Liga a II-a, etapa a XXIV-a, Luceafarul Oradea – Olimpia Satu Mare

În al doilea meci oficial din această primăvară, Olimpia Satu Mare va întâlni în deplasare, pe Luceafărul Oradea, locul 10 în Liga 2 la fotbal. Aflate la 6 locuri distanță în clasament, Olimpia pe 4, Luceafărul pe 10 și cu un plus de 14 puncte în dreptul formației sătmărene, cele două echipe au obiective diferite în această ediție de campionat.

Olimpia, aflată în momentul de față pe locul 4, vrea să încheie campionatul pe podium în timp ce Luceafărul are ca obiectiv evitarea retrogradării. Cum egalul nu avantajează pe nimeni, ambele echipe vor merge la victorie.

Olimpia, victorioasă în prima etapă pe terenul echipei din Brașov, speră să repete buna evoluție din etapa inaugurală și să se întoarcă acasă cu toate cele trei puncte. Șansele mai mari, după părerea noastră, sunt de partea Olimpiei. Valoarea lotului, omogenitatea, antrenorul de pe bancă, moralul, faptul că în lot nu sunt accidentați sau suspendați, sunt doar câteva din atuurile grupării sătmărene. Dar, vezi amicalul pierdut la Cluj, niciun adversar nu trebuie tratat cu superioritate. De partea cealaltă Luceafărul, cu două înfrângeri în primele etape, nu prea poate să-și permită alți pași greșiți. Așa că…

Olimpia s-a deplasat la Oradea cu un lot de 20 de jucători, iar Bogdan Andone va decide formula de start în ziua meciului. Probabil că nu vor putea apărea multe modificări față de “11”-le utilizat în meciul cu FC Brașov. Așa că echipa de început ar putea arăta în felul următor: Anca – Duruș, Mureșan, Heil, Iuhas – Onicaș, Erdei, Pană, Krausz, Voicu, Ursu (Roșu).

De cealaltă parte, antrenorul Cristian Lupuț, fost jucător al Olimpiei în vremea când formația sătmăreană evolua în Divizia A, ar putea începe cu: Goia – Balea, Cordoş, Hlinca, Ban, Feher, Moga, Chiş, Arnăutu, Predescu, Matei.

Vă reamintim că în tur Olimpia a terminat cu 9 oameni în teren (eliminați Muntean și Pop), dar s-a impus cu 1-0, grație golului de generic marcat de Onicaș în minutul 90+4.

Partida dintre Luceafărul și Olimpia contează pentru etape a 24-a din campionatul Ligii 2 și se va juca pe terenul din Sânmartin cu începere de la ora 11.00.

CCA a delegat la acest meci următoarea brigadă: Florin Andrei (Târgu Mureș), Constantin Ghiciulescu (Lugoj), Tunyogi Ferencz (Zalău). Rezervă va fi Nechita Chioran (Cluj-Napoca), iar observatori Zaharia Ciev (Timișoara) și Mircea Sârbu (Hunedoara).

Sursa: Informatia Zilei

După o săptămână de pauză în liga a 2-a , Olimpia revine în campionat cu un nou meci în deplasare.

Elevii lui Bogdan Andone joacă la Sânmartin cu Luceafărul Oradea și speră să repete evoluția bună din primul meci oficial al anului, de la Brașov.

Din fericire nu sunt probleme medicale în lot, antrenorul Bogdan Andone a renunțat pe moment , din motive disciplinare la patru jucători, toți trimiși la juniorii A.

E vorba de Kanalos, Dascălu, Ludușan și Tudoran.

” Mergem încrezători la Oradea . Luceafărul a făcut meciuri bune și acolo e greu de câștigat dar vom încerca să scoatem maxim din acest meci și să rămânem în prima parte a clasamentului” spun oficialii Olimpiei.

Luceafărul Oradea e antrenată de Cristian Lupuț, fost jucător la Olimpia în urmă cu mai bine de 15 ani.

Partida Luceafărul – Olimpia va începe la ora 11 iar aspecte vor putea fi urmărite în direct pe www.radiotimisoara.ro.
Echipe probabile:
Luceafărul- Goia – Balea, Fl. Cordoş, Hlinca, Ban – Feher, Moga – Chiş Toie, Arnăutu (cpt.), A. Predescu – M. Matei
Antrenor: Cristian Lupuţ
Olimpia- Anca- Duruș, Heil, Mureșan, Iuhas- Onicaș, Krausz, Pană, Rus- Erdei, Voicu
Antrenor: Bogdan Andone
“Trebuie să câştigăm neapărat!”
După Sepsi Sfântu Gheorghe şi Juventus Bucureşti, echipa antrenată de Cristian Lupuţ se confruntă cu o altă echipă fruntaşă.
Olimpia Satu Mare vine sâmbătă la Sânmartin din postura echipei clasate pe locul 4, care săptămâna trecută a avut etapă liberă.
După două meciuri pierdute, în care au fost lipsiţi de şansă, „luceferii” speră să bifeze sâmbătă primele trei puncte din această primăvară.

„Ne aşteaptă un meci foarte important pentru noi din toate punctele de vedere. Un derby pe care vrem să-l câştigăm. Ştim cum am pierdut în turul campionatului la Satu Mare, cu un gol de la mijlocul terenului în minutul 95, dar de această dată ne vom lua revanşa. Trebuie să ne mobilizăm după acest start de sezon în care nu am obţinut rezultatele dorite, să strângem rândurile şi să câştigăm, indiferent cum o vom face. Avem nevoie de cele trei puncte pentru a ne reveni din punct de vedere psihic şi moral”, a declarat fundaşul Adrian Balea, refăcut după accidentarea suferită săptămâna trecută cu Juventus.

Antrenorul Cristi Lupuţ nu poate miza nici acum pe Roşu şi Ţegle, în continuare accidentaţi.

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Leave a Reply