Liga a II-a, etapa a XXXIII-a, CS Balotesti – Olimpia Satu Mare 1-0

Olimpia nu a scăpat de ce s-a temut cel mai mult și a pierdut meciul cu CS Balotești. Statistica ne spune că este a 7-a înfrângere din acest sezon din 10 meciuri jucate în teren. O serie de rezultate negative înregistrate de echipa sătmăreană, rezultate care, vrei nu vrei, te pun pe gânduri.

În acest context vin, în mod firesc, întrebările. Una ar fi legată de viitor. Se mai poate continua așa? Răspunsul nu poate fi decât unul. Nu! Dar în acest caz trebuie căutate și soluții. Nu îndemnuri mobilizatoare “hei-rupiste”, lozinci tipice pentru perioada de dinainte a anilor 90. Pentru că la conferințele de presă, ieșirile conducerii clubului în spațiul public, gen facebook, în rarele comunicate primite de la Olimpia, am fost bombardați cu expresii gen “vom face totul”, “promovăm tinerii”. Și chiar “facem”. Doar că nu câștigăm, nu adunăm puncte. Și nici nu promovăm tineri. Doar importăm jucători plafonați.

Dar haideți să revenim la meciul de la Balotești de la care, să fim drepți, nu avem prea multe informații. Olimpia a avut în față un adversar modest care s-a chinuit până acum în campionat. Iar Olimpia a început bine, a dominat prima parte având câteva ocazii de bune de a marca. Astfel, în primele 20 de minute, statisticile spun că Olimpia a avut trei șuturi pe poartă, unul pe lângă, în timp ce gazdele nu a tras niciodată la poartă în acest interval. Mai mult, din cele 3 șuturi, două au fost foarte periculoase. Mai întâi V. Pop a șutat (min.8) de la 22 de metri, dar balonul a fost prins de portar. Apoi, în minutul 18, liber în mijlocul careului, Roșu a șutat slab din 12 metri dar nu l-a putut învinge pe portarul Fulga.

În minutul 22, contrar cursului jocului, gazdele au deschis scorul la prima lor fază mai închegată. Dedu a centrat de pe dreapta, Nica a luat fața fundașilor noștri și a marcat cu capul din marginea careului mic. Un nou gol cu capul în poarta Olimpiei, probabil al 6-lea sau al 7-lea gol încasat în felul acesta în acest sezon.

Golul încasat întristează echipa sătmăreană dar chhiar și așa, sătmărenii au puterea să atace. Dar acțiunile, șuturile lui Pană și Voicu rămân fără rezultat pe tabelă.

La pauză Andone face două modificări, intră Villand și Duruș, ies Ursu și Roșu. Schimbări fără efect pentru că, în ciuda eforturilor sătmărenilor, ale celor câteva șuturi spre poartă, ocaziile de gol au cam lipsit. Cei drept nici cei doi nou intrați în teren nu sunt jucători de profil ofenisv așa că nu trebuie să ne mai mirăm. Cum nici schimbarea lui Ciul cu Ludușan nu a adus nimic nou în jocul grupării sătmărene, la final nu putem decât să scriem CS Balotești – Olimpia Satu Mare 1-0. Păcat!

Păcat și de Florin Mureșan, un jucător serios, cu calități, cu mult bun simț. Dar colegii de echipă nu i-au făcut cadoul mult așteptat, o victorie, la căsătoria lui. Dar, cu siguranță, vor juca mai bine la nunta lui de duminică.

Baloteşti: Fulga – Dedu, Flămânzeanu, Marciuc, Mirescu – Ioniţă (Niculae 55′), L. Ion (Dicu 78′), Antoche, Gojnea – Herea, Nica (Răuţă 89′).

Olimpia: Dascălu – Ciul (Luduşan 70′), Mureşan, Heil, Krauzs – Roşu (Villand 46′), Pană, V.Pop, Ursu (Duruş 46′) – Faur, Voicu. Rezerve neutilizate: Şuta – Erdei, R. Rus, Kanaloş. Antrenor: Bogdan Andone.

Sursa: Informatia Zilei

Leave a Reply