Liga a II-a, etapa a XXVIII-a: Academica Clinceni – Olimpia Satu Mare 1-0

FC Olimpia Satu Mare a suferit duminică a patra înfrângere consecutivă în Liga a 2-a. În runda 28 a jucat acasă la echipa Academica Clinceni. Sătmărenii au pierdut toate punctele și sunt de nerecunoscut în ultimele meciuri. O cauză ar putea fi și lipsa unor jucători, accidentați sau suspendați. Dar…

Partida începe cu ușoare emoții de partea Olimpiei. La un duel aerian cu Cristian Onțel, Florin Mureșan cade urât pe spate (min. 1), dar fundașul sătmărean reintră în joc două minute mai târziu. Andrei Ludușan aduce prima ocazie în tabăra Olimpiei. Deși vrea să centreze, mingea deviată își schimbă traiectoria, se duce spre poarta lui Florin Matache, la o palmă de transversală (min. 4). Dar nimic deosebit din cornerul rezultat. Poate să fi fost momentul în care Cosmin Bura să se fi accidentat. Asta pentru că Bogdan Andone este nevoit să efectueze prematur prima schimbare, îl introduce pe banda stângă pe Adrian Ciul (min. 6). Academicienii au beneficiat de multe lovituri de colț în prima repriză. Primul corner îl au în minutul 13. Centrarea lui Daniel Benzar ajunge în centrul careului, după care Hristu Chiacu este servit ideal. Din doi metri nu ratează, iar gazdele conduc cu 1-0 după aproape un sfert de oră. Olimpia nu obține nimic notabil în continuare. În schimb, Academica traversează o perioadă bună între minutele 25-30. Momente de superioritate, dar scorul rămâne 1-0 după șutul lui Constantin Gheorghe din lovitură liberă, parat de Marius Șuta, și patru cornere consecutive. Inexistent pe teren, Bogdan Faur este înlocuit de Octavian Ursu (min. 28). Jocul Olimpiei începe să se lege, dar ocaziile clare lipsesc cu desăvârșire. Silviu Pană șutează mult peste poartă, din acțiune, de la 25 de metri (min. 35), iar Voicu face o cursă de admirat pe partea stângă, însă nimeni nu se află în fața porții (min. 37). Cu puține secunde până la finalul primei părți, sătmărenii primesc un cadou din partea lui Cristian Pulhac. Jucătorul gazdelor încasează stupid al doilea cartonaș galben și pleacă mai devreme la vestiare. În fine, prima repriză se încheie după o fază fixă a Olimpiei. Dintr-o poziție ideală, Silviu Pană șutează pe jos din 20 de metri, balon reținut fără probleme de Florin Matache.

Repriza secundă debutează cu o altă eliminare. Andrei Ludușan este secerat de Alexandru Lazăr pe partea dreaptă, iar centralul meciului nu stă pe gânduri și-i arată al doilea cartonaș galben (min. 51). Silviu Pană bate lovitura liberă, însă Valter Heil trimite cu capul peste poartă din 6 metri (min. 53). În continuare Olimpia împinge jocul tot mai aproape de poarta gazdelor. Cu doi oameni în plus pe teren se caută egalarea. Lipsesc ocaziile clare, apar inevitabilele trageri de timp. Șutul lui Mihai Onicaș de la mare distanță este blocat (min. 63), iar Silviu Pană caută din nou golul pe lângă poarta lui Florin Matache (min. 64). Academica Clinceni rezistă eroic, Olimpia nu convinge (min. 70). Scorul rezistă după alte trei cornere ale sătmărenilor. Gazdele se apără cu toți jucătorii. Voicu scapă de două ori mingea din “gheată” (min. 76, 78). Apar și crampele, sătmărenii sunt tot mai disperați și lipsiți de inspirație. Faultează în atac, mai multe șuturi sunt blocate de defensiva Clinceniului, iar timp mai este doar pentru o egalare (min. 87). Voicu ratează un balon (min. 88), iar centrarea lui Duruș de pe dreapta nu este interceptată de nimeni (min. 89). Voicu scoate pentru Pană la marginea careului, între timp se arată patru minute suplimentare, iar Silviu trimite pe centrul porții (min. 90+1). Trec secundele, Olimpia se îndreaptă spre o înfrângere dureroasă. Se aude și fluierul final al centralului Horia Gabriel Mladinovic, iar Olimpia n-a reușit să profite de superioritatea numerică de pe teren vreme de mai bine de o repriză. Academica Clinceni – FC Olimpia s-a terminat 1-0 (1-0).

Clinceni: Matache (cpt.) – Stancu, Chindriș, Matei, Perju, C. Gheorghe, Lazăr, Pulhac, Benzar, Onțel (Cruceru, min 46), Chiacu (Marin, min. 67). Antrenor: Adrian Ene.

Olimpia: Șuta (cpt.) – Duruș, Mureșan, Heil, Bura (Ciul, min. 6), Pană, Onicaș (Roșu, min. 65), Erdei, Faur (Ursu, min. 28), Ludușan, Voicu. Antrenor: Bogdan Andone.

Sursa: Informatia Zilei

Leave a Reply