon de liga a 2-a.

Pe o căldură greu de suportat, jucătorii sătmăreni s-au impus pe terenul noupromovatei, Metaloglobus București cu 1-0. Lusamba a marcat unicul gol, în minutul 23. A fost prima ocazie a Olimpiei, un contraatac excelent finalizat de jucătorul venit în această vară la Satu Mare.

Gazdele s-au năpustit în atac și au dominat autoritar partea a doua a meciului. Cu portarul Muntean în zi de grație, reduta galben-albastră a rezistat atacurilor purtate de Ștefan Niculae & co . S-a terminat 1-0 pentru Olimpia și Tibi Selymes debutează cu dreptul pe banca galben-albaștrilor.

Pentru Olimpia urmează meciul din etapa a 2-a, acasă pe 12 august cu Academica Clinceni.

Metaloglobus: R. Geantă – Andr. Roman, Fl. Iordache, Caramalău, Andr. Sava, Ant. Popa, Ghenovici, Şt. Stîngă (cpt.), Şt. Niculae, A. Robu, Bilciurescu
Rezerve: M. Nedelcu – R. Gherghe, R. Negotei, Răileanu, Gafavu, I. Marian, Potecea
Antrenor: Bogdan Argeş Vintilă

Olimpia: Fl. Muntean – Duruş, Fl. Mureşan, Cr. Munteanu (cpt.), Cubaş, Fl. Achim, Miholca, Brata, R. Rus, V. Pop, Lusamba
Rezerve: Dascălu – D. Lukacs, Villand, Ben Khalifa, Hlinca, Nemeş, Copaci
Antrenor: Tibor Selymes

Ripensia umilește Suceava, 16-0!!!

Prima etapă, primul scor fluviu în liga a 2-a. Noupromovata Ripensia a învins Foresta cu 16-0 după un meci în care gazdele au marcat pe bandă rulantă. Amenințată cu desființarea din cauza problemelor financiare, Foresta a găsit totuși soluția de a se prezenta la Timișoara. Suceava a încropit o echipă din juniorii B de la club pentru a nu risca o înfrângere la masa verde…Rămâne de văzut dacă echipa va reuși să încropească un lot competitiv pentru următoarele meciuri din campionat.

Mitru aduce victoria ASA –ului

În primul meci al campionatului jucat vineri seara, ASA Târgu Mureș s-a chinuit cu noupromovata Miroslava. Cu sătmărenii Ene și Munteanu printre titulari, mureșenii s-au impus cu 2-1 abia pe final. Mitru Munteanu a adus victoria gazdelor în minutul 85 cu un șut de la 12 m.

Alți doi sătmăreni, Lung și Bujor au reușit o remiză albă , 0-0 cu Pandurii la FC Argeș. Fundașul Daniel Lung a fost titular iar Bujor nu a fost folosit.

De asemenea fostul antrenor al Olimpiei, Bogdan Andone a debutat cu o victorie la ASU Poli Timișoara. Bănățenii s-au impus cu 3-2 la Brăila după ce au condus cu 3-0 și au avut un om în plus mai bine de o oră.

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Olimpia Satu Mare a debutat cu o victorie în noul campionat al Ligii 2 la fotbal. Formația sătmăreană s-a impus cu 1-0, la București, în fața nou promovatei Metaloglobus. O victorie importantă pentru echipă, pentru suporteri, dar și pentru noul antrenor, Tiberiu Selymes, care a început cu dreptul pe banca formației sătmărene.

Meciul s-a disputat în condiții grele, pe gazon sintetic, pe o temperatură infernală, 35-36 în aer, peste 50 la nivelul terenului. Motiv pentru care în partea a doua au fost trei pauze de hidratare. Mai mult, unul dintre sătmăreni, Brata nu s-a simțit bine și a cerut schimbarea la pauză.

Gazdele au dominat teritorial meciul, dovadă și raportul de șuturi la poartă, 10-2, (8-2 pe poartă) și 13-2 raportul de cornere. Dar jucătorii Olimpiei au închis bine jocul așa că gazdele nu și-au creat ocazii prea importante. Iar când apărarea a fost depășită a intervenit salvator portarul Munteanu. Dintre cele 3-4 intervenții de efect, o notăm pe cea din prima repriză (min. 36) când a scos șutul lui Nicolae de la rădăcina barei. Apoi, în finalul meciului a respins miraculos un balon care se îndrepta spre vinclul stâng al porții sătmărene.

Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 23. Vasile Pop i-a pasat lui Cubaș, acesta a trecut în dribling de un adversar și a centrat în careu de unde Lusamba (foto) l-a executat cu un șut pe jos pe portarul gazdelor. Câteva minute mai târziu Miholca putea majora scorul, dar în locul unui șut, din 16 metri, a preferat o pasă în lateral, fundașii gazdelor reușind să îndepărteze pericolul.

Înainte de final trebuie să consemnăm că jucătorii Olimpiei, cei din vechea gardă, au încasat 3 din cele 4 salarii restante. Cei noi, cu contracte valabile din 1 iulie, își vor încasa salariul în jurul datei de 15 august.

Metaloglobus: Geantă – Roman, Iordache, Caramalău, Sava, Popa, Ghenovici, Stîngă (cpt.), Şt. Niculae, Robu, Bilciurescu. Antrenor: Bogdan Argeş Vintilă.

Olimpia: Fl. Munteanu – Duruş, Fl. Mureşan, Cr. Munteanu (cpt.), Cubaş, Achim (73 Ben Khalifa), Miholca, Brata (46 Copaci), R. Rus, V. Pop (53 Villand), Lusamba. Rezerve neutilizate: Dascălu, Lukacs, Hlinca, Nemeş. Antrenor: Tibor Selymes.

Sursa: Informatia Zilei

Rezultate:

Match Score
4 august 2017 18:00 N/A
ASA Targu Mures – Stiinta Miroslava
2 - 1
5 august 2017 11:00 N/A
Luceafarul Oradea – Sportul Snagov
1 - 1
5 august 2017 11:00 N/A
Ripensia Timisoara – Foresta Suceava
16 - 0
5 august 2017 11:00 N/A
Dacia Braila – ASU Poli Timisoara
2 - 3
5 august 2017 11:00 N/A
FC Arges – Pandurii Targu Jiu
0 - 0
5 august 2017 11:00 N/A
Chindia Targoviste – UTA Arad
0 - 1
5 august 2017 11:00 N/A
Metaloglobus BucurestiOlimpia Satu Mare
0 - 1
5 august 2017 11:00 N/A
Academica Clinceni – Dunarea Calarasi
4 - 1
5 august 2017 11:00 N/A
CS Mioveni – CS Afumati
4 - 0
5 august 2017 11:00 N/A
AFC Hermannstadt – CS Balotesti
3 - 0

Leave a Reply