Liga a II-a, etapa a XXI-a: Olimpia Satu Mare – CS Mioveni in direct la DigiSport

Cu bune, cu rele, FC Olimpia este pregătită să termine sâmbătă sezonul de toamnă al Ligii a II-a. Va juca în cadrul etapei a 21-a împotriva echipei CS Mioveni. Sătmărenii îşi propun să termine sezonul neînvinşi pe teren propriu. Dar va fi greu.

Atmosfera la echipă nu este una tocmai pozitivă. Sunt zile negre, jucătorii sunt neplătiţi de câteva luni, iar viitorul echipei este incert. Iniţial, galben-albaştrii se gândeau să nu intre pe teren în acest ultim meci, în semn de protest. Joi nu s-au antrenat, au făcut doar vizionare. Dar vineri, la conferinţa de presă în care i-am avut alături pe antrenorul Bogdan Andone şi pe căpitanul Cosmin Iuhas, am aflat că băieţii vor intra pe teren, vor lupta pentru familii, pentru culori, pentru suporteri. Aşa, pe stomacul gol. Au luat această decizie după ce Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean, i-a asigurat că vor primi înainte de sărbători o mică parte din salariile şi primele restante. Aşa să fie!

Dar să ne concentrăm la meciul de sâmbătă. Vine CS Mioveni la Satu Mare. O echipă experimentată, omogenă, cu jucători valoroşi. O echipă pe care Olimpia n-a mai bătut-o de mai bine de doi ani. Se întâmpla pe 6 decembrie 2014 când Dan Gavrilescu înscria singurul gol al partidei în minutul 77. Meciul s-a jucat tot la Satu Mare şi era tot ultimul meci al sezonului de toamnă. Sperăm ca istoria să se repete. De la acea victorie, Olimpia şi CS Mioveni s-au mai întâlnit de cinci ori. S-a terminat o singură dată egal, iar clubul sătmărean nu a câştigat nicio partidă.

Din echipa Olimpiei va lipsi Mihai Onicaş, suspendat pentru cumul de cartonaşe. În rest toţi jucătorii sunt apţi, ar fi două mici accidentări. Echipele sunt vecine în clasament, la egalitate de puncte. Dacă nu pierde, Olimpia va termina anul în top 5, ar încununa un sezon de toamnă excelent, nesperat de bun. Oaspeţii noştri sperăm să fie cu gândul la meciul cu Steaua pe care-l vor juca miercuri în optimile Cupei României. Oricum, va fi un meci echilibrat între o echipă aflată pe primul loc în clasamentul acasă, contra unei echipe care se află pe locul 3 în clasamentul deplasare.

Formaţii probabile:
Olimpia: Anca-Trip – Duruş, Mureşan, Heil, Iuhas, Villand, Krausz, V. Pop, Pană, Muntean, Luduşan. Antrenor: Bogdan Andone.
Mioveni: Croitoru – Tomozei, Gugu, I. Stoica, E. Stoica, Boboc, Biceanu, Rădescu, Florescu, Ayza, Staicu. Antrenor: Alexandru Pelici.

Meciul va începe de la ora 11.00 şi va fi arbitrat de Rareş Vidican (Oradea) la centru, Nicolae Chiţoiu (Timişoara) şi Marius Bălan (Dej) la cele două margini. Rezervă va fi Cristian Codrea (Baia Mare), iar observatori Dan Monea (Aiud) şi Daniel Sabău (Zalău). Pentru doritori, meciul va fi transmis în direct de Digi Sport. Cei care vor să fie alături de băieţi, sunt aşteptaţi la stadion.

Sursa: Informatia Zilei

Olimpia Satu Mare întâlneşte, azi de la ora 11.00, pe CS Mioveni, una din echipele puternice ale Ligii a II-a, partida contând pentru etapa a 21-a, ultima din acest an.

Din cauza neplăţii salariilor dar şi a primelor de joc, jucătorii Olimpiei erau hotărâţi să boicoteze meciul de sâmbătă, existând posibilitatea ca în teren să fie trimişi juniorii. Între timp însă atmosfera încărcată de la club s-a mai detensionat, asta şi datorită faptului că cei de la Consiliul Judeţean le-au promis „galben-albaştrilor” că le vor aloca bani atât pentru salariile restante cât şi pentru primele de joc, toate acestea în urma unei rectificări de buget.

În conferinţa de presă de dinaintea partidei antrenorul Bogdan Andone cât şi căpitanul Olimpiei, Cosmin Iuhas, ne-au declarat că îşi vor respecta statutul de profesionişti şi vor evolua cu multă ambiţie şi dezinvoltură pentru a nu-i dezamăgi pe suporteri.

„Cei de la Consiliul Judeţean ne-au promis că până de Crăciun băieţii îşi vor primi o parte din salariile restante dar şi din primele de joc. Cât priveşte partida cu Mioveniul trebuie să ne aşteptăm la o dispută dificilă deoarece după părerea mea vom întâlni cea mai bună echipă din Liga a II-a, lucru dat de valoarea jucătorilor dar şi a stabilităţii financiare. Din păcate starea proastă a terenului nu ne va ajuta deloc însă sper să facem un meci bun şi să terminăm anul cu un rezultat pozitiv care să ne situeze pe poziţiile 4-5 ale clasamentului.” a declarat tehnicianul Olimpiei.

Tot de la antrenorul Andone am aflat că nu se va putea baza pe serviciile lui Onicaş, acesta fiind suspendat, dar nici pe cele ale lui Viland şi Tudoran, ambii accidentaţi.

„ Poate şi datorită apelurilor voastre din presă am hotărât împreună cu băieţii să intrăm pe teren asta şi ca respect pentru suporterii noştri. Însă trebuie să ne înţelegeţi că nu este uşor să fii neplătit de 4 luni plus că avem restanţe de 11 prime de joc. Ne dorim să terminăm cu un rezultat pozitiv acest an şi să onorăm poziţia actuală din clasament, pe care să fim sinceri nu multă lume o credea posibilă la începutul campionatului.” a declarat Cosmin Iuhas.

Partida de sâmbătă îl va avea la centru pe George Vidican (Oradea), ajutat la cele două tuşe de Nicolae Chiţoiu ( Timişoara) şi Bălan Marius (Dej).Observatorii partidei vor fi: Dan Monea (Aiud) şi Daniel Sabău ( Zalău).

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Leave a Reply