Liga a II-a, etapa a XXVII-a, Olimpia Satu Mare – Juventus Bucuresti in direct la Digi Sport de la ora 12:00

În urmă cu 3-4 săptămâni credeam, speram, ca acest meci să fie un derby disputat între două echipe aspirante la promov area în Liga 1. Între timp datele s-au schimbat parțial.

Juventus București este cvasipromovată în primul eșalon în timp ce Olimpia, cu doar 4 puncte câștigate în patru meciuri, a ajuns o echipă de pluton după ce a coborât de pe 2 taman pe locul 7. N-ar fi asta chiar o mare problemă. Dar îngrijorător este jocul echipei sătmărene, unul extrem de modest reflectat și în poziția din clasament. O chestiune care ne pune pe gânduri după ce, în prima etapă am jucat bine și am bătut Brașovul. Dar de atunci… Cum îngrijorător, mai bine zis ciudat, este și faptul că Andone a renunțat la doi jucători la o lună după ce a început returul. La Daminuță, un “turist” adus la Olimpia, la începutul lui februarie, la solicitarea lui Bogdan Andone, și la Tudoran, adus în toamnă tot de principalul grupării sătmărene. Acum, același Andone i-a pus pe liber. Tocmai, din acest motiv, ne așteptam ca, la conferința de presă de vineri Andone să fie mai explicit și să ne spună motivele reale care au stat la baza acestei decizii. Și să ne spună cineva de ce Ursu, alt jucător adus de Andone în această iarnă, a fost trimis să se antreneze cu juniorii lui Bolba.

Dar să trecem la meciul care urmează să se joace sâmbătă la ora prânzului. Va fi un meci extrem de greu pentru formația sătmăreană. Dincolo de absențele din lot, importante, Olimpia trece printr-o reală criză de formă în timp ce echipa oaspete, victorioasă la scor în etapa precedentă, 7-0 cu Academica, cu un pas în Liga 1, are un moral foarte bun și un lot superior valoric echipei sătmărene. Dar, dacă va practica un joc mai bun decât în ultimele etape, Olimpia poate taxa euforia oaspeților și poate câștiga acest meci.

Revenind la absențele din tabăra Olimpiei, acestea sunt importante și pot cântări greu în economia jocului. Nu vor juca Pană, Onicaș și Ciul – suspendați, Krausz și Iuhas – accidentați. Va reveni în schimb pe bancă Bogdan Andone, antrenorului Olimpiei expirându-i suspendarea de două etape.

Formațiile probabile:
Olimpia: Anca – Duruș, Mureșan, Heil, Bura, Rus, Roșu, Villand, V. Pop, Voicu, Ludușan (Faur).
Juventus: Brie – Beţa, Morariu, Wallace, Carabela, Bărbulescu, Băjenaru, Zaharia, Chipirliu, Cazan, Buhăescu.

Partida va începe la ora 12.00 și va fi televizată în direct de Digi Sport. Arbitri: Robert Dumitru (Sfântu Gheorghe), Gero Szabo (Cluj-Napoca), Mihai Marica (Bistrița). Rezervă va fi Mircea Ardelean (Arad), iar observatori Iulian Spătaru (Timișoara) și Mircea Sârbu (Hunedoara).

Sursa: Informatia Zilei

Olimpia va încerca azi să reintre în lupta pentru primele locuri în Liga a 2-a. La Satu Mare vine liderul, Juventus, iar antrenorul Bogdan Andone e convins că elevii săi pot trece peste momentele mai grele din ultimele săptămâni și pot produce surpriza.
La conferința de presă de ieri de la stadion, antrenorul Bogdan Andone a amintit și de suspendarea pe care a avut-o de ispășit în ultimele două runde. ” Juventus e lider detașat, din punctul meu de vedere o echipă de Liga 1. Nouă ne lipsesc cinci jucători, dar încercăm să ne adunăm. Ne-am pregătit bine zilele acestea și încercăm să facem un meci bun, să scoatem maximum din meci și să facem un rezultat pozitiv. Sunt singurul antrenor din Liga a 2-a care e suspendat tot timpul. Alți antrenori parcă nu fac greșeli…”, a spus Andone.
Din lot vor lipsi Iuhas, Krausz – accidentați, Pană, Onicaș, Ciul – suspendați, iar Tudoran și Daminuță urmează să rezilieze contractul cu clubul. În schimb tehnicianul Olimpiei mizează pe tineri, Angelo Cocian și Florin Chitaș fiind promovați de la grupele de juniori.
Partida Olimpia- Juventus va începe la ora 12.00 şi va fi televizată în direct de Digi Sport și Dolce sport. Arbitri: Robert Dumitru (Sfântu Gheorghe), Gero Szabo (Cluj-Napoca), Mihai Marica (Bistriţa). Rezervă va fi Mircea Ardelean (Arad), iar observatori Iulian Spătaru (Timişoara) şi Mircea Sârbu (Hunedoara).

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Leave a Reply