Liga a II-a, etapa a XXVII-a, Olimpia Satu Mare – Juventus Bucuresti 1-3

Roşca, Buhăescu şi Chipirliu au marcat pentru lider, în timp ce Vasile Pop a dat speranţe de câteva minute gazdelor, cu golul din penalty.

Juventus Bucureşti se antrenează pentru Liga 1. Acolo va juca la anul liderul din liga secundă, iar o partidă cu Olimpia Satu Mare părea un antrenament mai bun decât cel cu Academica Clinceni, echipă pe care formaţia lui Daniel Opriţa a demolat-o în ultima rundă, 7-0. În prima parte a jocului de la Satu Mare, gazdele şi-au dat seama de ce liderul autoritar va juca la anul în Liga 1, în timp ce ei se scurg uşor spre mediocritatea din mijlocul clasamentului în liga secundă.

Juventus a preluat imediat controlul jocului şi şi-a făcut drum, cu paşi mici, spre poarta gazdelor. Chipirliu a avut prima reluare pe poartă, dar Anca-Trip (13) a salvat de sub transversală, pentru ca juniorul Roşca (21) să deschidă scorul. L-a pierdut pe drum pe Duruş şi a strecurat mingea pe sub portar, după o pasă în spatele apărării. Scorul era logic, iar Juventus a părut că aşteaptă pauza. Olimpia, care nu a pus nicio problemă 40 de minute s-a trezit pe final de mitan. Luduşan a prins un vole de pus în CV, dar Stoian (40) a respins la fel de spectaculos, pentru ca apoi acelaşi portar să-l ia “cu fulgi cu tot” pe Pop, în careu, la o fază la care merita chiar să fie eliminat. Penalty, iar acelaşi Vasile Pop (44) a făcut 1-1. Juventus s-a resetat însă rapid şi n-a fost de acord cu scorul de egalitate. N-a apucat centralul să fluiere finalul reprizei că apărătorii sătmăreni au mai gafat odată, iar Vasile Buhăescu (45+1) a marcat după o minge respinsă greşit. Actualul atacant al bucureştenilor a venit tocmai de la Olimpia şi nu a fost primit cu aplauze la Satu Mare.

Două eliminări şi joc “la rupere”

Au fost schimbări la pauză, fiind înlocuiţi marcatorii Roşca şi Pop, iar repriza a doua a fost mult diferită faţă de prima. Olimpia şi-a dat seama că nu mai are ce pierde şi s-a aruncat spre poarta lui Stoian, pe fondul scăderii nivelului jocului la Juventus. Gazdele au avut iniţiativa, multe lovituri libere din jumătatea adversă, dar nu şi ocaziile mari. Heil (57) a reluat pe lângă poartă, iar Voicu (73) a trimis o “bombă” la vinclu, dar Stoian s-a întins spectaculos încă odată şi i-a refuzat golul.

Peste toate problemele Olimpiei a venit şi eliminarea lui Villand pentru două cartonaşe galbene. Acest eveniment a lovit puternic moralul gazdelor şi a liniştit finalul de joc pentru Juventus. Liderul s-a cantonat în preajma careului propriu şi a aşteptat, cuminte, finalul, respingând destul de uşor mingile aruncate de sătmăreni, mai mult la disperare. A început un joc “la rupere”, iar Romario Rus (88) a luat şi el cartonaş roşu şi ultimele secunde ale partidei au găsit Olimpia cu doar 9 jucători pe teren. În această situaţie a fost suficient un contraatac care a dus trei jucători ai lui Juventus în faţa portarului, iar Alexandru Zaharia îi face cadou un gol lui Remus Chipirliu (90+1) şi golgheterul competiţiei nu are cum să rateze cu poarta goală şi se distanţează, cel puţin până luni, când joacă Sepsi, la un gol de Attila Hadnagy, 26 faţă de 25.

Juventus aşteaptă să plece dintr-o ligă care este mult sub valoarea sa şi are acum 11 puncte diferenţă faţă de locul 2 şi 13 faţă de locul 3. Olimpia a rămas pe 7, la 19 puncte de lider.

OLIMPIA SATU MARE – JUVENTUS BUCUREŞTI       1-3
Vas. Pop 44′ – pen., Buhăescu 45+1′, Chipirliu 90+1′ / Al. Roşca 21′

Anca-Trip – Duruş, Fl. Mureşan, Heil (cpt.), Bura – Villand, R. Rus – I. Roşu (Ad. Voicu 36′), Luduşan, Faur (Kanaloş 76′) – Vas. Pop (Oct. Ursu 46′)
Rezerve neutilizate: Şuta – Cocian, Erdei, Chitaş
Antrenor: Bogdan Andone
Eliminaţi: Robert Villand 70′, Romario Rus 88′ (ambii după cumul de cartonaşe galbene)

R. Stoian – Beţa, Ov. Morariu, Wallace, Carabela – Bărbulescu (cpt.), Băjenaru (Măd. Mihăescu 74′) – Al. Zaharia, Chipirliu, Al. Roşca (Fl. Cazan 46′) – Buhăescu (Călinţaru 86′)
Rezerve neutilizate: Brie – Al. Vasile, Ilin, Neag
Antrenor: Daniel Opriţa

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Arbitru: Robert George Dumitru (Sfântu Gheorghe); Asistenţi: Gero Szabo (Cluj-Napoca) şi Mihai Marius Marica (Bistriţa).

Sursa: liga2.ro

Olimpia a suferit o nouă înfrângere, a treia consecutivă din sezonul de primăvară. Formația sătmăreană a fost “păcălită“ de Juventus București, liderul autoritar al Ligii 2. O înfrângere greu de digerat, dar normală având în vedere jocul modest practicat de sătmăreni. E drept nici echipa oaspete nu părut a una grozavă, dar a fost mai pragmatică, mai organizată și mai eficace decât echipa sătmăreană.

Începutul de meci a fost unul destul de timid pentru Olimpia, jucătorii sătmăreni întrecându-se în greșeli, în mingi bubuite spre poarta adversă. Oaspeții, au simțit că jucătorii sătmăreni au trac, au fost mai ofensivi, ratând în minutele 12 și 13 două bune ocazii, prin Băjenaru și Chipirliu. Noroc cu Anca, portarul sătmărean respingând de sub transversală șutul golgeterului Ligii 2. Logic, în minutul 21 oaspeții au deschis scorul prin juniorul Roșca. Aflat în unghi închis, aproape de linia de fund, acesta a reușit să strecoare balonul în poartă cu largul concurs a lui Duruș și a lui Anca, ezitanți la această fază. Olimpia acuză șocul și nu leagă mai nimic în următoarele minute. Andone simte că jocul sătmărenilor este un șchiop, îl scoate pe apaticul Roșu introducând în teren un atacant, Voicu. Ceva, ceva se simte, atacul este mai viguros, iar în minutul 40 Ludușan șutează violent din vole, de la 13-14 metri, dar Stoian are un reflex de zile mari și scoate de sub tranversală. Dar în minutul 43 același Stoian îl “rade” în careu pe Vasile Pop, iar arbitrul Robert Dumitru indică punctual cu var și îi arată cartonașul galben portarului. Aici unii au fost de părere că arbitrul trebuia să-l sancționeze pe portar cu un cartonaș roșu. N-a făcut-o, dar decizia lui chiar are acoperire regulamentară. Dar nu și în desele și ciudatele fragmentări ale jocului care au defavorizat echipa gazdă.

Lovitura de la 11 metri a fost transformată de Pop și se părea că la pauză scorul va fi egal. N-a fost să fie pentru că la o minge aruncată spre careul Olimpiei, tânărul fundaș Bura a ratat intervenția, balonul a ajuns la Buhăescu care a marcat simplu din careu.

După pauză Vasile Pop a rămas la vestiar din cauza unei accidentări, iar în teren a intrat Ursu. Cu doi jucători noi în teren, Voicu și Ursu și, probabil, “biciuți” la pauză de Andone, jucătorii Olimpiei şi-au dat seama că nu mai au ce pierde şi au fost mult mai activi. Iar în minutul 56 au avut o primă ocazie de a egala, dar șutul ui Ursu, din lovitură liberă de la 20 de metri a fost deviat de zid în corner. Apoi, în minutul 60 Heil trimite cu capul la o palmă de stâlpul drept al porții apărate de Stoian. Din păcate, în minutul 70 Villand încasează al doilea galben și iese din teren. Un cartonaș galben acordat foarte ușor. Dar, nu trebuie uitat, că Villand putea lua roșu direct în minutul 10 când a pus talpa pe fruntea lui Roșca. Dar chiar și așa, în 10 oameni, Olimpia are o bună ocazie de gol, dar șutul lui Voicu de la 20 de metri a fost respins în corner de Stoian (min. 72).

Finalul este unul încins cu o sumedenie de cartonașe galbene de ambele părți. Din păcate Rus va încasa două, în minutele 60 și 88 așa că Olimpia termină meciul în 9 jucători. În această situaţie, jucătorii Olimpiei se aruncă în atac neglijând total apărarea.

Oaspeții profită și, după un contraatac 3 contra 1, Remus Chipirliu rămâne doar cu Anca în față și stabilește scorul final în minutul 90+1.

Finalul meciului se încheie într-un cor de fluierături la adresa arbitrului Robert Dumitru și un potop de invective adresate lui Gheorghe Chivorchian, președintele Juventusului, care a urmărit meciul de la tribuna oficială. Dar nu ei sunt vinovați de înfrângerea, de înfrângerile la rând ale Olimpiei. Răul este în altă parte. Chiar grădina proprie.

Revenind la arbitru, Robert Dumitru merita să fie admonestat. A interpretat inegal faze identice, mai mereu în defavoarea Olimpiei. Dar principalii vinovați de eșec sunt chiar jucătorii Olimpiei. Și, poate, antrenorul Andone. Pentru că, nu trebuie să ne ascundem după degete, antrenorul răspunde de rezultate. Dar și de achizițiile făcute. Pentru că, și unii mă vor amenda pentru această afirmație, cu excepția lui Pană și Krausz, nu sunt cu nimic mai presus decât jucătorii Olimpiei din sezonul trecut.

Olimpia: Anca – Duruş, Mureşan, Heil (cpt.), Bura – Villand, R. Rus – Roşu (36 Voicu), Luduşan, Faur (76 Kanaloș)- V. Pop (46 Ursu).

Juventus: Stoian – Beţa, Morariu, Wallace, Carabela – Bărbulescu (cpt.), Băjenaru (74 Mihăescu) – Zaharia, Chipirliu, Roşca (46 Cazan)– Buhăescu (86 Călințaru).

Sursa: Informatia Zilei

Sâmbătă a fost chiar ziua păcălelilor și pentru iubitorul de fotbal din Satu Mare. Mai întâi că a văzut prin oraș un autocar cu o siglă mare a lui Juventus și te-ai fi așteptat să dai, pe terasele din centru, nas în nas cu Buffon & co…Apoi, pe când te ai dezmeticit că de fapt Juve e din Colentina și nu din Torino, te-ai dus la stadion să vezi la lucru mult lăudatul lider din liga a 2-a…Altă glumă proastă…Liderul a jucat economicos, n-a fost cu nimic superior Olimpiei nici măcar când a jucat în superioritate, iar despre spectacol, a venit doar după erorile copilărești din defensiva galben albaștrilor…Iar ca să completăm seria glumelor , arbitrajul a făcut și el parte din peisajul de 1 aprilie cu unele decizii contestate de ambele grupări…Mult mai vehement însă de oficialii Olimpiei și la final de publicul sătmărean.Și tot așa am ținut-o într-o glumă până la conferința de presă unde oficialii galben-albaștrilor au găsit în colegul nostru de la Informația Zilei drept capul tuturor relelor și a rezultatelor negative din ultimele trei etape.

Cât despre meci, Juventus a deschis scorul prin Roșca în minutul 21 după o gafă pe axa Duruș- Anca-Trip, la o fază ce nu anunța mai nimic periculos în careul nostru…Olimpia s-a trezit la viață pe final de repriză și Ludușan l-a întins serios pe Stoian în minutul 40 pentru ca în minutul 45, Vasile Pop să fie faultat clar în careu de portarul oaspeților. Iar penalty-ul a fost transformat elegant de același Vasile Pop. 1-1 în minutul 45. Doar că, din păcate, elevii lui Andone nu au stiut să țină de rezultat până la pauză și în prelungirile primei reprize, Buhăescu a profitat de o nouă gafă a apărării noastre și Juve a intrat la vestiare în avantaj…2-1.

Olimpia domină partea a doua chiar și după eliminarea lui Villand ( min 57). Heil cere penalty, a mai fost și un henț în careul oaspeților, nesemnalizat iar Juventus pare mai degrabă o echipă mică , face un pas în spate și refuză jocul cu speranța că va scăpa fără gol primit…Ai noștri mai primesc o lovitură, Rus e eliminat și el în minutul 88 după o intrare tare iar împotriva cursului jocului, golgheterul Chipirliu înscrie în prelungiri după un contraatac purtat de Zaharia. 1-3 și sutele de spectatori se pun pe huiduit brigada de arbitri…Pe care-i consideră principalii vinovați de a doua înfrângere acasă din acest an a favoriților…

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Leave a Reply