Liga a II-a, etapa a XXXI-a, UTA Batrana Doamna – Olimpia Satu Mare 2-0

Olimpia a început meciul cu Andone (re)venit pe bancă, cu Raul Krausz în teren revenit după o lună de repaus datorată unei accidentări şi cu Şuta căpitan. De cealaltă parte UTA i-a avut în teren din primul minut pe foştii jucători ai Olimpiei, Miron şi Muntean dovadă că la ei nu se poartă suspiciunile aiuristice.

Jocul Olimpiei în debutul partidei a fost destul de legat, dar acţiunile ofensive nu au fost foarte periculoase. Cum, de altfel, nici ale gazdelor. Dar, în minutul 12, gazdele au deschis scorul. După un aut bătut de pe stânga, Curtuiuş a întors balonul cu capul la marginea careului mic de unde Strătilă a marcat cu capul de lângă Faur rămas pe călcâie.

Dar, paradoxal, Olimpia nu acuză şocul primirii golului, nu cade psihic şi revine în atac. Iar în minutul 14 Luduşan a şutat de la 18 metri pe lângă poartă după care în minutul 19 Mureşan a şutat de la 16 metri, pe mijlocul porţii, şut parat fără probleme de Miron. În minutul 27 gazdele să văd din nou în atac, Strătilă îl driblează scurt pe Faur, centrează la prima bară, la 4 metri, de unde Adrian Petre reia din cădere în Şuta. Urmează apoi o altă acţiune ofensivă a Olimpiei, dar Kanaloş, beneficiarul unui ricoşeu în careu, se pripeşte şi şutează în blocaj. În finalul primei reprize sătmărenii au beneficiat de două lovituri libere din preajma careului. Prima lovitură, executată de Pană, a fost reţinută de Miron fără probleme, iar la faza din minutul 45, şutul aceluiaşi Pană de la 20 metri, a fost deviat de zid în corner.

Debutul reprizei secunde aparţine Olimpiei, jucătorii sătmăreni dominând teritorial, dar fără mari ocazii de gol. Totuşi, în minutul 56, Villand a avut o bună ocazie, a şutat de la 14 metri în blocaj, balonul a sărit la Luduşan dar şutul atacantului sătmărean a trecut peste poartă. În minutul 57, din dorinţa de a da mai multă forţă atacului, Andone face o dublă schimbare, ies Faur şi Villand şi intră Ursu şi Vasile Pop. Un minut mai târziu Olimpia a beneficiat de o nouă lovitură liberă din preajma careului. Pană a şutat puternic, dar pe centrul porţii, fără efect pe tabela de marcaj. În replică, gazdele beneficiază şi ele de o lovitură liberă de la 20 de metri, dar şutul lui Burlă ocoleşte de puţin încheietura barelor.

Olimpia ratează egalarea în primul al prelungirilor când, după o acţiune personală, Vasile Pop a şutat din colţul careului mic, dar Miron a respins cu piciorul în corner. Iar dacă nu a marcat Olimpia, au făcut-o gazdele în ultimele secunde ale meciului. Muntean a şutat în Duruş, balonul a ricoşat la Curtuiuş care, liber la 18 metri, a şutat din vole, peste Şuta şi a stabilit scorul final, 2-0 pentru UTA.

În concluzie, un meci fără mari valenţe tehnice şi spectaculare, mai degrabă modest ca exprimare. Dar, trebuie să consemnăm şi acest lucru, un plus în dreptul Olimpiei care a părut mai dispusă să joace ofensiv. Dar, cu excepţia fazei din final, marile ocazii i-au lipsit Olimpiei. Clubul sătmărean se află la a şasea înfrângere consecutivă pe teren, pentru că meciul trecut cu Tărlungeni a fost câştigat la ”masa verde”.

UTA: Miron – D. Muntean, Manea, Gligor (cpt.), Burlă – Strătilă (75 Andor), Chindriş, Copil, Vîlceanu – Curtuiuş, A. Petre (41 Tănase). Antrenor: Laurenţiu Roşu.

Olimpia: Şuta (cpt.) – Duruş, Heil, Mureşan, Faur (57 Ursu) – Villand (57 V. Pop), Krausz, R. Rus (79 Voicu) – Pană, Kanaloş, Luduşan. Rezerve neutilizate: Dascălu, I. Roşu, Erdei, Ciul. Antrenor: Bogdan Andone.

Sursa: Informatia Zilei

Antrenorul Bogdan Andone s-a jucat de-a demisia înaintea meciului de ieri de la Șiria cu UTA. N-a urcat în autocarul echipei, și-a luat chiar rămas bun de la jucători doar că, în urma unei ședințe prelungite , luni seara s-a sucit și a decis să continue până la vară la Satu Mare. Convins pare-se de promisiunile făcute de conducerea clubului că lucrurile se vor rezolva (mai ales restanțele financiare) la echipă.

Doar că tot acest joc de-a uite demisia, nu e demisia nu pare că a produs șocul scontat și în vestiar. Echipa, chiar dacă a avut o posesie mai bună, nu a reușit să obțină un rezultat pozitiv și a bifat o nouă înfrângere în Liga a 2-a. A șasea consecutivă pe teren. Căci, nu-i așa, succesul la masa verde cu Tărlungeni nu se pune…

UTA a lăsat impresia că a forțat doar cât să obțină toate punctele. Arădenii veniți după succesul de pe terenul liderului, Juventus, au punctat rapid prin Strătilă în minutul 11.Apoi gazdele au jucat economicos, dar au avut grijă să nu lase Olimpiei prea multe culoare spre poarta lui Miron…Cea mai mare ocazie a galben-albaștrilor a venit în minutul 90, când mingea reluată de Vasile Pop din careu a fost respinsă de sătmăreanul din poarta Aradului…Iar la ultima fază a meciului gazdele au dat lovitura de grație prin Curtuiuș care a reluat spectaculos în plasă , peste Șuta, de la marginea careului..S-a încheiat 2-0 și arădenii urcă provizoriu pe doi, în vreme ce Olimpia speră acum să rupă seria negativă, sâmbătă, acasă, cu ASU Poli Timișoara.

UTA: Bg. Miron – D. Muntean, Al. Manea, Gligor (cpt.), Burlă – Strătilă (Andor 75’), M. Chindriş, D. Copil (Adili 63’), Vîlceanu – Curtuiuş, Ad. Petre (I. Tănase 41’)
Rezerve neutilizate: Al. Barna – Filaret, Piccioni, Stahl
Antrenor: Laurenţiu Roşu
Olimpia: Şuta (cpt.) – Duruş, Heil, Fl. Mureşan, Faur (Vas. Pop 57’) – Villand (Oct. Ursu 57’), Krausz – R. Rus (Ad. Voicu 82’), Sil. Pană, Luduşan – Kanaloş
Rezerve neutilizate: Dascălu – I. Roşu, Erdei, Ciul
Antrenor: Bogdan Andone

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Leave a Reply