Liga a II-a, etapa a XXV-a: Olimpia Satu Mare – CS Afumati, in direct la Digi Sport

Meciul de deschidere al etapei a 25-a din Liga 2 la fotbal se va disputa la Satu Mare între Olimpia și CS Afumați, locul 11 în campionat. Meciul începe la ora 16.00 și va fi televizat în direct de postul Digi Sport.

Olimpia, care va avea două absențe importante, țintește victoria în acest meci. Iar în caz de victorie, coroborată cu un eșec al brașovenilor în meciul cu UTA și o înfrângere a echipei Sepsi în derby-ul cu Juventus, Olimpia ar putea urca pe locul 3 în clasament. Dar va fi destul de greu să se împlinească aceste trei condiții. Dar, dincolo de “indirecte” importantă ar fi victoria Olimpiei. Nu va fi ușor chiar dacă “afumații” nu au mai gustat din cupa victoriei din 19 noiembrie, 2-1 în deplasare cu Metalul Reșița. Mai mult, cei de la Afumați au pierdut toate cele trei meciuri din această primăvară, ultima dată acasă, 1-2 cu Juventus.

Revenind la absențele din lotul Olimpiei, acestea sunt două, antrenorul Bogdan Andone și mijlocașul Silviu Pană, cei doi fiind eliminați în meciul cu Luceafărul Oradea. Deocamdată nu au fost stabilite sancțiunile pentru cei doi, cauza fiind amânată de Federație pentru săptămâna viitoare.

Greu de suplinită va absența lui Silviu Pană un jucător foarte important în angrenajul echipei. Dar Olimpia are un lot numeros și cel care va fi titularizat trebuie să dea totul în acest meci.

Formațiile probabile:
Olimpia: Anca – Duruș, Mureșan, Heil, Iuhas, Erdei, Roșu, V. Pop, Krausz, Ursu, Voicu.
CS Afumați: Obretin – Robicek, Buzea, Patriche, Covalschi – Olariu, Avram, Verdeș, Petculescu, Costache – Vlada.

Partida va fi arbitrată de Cristian Codrea (Baia Mare) la centru, ajutat la cele două margini de Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamț) și Florin Cosma (Piatra Neamț). Rezervă va fi Dan Dreve (Cluj-Napoca), iar observatori Ioan Mureșan (Timișoara) și Adrian Lucaci (Arad).

Sursa: Informatia Zilei

 

Olimpia Satu Mare joacă astăzi de la ora 16 primul meci pe teren propriu din acest an. Elevii lui Bogdan Andone vor întâlni pe CS Afumaţi, o formaţie aflată pe poziţia a 11-a în Liga a 2-a. Ar fi o revanşă de luat după eşecul usturător, 0-3 din tur.

Chiar dacă elevii săi pornesc ca favoriţi în duelul cu trupa ilfoveană, antrenorul Bogdan Andone a ţinut să avertizeze în conferinţa de presă de joi că meciul nu e dinainte câştigat. Mai ales că a văzut meciurile jucate de cei de la Afumaţi cu Sepsi şi Juventus iar oaspeţii noştri nu s-au mişcat deloc rău.
„Va fi un meci dificil căci am urmărit echipa din Afumaţi şi e una cu jucători experimentaţi care le-a pus probleme atât celor de la Sepsi cât şi celor de la Juventus. Trebuie să fim atenţi pentru a nu avea surprize” a spus Andone.
Bogdan Andone va fi suspendat pentru acest meci după eliminarea de la meciul cu Luceafărul. O eliminare pe care tehnicianul nostru o contestă şi o consideră nedreaptă. Acum speranţa lui Andone se leagă de o decizie blândă a comisiei mai ales că pentru Olimpia urmează derby-urile cu Sepsi şi Juventus şi parcă ar fi nevoie de antrenor pe bancă şi nu în tribune.

Tot suspendat va fi şi mijlocaşul Silviu Pană şi el eliminat în partida cu Luceafărul.

Căpitanul Cosmin Iuhas consideră că echipa e pregătită pentru acest meci şi nu concepe ca Olimpia să nu ia toate punctele pentru a rămâne în prima parte a clasamentului.

„Eu nu am jucat la Luceafărul fiind suspendat dar cred că meritam acolo mai mult decât un egal. Acum pornim favoriţi, sperăm să vină lume multă alături de noi şi să câştigăm. Şi aşa sunt doar patru meciuri acasă în această primăvară, aşa că trebuie să le câştigăm pe toate”, a spus Iuhas.

Atât Iuhas cât şi mijlocaşul Carlo Erdei au ţinut ca prin intermediul presei să invite lumea la stadion . Cei doi împreună cu antrenorul Bogdan Andone le-au mulţumit suporterilor care au însoţit echipa la Oradea pentru sprijin şi speră ca la meciul de vineri numărul acestora să fie şi mai mare.

Partida Olimpia – CS Afumaţi va începe la ora 16 şi va fi transmisă de Dolce sport şi Digisport.

Interesant e că cei patru jucători trimişi la juniorii U 19 au fost reprimiţi în lot. E vorba de Dascălu, Luduşan , Tudoran şi Kanalos.
„De duminică cei patru se antrenează cu echipa mare. Doar Kanalos va rămâne la junioruu lui Bolba pentru că au nevoie de el la meciul de la Timişoara”, a mai spus Andone.

Erdei mai vrea la Naţională
Carlo Erdei a fost convocat la un trial al Naţionalei U21 însă sătmăreanul nu a fost reţinut în lot de selecţionerul Isăilă.

„Am jucat un meci şcoală acolo. Cred că m-am descurcat bine şi sper ca prin evoluţiile mele din acest retur să conving oficialii FRF că merit să fac parte din lotul de tineret” a spus tânărul mijlocaş sătmărean.

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

 

Leave a Reply