Liga a II-a, etapa a XXXVIII-a: Olimpia Satu Mare – Dacia Braila 7-0

Olimpia a învins clar pe Dacia Unirea Brăila în ultimul meci al sezonului. A fost un 7-0 fără istoric într-o atmosferă mai degrabă de vacanță, cu puțin peste 100 de oameni în tribune și cu o echipă oaspete venită de musai, parcă, la Satu Mare.

Silviu Pană a fost omul primei reprize cu două pase decisive și un gol. Erdei și Mureșan au punctat în minutele 18 și 24 în urma unor assist-uri venite de la Silviu Pană. Mijlocașul dorit acum de Dunărea Călărași, Pană a înscris și el cu capul în minutul 39. Ca să completeze tabloul neputinței, în minutul 33 căpitanul Ghiocel și-a lăsat Dacia în 10 oameni după un dialog neortodox cu centralul Unimătean. În partea a doua am remarcat apariția juniorilor Chitaș, Cocian și Văsălie și pofta de gol a lui Krausz ( dublă în min 51 și 60) și Roșu , altă dublă în minutele 83 și 85.

Dacă meciul n-a creat emoții, în schimb la conferința de presă am avut parte de multe lacrimi.

Întreg lotul de jucători a urcat la sala de conferințe și preț de câteva minute aceștia i-au scandat numele lui ”MISTER!”…Iar la finalul conferinței, căpitanul Cosmin Iuhas a ținut să îi mulțumească lui Bogdan Andone pentru tot ce a făcut în toamnă și a încercat să facă în primăvară la Olimpia. Iar la modul în care au decurs discursurile , chiar dacă nu a spus-o nimeni răspicat, șansele ca Andone să continue la Satu Mare par foarte mici acum.

Este de ajuns să vedem că inclusiv la conferința de presă a fost o răceală evidentă între președintele Karda și antrenorul Andone, iar faptul că tehnicianul a fost lăsat de multe ori singur cu o echipă ce aștepta să se rezolve problemele cu salariile a adâncit și mai mult criza dintre cei doi.

”Sper ca pe viitor să înțeleagă oamenii că pentru a construi ceva este nevoie de unitate iar războaiele cu cei din jur nu duc la nimic bun, constructiv. Vă mulțumesc pentru colaborare, chiar dacă au fost și critici”, a spus la final Bogdan Andone care a ținut să le mulțumească jucătorilor în primul rând pentru colaborare, primarului Kereskenyi Gabor, președintelui Consiliului Judeţean, Pataki Csaba, și celor care au fost alături de club.

Olimpia: Şuta (cpt.) – Duruş, Fl. Mureşan, Heil, Bura (Văsălie 72′) – Sil. Pană, Krausz – Erdei (Chitaş 53′), I. Roşu, Villand (Cocian 62′) – Vas. Pop

Antrenor: Bogdan Andone

Dacia Unirea: Alb. Popa – Gab. Niţă, Moglan, Ghiocel (cpt.), Stănciulescu – Ed. Oprea, Ciucureanu, P. Ioan (Puia 46′), Roşoagă – M. Dima, C. Roşu
Antrenor: Alin Pânzaru

Eliminat: Costin Ghiocel 34′ (roşu direct)
În celălalt meci al zilei în Liga a 2-a, Juventus București- Metalul Reșița 3-0.

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

La Satu Mare s-a jucat miercuri pentru etapa cu numărul 38 din Liga 2, în faţa unui public format din aproximativ 150 de persoane. FC Olimpia a încheiat sezonul 2016-2017 cu o victorie zdrobitoare contra echipei Dacia Unirea Brăila. Pe teren s-a aflat parcă o singură echipă, sătmărenii s-au impus cu 7-0 (3-0).

Oaspeţii sunt cei care au atacat primii, însă Olimpia a scăpat fără gol. Jocul a început să se lege, echipa noastră şi-a creat primele ocazii, iar după doar 18 minute de joc am asistat la prima reuşită. Flancul drept a funcţionat excelent, la o centrare pe sus, Pană l-a servit ideal cu capul pe Erdei, iar de la 11 metri mijlocaşul sătmărean a trimis din vole pe jos în poarta lui Popa (min. 18). În mare parte, Olimpia s-a afla în posesie. Şi-a dublat avantajul după o nouă acţiune de pe dreapta. Pană a trimis pe jos în faţa porţii, de unde Florin Mureşan, prezent între doi adversari, a băgat mingea în poartă din doi metri (min. 24). Dacia Brăila a rămas în inferioritate numerică după cartonaşul roşu văzut de Ghiocel, primit pentru reproşuri aduse arbitrului (min. 34). N-au trecut multe minute că sătmărenii au modificat din nou tabela. Duruş a centrat de pe partea dreaptă, Silviu Pană s-a înălţat la 7 metri central şi a reluat cu capul în poarta lui Popa (min. 39). La pauză se cunoştea echipa învingătoare.

Pentru că scorul a permis, antrenorul Bogdan Andone le-a acordat mai multe minute juniorilor Chitaş, Cocian şi Văsălie. În repriza secundă, Olimpia avea să marcheze rapid alte două goluri după două faze aproape identice care i-au avut în prim plan pe Pană şi Krausz. S-a făcut 5-0 după două lovituri libere bătute de Pană de pe stânga. De fiecare dată Krausz s-a înălţat şi a trimis cu capul în poartă (min. 51, 59). Oaspeţii n-au contat deloc în joc, nu şi-au creat nicio fază periculoasă. Iar în ultimele minute, “galben-albaştrii” au făcut 7-0. Prima dată Iulian Roşu a şutat imparabil de la 16 metri (min. 82), pentru ca atacantul sătmărean să mai înscrie o dată după pasa ideală primită de la Duruş (min. 85). FC Olimpia – Dacia Brăila s-a încheiat 7-0 (3-0).

FC Olimpia: Şuta (cpt.) – Duruş, Mureşan, Heil, Bura (Văsălie 72), Pană, Krausz, Erdei (Chitaş 53), Villand (Cocian 62), I. Roşu, V. Pop. Rezerve neutilizate: Dascălu, Faur, Voicu, Rus. Antrenor: Bogdan Andone.

Dacia Brăila: Popa – Niţă, Moglan, Ghiocel (cpt.), Stânciulescu, Ciucureanu, Ioan (Puia 46), Roşoagă, Oprea, Dima, C. Roşu. Antrenor: Alin Pînzaru.

S-a lăsat cu lacrimi

După bucuria victoriei, a sezonului încheiat, s-a organizat tradiţionala conferinţă de presă de după meci. În sală au venit antrenorul Bogdan Andone, preşedintele Attila Karda şi fundaşul Cosmin Iuhas. Dar înainte de primele cuvinte, toţi jucătorii Olimpiei au urcat în sală şi au strigat secunde bune “Mister, Mister!”. Am catalogat drept un gest de mulţumire pentru răbdarea şi munca depusă. Totodată, jucătorii parcă-i cereau să nu părăsească echipa, luând în considerare faptul că Andone a ajuns la final de contract. Au apărut şi lacrimile în rândul celor de la masă, dar şi pe feţele unor jucători.

Misterioasele iniţiale “L. B.”

Attila Karda a luat primul cuvântul. “Am ajuns la finalul unui sezon foarte greu. Terminăm pe locul 8 sau 9, iar dacă-mi spunea cineva la început că vom fi aici mă declaram mulţumit. Puteam obţine un loc mai bun pentru că la un moment dat eram pe 2. Ţin să mulţumesc staff-ului cu care urmează să port discuţii zilele următoare”, a declarat preşedintele Olimpiei. În continuare a ţinut să mulţumească finanţatorilor, Consiliului Local, Judeţean pentru sacrificii şi celor care au fost alături de echipă, în special misterioaselor iniţiale “L. B.”. A început să vorbească din nou despre fosta conducere, despre datorii etc. Dar a promis că va face în curând o conferinţă de presă în care va prezenta anumite aspecte.

Andone le mulţumeşte jucătorilor

Bogdan Andone, vizibil emoţionat de gestul jucătorilor amintit mai sus, nu a spus nici că rămâne, nici că pleacă.

“Legat de meci pot să spun că îmi era puţin teamă la început, deoarece Brăila este o echipă periculoasă pe contraatac. Dar am profitat de absenţele lor. Am încercat să-i mobilizez pe băieţi şi mă bucur că am terminat cu bine, cu capul sus! Le mulţumesc băieţilor. Acum sunt la final de contract, dar am venit la Satu Mare pentru un proiect pe 2-3 ani. Dacă se vrea mai mult la Satu Mare trebuie ca toată lumea să se unească. Au fost multe piedici”, spune antrenorul Olimpiei.

Iuhas: Ne-aţi arătat ce înseamnă fotbalul profesionist

“Am venit să vă mulţumesc în numele colegilor dacă nu veţi mai continua la Olimpia. Vă mulţumim pentru tot ceea ce aţi făcut pentru noi, pentru oraş. Ne-aţi arătat ce înseamnă fotbalul profesionist. Ne-aţi găsit la un nivel destul de prost, ne-aţi făcut să înţelegem ce înseamnă fotbalul. Din partea noastră şi a oraşului veţi avea respect pe viaţă. Mulţumim, Bogdan Andone!”, au fost singurele cuvinte ale lui Cosmin Iuhas.

Tot miercuri Juventus Bucureşti a câştigat cu 3-0 în faţa Metalului Reşiţa. Etapa şi sezonul se termină odată cu meciurile de sâmbătă. În funcţie de rezultate, Olimpia nu poate termina mai sus de 7, ori mai jos de 9.

Sursa: Informatia Zilei

Leave a Reply