Liga a II-a, etapa a XXXII-a: Olimpia Satu Mare – ASU Poli Timisoara 1-1

Olimpia Satu Mare a întrerupt seria lungă de înfrângeri, 6 la număr, şi a terminat la egalitate, 1-1 cu ASU Politehnica. Dar victoria se mai lasă aşteptată, ultima datând tocmai din 25 februarie când echipa sătmăreană a câştigat, 2-1 la Braşov.

Spre deosebire de ultimele meciuri, Olimpia a jucat altceva sâmbătă, mai ofensiv, mai combinativ, cu mai multă dăruire. Dar la acest joc şi-a adus contribuţia şi echipa din Timişoara care n-a venit la Satu Mare doar să se apere, a jucat deschis încrcând să pună presiune pe poarta debutantului Dascălu. A rezultat de aici un joc spectaculos, cu multe faze de poartă, cum n-am văzut în tot sezonul în dreptul Olimpiei.

Prima fază notabilă am consemnat-o în minutul 2 când Birău a trimis spre poartă, dar Mureşan s-a interpus pe direcţia balonului şi a respins. Dar în minutul 5 Olimpia a deschis scorul prin Voicu, aflat la primul gol, şut din careu, uşor lateral dreapta, de la 13 metri, pe sub portar. Oaspeţii nu acuză şocul, ies la atac şi în minutul 7 Teuţ a ratat egalarea reluând în portar, de la 5 metri, balonul scăpat în faţă de sătmărean. Dar în minutul 10 prin Taub a egalat cu un şut din careu, pe jos, la colţul lung al porţii lui Dascălu. Cu un joc bun al liniei de mijloc, Olimpia iese din nou la joc şi trece pe lângă gol în câteva rânduri. Ratează mai întâi Ursu (min. 19) când, în urma unei acţiuni persnale a şutat la colţul scurt, dar Gakos a fost la post. În minutul 26 incursiunea lui Ciul pe dreapta se încheie cu o centrare în mijlocul careului, de unde Silviu Pană şutează din prima, din voleu, la o palmă de stâlpul stâng al porţii lui Gakos. La rândul lor oaspeţii trec pe lângă gol în minutul 31 când lovitura de cap a lui Mera a ocolit de puţin bara dreaptă a porţii Olimpiei. Repriza se încheie cu o nouă ratare a Olimpiei, şutul lui Pană trecând la o palmă peste transversală.

Prima ocazie a părţii secunde a aparţinut Politehnicii, şut Blănaru de la 16 metri, balon prins de Dascălu lângă bară. În minutul 51 sătmărenii au o excelentă ocazie de gol când Ursu a şutat din careu, la colţul lung, dar Gakos a scos incredibil balonul, de lângă bară. Urmează apoi câteva minute de joc relativ calm, dar cu o ocazie ratată de Voicu, după care, în ultimul sfert, Olimpia forţează victoria. Drept urmare apar ocaziile. Astfel, Voicu (min. 78) a trimis din careu pe lângă poartă, după care, în minutul 81, V. Pop a şutat din colţul careului de 6 metri în portarul Gakos. Acelaşi Pop, după o acţiune personală, a şutat de la 14 metri în stâlpul drept al porţii timişorene, fază la care Gakos nici nu a plonjat după minge. În prelungirile meciului Politehnica era cât pe ce să dea lovitura ratând o mare ocazie prin Blănaru care, scăpat pe contraatac, l-a lobat pe Dascălu de la 13 metri, către colţul lung, dar mingea a trecut milimetric pe lângă vinclul porţii sătmărene

Olimpia: Dascălu – Ciul, Mureşan, Heil (cpt.), Faur – Villand (58 Roşu), Krausz – V. Pop, Pană, Ursu (80 Luduşan) – Voicu. Rezerve neutilizate: Şuta – Erdei, Cocian, Szollosi, Chitaş. Antrenor: Bogdan Andone
ASU Poli: Gakos – Motreanu (63 Giuricici), Telescu, Mera (cpt.), Taub – Nicolescu – Teuţ (68 Bădăuţă), Stancu, Ungureanu, Birău (90 |ugui)- Blănaru. Antrenor: Sorin Brîndescu.

Arbitraj bun asigurat de Mircea Ardelean (Arad), Petrică Cîmpeanu (Cluj) şi Marius Bălan (Dej).

Juniorii au rămas pe bancă

Cu toate că mai avea dreptul la o schimbare, Bogdan Andone n-a mai recurs la ea. Nu l-a introdus în teren nici pe mai experimentatul Erdei, dar nu a apelat la niciunul din cei trei juniori aduşi la prima echipă, Chitaş, Cocian şi Szollosi. Oare de ce nu a mai schimbat când era nevoie de forţe proaspete în teren? O fi uitat de ei? N-are încredere în juniori? Nici în Erdei? Au fost aduşi juniorii pe bancă de formă, doar pentru a avea Olimpia lista completă pe raportul de joc? Ciudat! Atunci de ce s-a tot spus în ultimele săptămâni că la Olimpia se vor promova juniorii proprii? Dacă nu acum, când campionatul nu mai are o miză importantă, atunci când?

Dascălu în poartă, ex-căpitanul Şuta pe bancă

Bogdan Andone l-a adus vineri la conferinţa de presă pe Marius Şuta, căpitanul din meciul cu UTA, un semn indirect că acesta va apăra poarta Olimpiei în meciul cu timişorenii. Dar, surprinzător, Dascălu a apărat poarta Olimpiei, debutând cu acest prilej în gruparea sătmăreană. A avut câteva intervenţii bune, dar şi câteva ezitări datorate, probabil, emoţiilor.

Sursa: Informatia Zilei

Olimpia nu reușește să găsească încă drumul spre victorie. În ciuda unui joc ceva mai bun, elevii lui Bogdan Andone nu au izbutit decât un 1-1 pe teren propriu cu ASU Poli Timișoara.

Partida de sâmbătă a început furtunos cu golul lui Voicu din minutul 6 . Se părea că galben-albaștrii vor rupe toate blestemele și ghinioanele și vor obține o victorie la scor… N-a fost din păcate așa, căci bănățenii au revenit rapid și în minutul 11 au egalat prin Taub.

Apoi ai noștri au avut inițiativa şi au irosit câteva ocazii bune, Vasile Pop a zguduit chiar transversala în minutul 89 dar tabela a rămas nemodificată…

În prelungiri și Poli putea da lovitura, doar că, scăpat singur spre poarta lui Dascălu, golgheterul Blănaru a trimis milimetric pe lângă vinclu… Era totuși nedrept ca Olimpia să piardă după un meci pe care în mare măsură l-a controlat…

Și, vorba antrenorului Andone, ”un punct e mai bun decât nimic!”.
Din păcate, foarte puțini au fost sătmărenii care au luat drumul stadionului sâmbătă la prânz. În tribune am avut maxim 300 de spectatori din care cam 100 au fost în galeria lui Poli. Căci, nu-i așa, Poli e cu adevărat echipa suporterilor timișoreni… În schimb galeria celor de la Oli a fost ”sublimă, dar a lipsit cu desăvârșire…”

Olimpia obține primul punct acasă în 2017 după înfrângerile cu Afumați și Juventus. Și mai are de jucat pe teren propriu un singur meci, cu Brăila. Galben-albaștrii au câștigat ultimul meci în fața propriilor suporteri în decembrie, 1-0 cu CS Mioveni.

Elevii lui Andone vor evolua vineri la Balotești, iar apoi duminică vor ”juca” la nunta fundașului central Florin Mureșan.
CS FC Olimpia 2010 Satu Mare: Dascălu – Ciul, Mureşan, Heil – cpt., Faur – Villand (58, Roșu), Krausz – Pop, Pană, Ursu (80, Ludușan) – Voicu.
Rezerve: Şuta – Erdei, Cocian, Szollosi, Chitaş.
Antrenor: Bogdan Andone.
ASU Politehnica: Gakos – Motreanu, Telescu, Mera – cpt., Taub – Nicolescu – Teuţ (68, Bădăuță), Stancu, Ungureanu (64, Giuricici), Birău (90, Țugui) – Blănaru.
Rezerve: Gîrlea – Gălan, Vucea, Neamţu.
Antrenor: Sorin Brîndescu.
Cartonașe galbene: Faur 67 – Bădăuță 82.
Arbitru: Mircea Ardelean (Arad); asistenţi: Petrică Ionuţ Cîmpeanu (Cluj-Napoca) şi Marius Bălan (Dej).

Andone: ”Suntem în creștere de formă, sper să batem la Balotești!”
„Dacă luăm partea pozitivă, e un punct, iar un punct e întotdeauna mai mult decât nimic. Din păcate, noi nu am reușit să gestionăm numeroasele situații pe care ni le-am creat în acest meci. Știam că Timișoara e o echipă ofensivă, o echipă deschisă, căreia îi place să joace. A fost un meci plăcut, un meci disputat, Politehnica a avut la rândul ei ocazii de a marca, mai ales pe final de joc, la ultima fază, când noi am riscat totul pentru a reuși golul victoriei. Mă bucur pentru Timișoara, pentru că în acest retur au obținut rezultate foarte bune și au reușit să iasă din zona retrogradării. Vor fi și la anul în Liga a II-a, merită cu prisosință acest lucru, atât ca echipă, cât și ca oraș și, nu în ultimul rând, pentru acești suporteri minunați care susțin echipa . Am făcut un joc bun și la Arad, de data aceasta am jucat din nou bine, mai ales pe faza ofensivă. Din păcate, o greșeală în apărare ne-a costat astăzi două puncte. Suntem în creștere de formă și sperăm să se rezolve toate problemele care sunt acum la club. Sper să câștigăm următorul meci, pe care îl jucăm la Balotești”.

Brîndescu: ”Un rezultat echitabil!”
„Sunt parțial mulțumit de joc. Am avut momente bune, dar și momente mai puțin bune, pentru că și gazdele au avut situații în care puteau întoarce soarta partidei în favoarea lor. Dacă am fi avut răbdare și maturitate, am fi știut că vor forța victoria și pe final puteam câștiga jocul. Dar pentru acest lucru, ar fi trebuit să fim mai inspirați pe faza de finalizare. Una peste alta, cred că e un rezultat echitabil, ținând seama de ocaziile pe care le-au avut cele două echipe”, a spus, după joc, Sorin Brîndescu.

Juventus a promovat în Liga 1
Juventus București a promovat matematic în Liga 1, după victoria în fața celor de la Balotești, scor 3-1, și eșecul arădenilor de la UTA cu Dunărea Călărași, scor 0-1.

După 20 de etape, Juventus e lider cu 69 de puncte, în timp ce pe poziția secundă e Sepsi Sf. Gheorghe, cu 57 de puncte, care are un meci mai puțin. UTA e pe 3, cu 56 de puncte.

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Leave a Reply