„Mai avem nevoi de cel puțin trei jucători”

Afirmă Cosmin Bodea, noul antrenor al Olimpiei

Așa cum se știe, lotul Olimpiei a efectuat un stagiu de pregătire în stațiunea montană Poiana Brașov. Jucătorii și antrenorii Olimpiei s-au întors vineri după amiază acasă și au primit un răgaz de odihnă de două zile și jumătate, adică până luni după amiază. La întoarcerea acasă l-am abordat pe antrenorul Cosmin Bodea care ne-a acordat un scurt interviu.

– Vă rog să faceți domnule Bodea o scurtă caracterizare a stagiului de la Poiana.
– Am efectuat zilnic mai multe ședințe de antrenament specifice perioadei precompetiționale. Adică ne-am axat cu precădere pe pregătirea fizică. În general jucătorii au răspuns pozitiv la solicitările mele, au făcut față rigorilor antrenamentelor chiar dacă s-au confruntat cu un alt stil de pregătire față de cel cu care se obișnuiseră. Sigur, la final a apărut starea de oboseală, normală după intensitatea pregătirilor. Dar scopul a fost atins.

– Ce urmează?
– Acum vom schimba în mare parte registrul. Adică vom trece la antrenamente tehnico tactice. În același timp vrem să jucăm cât mai multe meciuri de pregătire, vreo 7-8, până la începerea campionatului. Primul va avea loc sâmbătă, cu FC Bihor.

– Mulțumit de lot?
– În parte da. Dar nu vă ascund că se poate și mai bine. Cu alte cuvinte consider că am avea nevoie de cel puțin 3 jucători din care unul trebuie să fie obligatoriu un fundaș central de valoare. O soluție bună ar fi aducerea lui Walter Heil. Sper ca el să-și rezolve problemele cu FC Vaslui și să-l putem legitima. De asmenea Brata ar fi o soluție bună pentru atacul Olimpiei. De altfel cei doi și-au dat acordul de principiu pentru a evolua la Olimpia. Și ar fi bine ca situația lor să se clarifice cât mai repede. Pe de altă parte, va trebui să renunțăm la unii dintre jucătorii care au fost în cantonament. Din punctul meu de vedere mi-aș dori să lucrez cu 23 de jucători, din care 3 să fie portari.

– Mai sunt 4 săptămâni până la startul în campionat. Dar nimic nu e sigur legat de componența seriilor pentru că unele echipe s-au retras, altele nu au confirmat participarea la Liga a II-a. Ce părere aveți despre acest aspect?
– Un campionat cu două serii a câte 14 echipe ar fi fost ideal. Dar, în urma retragerii unor echipe nu mai e posibil acest lucru. Se vorbește acum de două serii a 10-12 echipe, sau de o singură serie cu 20 de echipe. Eu consider că ultima variantă ar fi cea mai bună. Dar o serie unică, alcătuită din 20 de echipe, presupun deplasări lungi și implică costuri mari.

– Mulțumesc domnule Bodea și succes în continuare.
– Și eu vă mulțumesc pentru că mi-ați dat posibilitatea să mă adresez iubitorilor fotbalului din Satu Mare, suporterilor Olimpiei pe care îi apreciez foarte mult.
[Constantin Demian/IZ-SM]

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.