Liga a II-a, etapa a XXIX-a, Dunarea Calarasi – Olimpia Satu Mare 2-0

Olimpia a început relativ bine jocul de la Călărași și în primele 5 minute a avut două bune situații de gol.

Mai întâi Mardare, presat de Kanaloș, a fost cât pe ce să înscrie în propria poartă, balonul lovit de el trecând la câțiva centimetri de bară. Apoi, în minutul 5, Pană a șutat sub bară de la 14 metri, dar portarul Lungu a respins balonul în corner. Dar treptat Olimpia s-a stins, iar gazdele au ieșit la atac și au deschis scorul la prima lor acțiune mai legată. În minutul 23 Stancu a centrat de pe partea stângă a terenului înalt la 6-7 metri de poartă de unde Pușcaș, aflat între Onicaș și Faur, a marcat nestingherit cu capul. În minutul 28 Kanda a centrat de pe aceeași parte a terenului, până la Danciu care a marcat cu o lovitură de cap ridicând scorul la 2-0. În minutul următor Ursu a avut posbilitatea să reducă din handicap, dar șutul lui de la 14-15 metri a fost respins de Lungu. După această fază nu s-a mai întâmplat nimic deosebit în teren așa că Dunărea a intrat la vestiare cu un avantaj de două goluri.

Olimpia a început bine și partea a doua, a avut trei cornere consecutive prin minutul 51, apoi o ocazie mare a lui Ursu, șut din 10 metri, pe lângă, după o acțiune individuală. Replica gazdelor a venit în minutul 59 când Danciu a șutat de la 10 metri central, puțin peste poartă. În minutul 66 Olimpia are din posibilitatea să reducă din handicap după acțiunea individuală a lui Kanaloș încheiată însă cu un șut slab din careu. Dar în minutul 74 Pușcaș ratează golul de 3-0, mai bine zis, apără Anca șutul atacantului Dunării.

La final vom spune că Olimpia a jucat ceva mai bine decât în precedentele 2-3 meciuri. Dar nu atât de bine încât să poată emite pretenții la punct sau puncte. Și, în mod firesc, fiind vorba de a cincea înfrângere consecutivă, de jocuri repetate de slabă și foarte slabă calitate, vin întrebările, nedumeririle. Oare mai poate continua Olimpia cu Andone pe bancă? Or fi de vină numai restanțele financiare pentru șirul lung de rezultate proaste? Sau or fi și alte hibe pe la alte echipă? Apropo de Bogdan Andone. După ce gazdele au majorat scorul s-a așezat pe bancă și nu a mai încercat să-și mobilizeze elevii cu obișnuitele lui strigăte. Să fie un semn?!

Urmează acum o pauză prilejuită de Sărbătoarea Paștelui. Sperăm ca pănă săptămâna viitoare să se găsească soluții viabile pentru redresarea echipei.
Sărbători Fericite tuturor!

Dunărea: Lungu – Ţenea, Matei, Mardare, Stancu – Preoteasa, Cristea (46 Ciocâlteu) – Danciu, Puşcaş, Kanda – Ţîră (61 Avram). Antrenor: Adrian Mihalcea.

Olimpia: Anca Trip – Ciul, Mureşan, Heil, Faur – Onicaş, Pană – V. Pop (53 Voicu), Villand, Ursu (72 Roșu) – Kanaloş. Antrenor: Bogdan Andone

Sursa: Informatia Zilei

Olimpia nu mai sperie , din păcate, pe nimeni în liga a 2-a. Echipa antrenată de Bogdan Andone a ajuns la al 5-lea eșec consecutiv și își adâncește criza.

Dunărea Călărași s-a impus cu 2-0 prin golurile marcate de Pușcaș min. 23 și Danciu min. 28 după două faze asemănătoare. Centrări de pe partea stângă și reluări cu capul în plasa porții lui Anca Trip…

Chiar dacă a evoluat ceva mai bine ca și la Clinceni, trupa lui Andone nu a reușit să înscrie și nici n-a reușit să evite nesincronizările din defensivă…O defensivă improvizată e drept, cu probleme pe ambele flancuri…Kanalos și Pană au fost cei mai periculoși oameni de la Olimpia…Periculoși, dar din păcate ineficienți pe tabelă…

Și, astfel, galben-albaștrii de la Călărași i-au învins pe ”galben-albaștrii” din Satu Mare, cu mențiunea că ai noștri au purtat în premieră ieri un echipament roșu-negru.

Pentru Olimpia urmează o perioadă de pauză , în care va câștiga la masa verde cu retrasa Tărlungeni.

O pauză în care să sperăm că Andone va reuși să readucă echipa pe linia de plutire…Altfel, la drept vorbind, la ce bun cantonamentul din Cipru ori achizițiile din iarnă?

Dunărea: C. Lungu (cpt.) – Ţenea, Sil. Matei (Ibrian 70’), Mardare, Bg. Stancu – Preoteasa, C. Cristea (Ciocâlteu 46’) – Danciu, Cr. Puşcaş, Kanda – Ţîră (Al. Avram 61’)
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Licu, Cincă, Modra
Antrenor: Adrian Mihalcea
Olimpia: Anca Trip – Ciul, Fl. Mureşan, Heil (cpt.), Faur – Onicaş, Sil. Pană – V. Pop (Ad. Voicu 54’), Villand, Oct. Ursu (I. Roşu 72’) – Kanaloş
Rezerve neutilizate: Şuta – Erdei, R. Rus, Luduşan
Antrenor: Bogdan Andone

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Leave a Reply