Liga a II-a, etapa a XXXII-a, Olimpia Satu Mare – ASU Poli Timisoara

După un șir de șase înfrângeri consecutive, unele în fața unor adversari modești, sau după evoluții extrem de slabe, e greu să fii optimist, să faci estimări colorate în roz. Ne referim, firește, la meciul de sâmbătă al Olimpiei cu ASU Politehnica Timișoara. Dar oricât de pesimiști am fi, odată și odată acest șir de eșecuri trebuie întrerupt. Și, de ce nu, tocmai în meciul cu ASU Politehnica.

De fapt acest lucru a fost afirmat, ca o dorință expresă de cei doi jucători ai Olimpiei, portarul Marius Șuta și fundașul Florin Mureșan, prezenți la conferința de presă de vineri. “Vrem să câștigăm și cred că așa va fi. Trebuie să readucem bucuria în tribune, în rândul suporterilor” a spus căpitanul Marius Șuta.

“Moralul nu este cel mai bun lucru la noi. Dar trebuie să ne recâștigăm încrederea, în forțele noastre. Cu siguranță vor veni și victoriile”, a adăugat ex-căpitanul Florin Mureșan.

E bună încrederea celor doi jucători, probabil, cei mai vechi “olimpiști” alături de Valter Heil și Cosmin Iuhas. Sperăm ca vorbele lor mobilizatoare să aibă ecou și în rândul colegilor, iar la final să aibă acoperire în fapte. Altfel, la următoarele meciuri, în tribune vom fi doar noi gazetarii, prietenele și soțiile jucătorilor.

Din păcate antrenorii grupării sătmărene nu vor putea conta pe mai mulți jucători, unii importanți, în meciul cu echipa din Timișoara. Astfel, doar din vina lor, sâmbătă nu vor juca Duruș, Kanaloș și Rus, cu toții suspendați pentru cumul de cartonașe galbene. Cartonașe încasate în cele mai multe cazuri, pentru gesturi necugetate comise de jucători. Nu figurează în lot nici Anca și Onicaș, dar despre ei mai încolo.

Și, pentru că din lot au fost îndepărtați în ultimele zile mai mulți jucători, pentru că unii sunt suspendați, în locul lor au fost aduși trei juniori: Chitaș, Cocian și Szolossi. Important ar fi să și mai joace nu să fie incluși în lot doar așa ca să fie la număr.

În tur, cele două formații au terminat la egalitate 1-1. Pentru Olimpia a marcat Pană în minutul 2, iar pentru gazde Stancu (min. 52). De menționat că Olimpia a avut superioritate numerică timp de 45 de minute. Degeaba.

Formațiile probabile:

FC Olimpia: Șuta – Ciul, Mureșan, Heil, Bura, Ursu, Pană, Villand (Faur), Krausz, V. Pop, Voicu.

ASU Politehnica: Gakos – Motreanu, Mera, Bilia, Taub, Nicolescu, Stancu, Teuţ, Ungureanu, Bădăuța, Blănaru. Antrenor: Sorin Brîndescu.

Partida va începe la ora 11.00 și va fi arbitrată la centru de de Mircea Ardelean (Arad). La cele două margini se vor afla Petrică Cîmpeanu (Cluj-Napoca) și Marius Bălan (Dej), iar rezervă va fi Răzvan Negrici (Baia Mare). Observatori: Vasile Marc (Cluj-Napoca), Adrian Lucacu (Arad).

La conferința de presă de vineri, alături de jucătorii Marius Șuta și Florin Mureșan, a participat și antrenorul principal al Olimpiei, Bogdan Andone. Am așteptat cu interes declarațiile lui Bogdan Andone, mai ales să ne lămurească episodul de luni când nu a plecat odată cu echipa la Arad și s-a vorbit, pe ici pe colo, de demisia lui.

Andone a infirmat presupusa intenție de demisie și a declarat că a rămas la Satu Mare doar pentru a purta unele discuții cu conducerea clubului, cu cei din Comitetul Director. Iar după ce a primit anumite garanții s-a decis să se alăture echipei. Întrebat de ce, după discuții, a comunicat doar cu presa sportivă centrală și de ce nu a răspuns la apelurile gazetarilor sătmăreni, antrenorul Olimpiei a dat un răspuns confuz. Cum că discuțiile s-au finalizat târziu, după ora 19.00 și că nu a vrut să deranjeze, că conducerea clubului o să trimită un comunicat etc. Argumente care nu prea stau în picioare. Mai degrabă este vorba de două unități de măsură diferite în ce privește comunicarea. Dar treacă de la noi deși nu e tocmai frumos.

Despre jucători, despre disponibilizări, Andone ne-a spus că își asumă excluderea lui Daminuță și Tudoran din lot. Dar, decizia de îndepărtare a lui Onicaș și Anca-Trip a aparținut conducerii clubului și nu lui personal.

Cât privește rezultatele și evoluția echipei, criticile venite din partea presei Andone a precizat: “Aveți tot dreptul să ne criticați echipa, noi, staff-ul tehnic antrenăm, noi pregătim meciul. Noi staff-ul, jucătorii, suntem răspunzători de rezultate. Din păcate trecem printr-o perioadă neagră ca rezultate, cum nu am avut niciodată în cariera mea. Suntem într-o situație dificilă, sper să reușim să ne strângem rândurile, să câștigăm sâmbătă pentru că este și imaginea noastră la mijloc. Vom strânge rândurile și vom câștiga”, a spus antrenorul grupării sătmărene care a mai declarat că are de gând să-și ducă contractul cu Olimpia până la capăt.

Șumudică la FCSB, Andone secund?

Printre multe altele, Bogdan Andone a “scăpat” o informație credibilă din punctul nostru de vedere. Andone a spus că există șanse ca din sezonul viitor antrenorul echipei FCSB, Steaua în fapt, să fie Marius Șumudică. Credibilitatea vine din faptul că Andone și Șumudică sunt cumnați și au casele una lângă cealaltă. Așa că o fi știind el ceva. Mergând pe firul afirmației, prin deducție, credem că este posibil ca Andone să devină secundul lui Șumi. Fapt posibil având în vedere că au mai lucrat împreună la Astra.

Sursa: Informatia Zilei

Oli- Poli, acesta e meciul de la care jucătorii, oficialii şi mai ales suporterii aşteaptă ca echipa fanion a judeţului să iasă din pasa proastă.

Fără victorie pe teren de la meciul cu Braşov din prima etapă a anului, sătmărenii par hotărâţi mai mult ca oricând să obţină toate punctele.

La conferinţa de presă de ieri, atât veteranii Marius Şuta şi Florin Mureşan, cât şi antrenorul Bogdan Andone au vorbit doar de „succes, victorie, trebuie să câştigăm”. Iar antrenorul Andone chiar a plusat . „Pentru rezultatele negative de până acum e clar că, oricum ar fi condiţiile de la club, noi suntem răspunzători. Eu ca antrenor şi jucătorii mei, aşa că tot noi avem obligaţia să scoatem echipa din pasa neagră în care se află. Sunt semnale că situaţia financiară se va rezolva, acum trebuie să ne concentrăm pe acest joc şi să-l câştigăm!”

Din păcate, pe lângă problemele de lot existente, cu accidentări şi excluderi peste noapte , în meciul de azi Andone nu poate conta pe suspendaţii Rus, Kanalos şi Duruş.

Iar în lot au fost cooptaţi mai de voie mai de nevoie şi trei juniori de la echipa lui Bolba.

Cât despre Poli, antrenorul Bogdan Andone avertizează că bănăţenii sunt într-o formă bună, au un atacant periculos, pe Blănaru şi victoria cu Juventus nu e întâmplătoare.

„Sunt convins că mâine(n.r. azi) dacă se vor capacita vor face un meci bun. Îmi doresc să marcăm noi primii, pentru prima dată în acest retur și să gestionăm jocul cum ne dorim. Ne așteaptă un meci foarte important, nu va fi deloc ușor, Timișoara are echipă tânără și arțăgoasă” a spus Andone la conferinţa de presă.

Ce spun jucătorii?
Jucătorii prezenţi la conferinţa de presă, Marius Şuta şi Florin Mureşan sunt conștienți și ei de dificultățile care sunt la club. „Suntem într-o situație dificilă pentru că nu am mai câștigat de atâtea meciuri. Sperăm ca mâine să reușim să ne strângem puțin pentru că și pentru noi este greu, e și imaginea noastră la mijloc. Vom strânge rândurile și trebuie să câștigăm neapărat.”, a declarat portarul Marius Șuta.

„Ne așteaptă un meci foarte greu, Timișoara e o echipă care pune multe probleme. Așteptăm să câștigăm să ne ridice moralul și sunt sigur că dacă vom obține victoria vom avea doar rezultate bune în următoarele etape”, a spus jucătorul Florin Mureșan.

Cât despre Florin Mureşan, acesta mai are doar o săptămână de …burlăcie. Muri are programată pe 7 mai nunta iar, pentru ca toată echipa să poată fi prezentă la eveniment, Olimpia va juca vineri 5 mai meciul de la Baloteşti!

Despre Poli
Timişorenii vin după succesul neaşteptat de miercuri, 2-1 cu Juventus, meci în care golgheterul Blănaru a fost din nou decisiv.

Pentru meciul de azi vor lipsi Ghinescu – care a resimțit dureri la antrenamentul de ieri și va rămâne în Timișoara pentru investigații amănunțite – și Bilia, care va fi suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.

„Ne așteaptă un meci foarte greu, ei vor fi montați, pentru că vin după șase înfrângeri consecutive. Noi în toate meciurile pe care le-am disputat în retur le-am abordat la victorie. Acesta va fi, deci, obiectivul și în meciul de la Satu Mare. Nu știu dacă vor fi greu de desfăcut, pentru că joacă pe teren propriu și vor încerca să obțină o victorie în fața propriilor suporteri. Problema noastră e că vom fi obosiți după aceste două meciuri, cu Sepsi și Juventus, în care am alergat destul de mult. Până la urmă, am întâlnit primele două clasate”, a declarat Blănaru, despre meciul de la Satu Mare.

Bogdan Andone în staff-ul lui Şumudică, la Steaua?
La începutul conferinţei de presă, înainte de primele declaraţii oficiale, antrenorul Olimpiei Bogdan Andone a lansat o întrebare presei. „Ce spuneţi de varianta Şumudică la Steaua?”. Principalul Olimpiei a lansat întrebarea însă a lăsat parcă să se înţeleagă că ştie mai multe amănunte despre această variantă… Cum Şumudică şi Andone sunt foşti colegi, vecini şi… cumnaţi ( Şumi e căsătorit cu sora lui Andone) nu ar fi exclus ca actualul tehnician al galben-albaştrilor să ajungă şi el în staff-ul celor de la Steaua, din vară.

Mai ales că Şumudică şi Andone au mai lucrat împreună la Astra şi Al Shaab, in Emiratele Arabe Unite.

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Leave a Reply