Liga a II-a, etapa a XXI-a: Olimpia Satu Mare – CS Mioveni 1-0

FC Olimpia şi-a făcut bine treaba, până la capătul sezonului de toamnă al Ligii a II-a. Sătmărenii au evoluat sâmbătă pe teren propriu împotriva echipei CS Mioveni şi au reuşit să câştige ultimele trei puncte din anul 2016, învingând cu 1-0 prin golul marcat de Tony Kanaloş în minutul 71.

În faţa a aproximativ 200 de spectatori, meciul s-a dovedit a fi unul echillibrat cu puţine faze de poartă. Primul şut i-a aparţinut lui Romario Rus, dar a tras slab, pe lângă, de la marginea careului de 16 metri. După o lovitură liberă obţinută la aproximativ 25 de metri, Silviu Pană a trimis exact pe centru, direct pe portarul Croitoru (min. 40). Înainte de pauză, acelaşi Rus a şutat peste de la 30 de metri, iar prima repriză s-a încheiat cu un scor alb. De menţionat că argeşenii nu au fost deloc periculoşi în primele 45 de minute.

Repriza secundă s-a aprins abia după ce Olimpia a reuşit să înscrie. CS Mioveni a trimis primul şut pe poarta lui Anca-Trip abia în minutul 69, prin Nilă. Două minute mai târziu, Olimpia obţine o lovitură de la colţ, de pe partea stângă. Pană a centrat la prima bară, mingea a fost deviată de defensiva oaspete şi a ajuns la Tony Kanaloş, care din doi metri a trimis mingea în plasă, cu capul.

CS Mioveni a căutat egalarea însă nu a obţinut-o. N-a convins în ofensivă, poate doar prin posesia mingii. Iar sătmărenii, aflându-se în avatanj, au reuşit să ţină de rezultat şi să câştige trei puncte preţioase. Olimpia termină un sezon de toamnă excelent, fiind neînvinsă pe teren propriu în 11 partide (9-2-0).

FC Olimpia: Anca-Trip – Duruş, Mureşan, Heil, Iuhas (cpt.), Krausz, Rus, Pană, Muntean, Faur (Luduşan 84), Kanaloş (Bura 90+3). Rezerve neutilizate: Şuta, Erdei, Feier, Ciul, Cocian. Antrenor: Bogdan Andone.

CS Mioveni: Croitoru – Tirică, Vişa, I. Stoica, E. Stoica, Mazilu (Vintilă 78), Boboc, Gălan (Biceanu 77), Rădescu, Ayza (cpt.), Nilă (Staicu 73). Antrenor: Alexandru Pelici.

Sursa: Informatia Zilei

Olimpia Satu Mare și-a depășit clar condiția în acest sezon. Pornită în vară cu gândul la salvarea de la retrogradare, echipa a terminat anul ca revelația ligii a 2-a, neînvinsă pe teren propriu și pe un excelent loc patru. Iar toate aceste performanțe vin pe fondul unor interminabile probleme financiare și a unor condiții de pregătire precare.

Elevii lui Bogdan Andone au învins sâmbătă pe CS Mioveni după o săptămână agitată. Pornită de la gafa conducerii de a anunța penalități de 25% din salarii după înfrângerea de la Metalul Reșița și continuată de refuzul jucătorilor de joi de a ieși la antrenament. Totuși băieții au tras de ei și au intrat pe teren cu gândul că dacă respectă sarcinile trasate de ”MISTER” vor reuși să câștige.

Meciul nu a fost unul spectaculos. Nici pentru sătmărenii comozi aflați în fața televizorului și nici pentru cei 200 de temerari ce au îndurat în tribune frigul de afară. Kanalos a înscris unicul gol , în minutul 71 după o fază lucrată la antrenamente și la care portarul oaspeților a rămas țintuit pe linia porții.

Mioveniul nu a avut reacție și a fost mai degrabă cu gândul la meciul de cupă cu Steaua decât la punctele de la Satu Mare. Și de aici un Ayza apatic pe teren și cu Pelici parcă resemnat pe bancă.

A fost un meci de uzură în care era clar că fazele fixe vor fi decisive…Olimpia se impune, Kanalos reușește primul gol la seniori și poate revine în atenția loturilor naționale de juniori, iar la final antrenorul Bogdan Andone e aruncat pe brațe de jucătorii săi.

Băieții și-a făcut datoria, antrenorul la fel, de acum să sperăm că se vor găsi soluții de a plăti din restanțe și de a le oferi sărbători liniștite galben-albaștrilor.

Înregistrarea partidei și a conferinței de presă, azi de la ora 20,45 la Nord Vest TV în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă.

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 200; Arbitru: Rareş George Vidican (Oradea); Asistenţi: Andrei Nicolae Chiţoiu (Timişoara) şi Marius Bălan (Dej).

Olimpia- Anca-Trip – Duruş, Fl. Mureşan, Heil, Iuhas (cpt.) – R. Rus, Krausz, Sil. Pană, D. Muntean – Faur (Luduşan 84’), Kanaloş (Bura 90+3’)

Rezerve neutilizate: Şuta – Erdei, Feier, Ciul, Cocian

Antrenor: Bogdan Andone

CS MIOVENI- F. Croitoru – Tirică, Vişa, I. Stoica, Ed. Stoica – Boboc, Rădescu – V. Mazilu (M. Vintilă 78’), M. Galan (Biceanu 77’), Ayza (cpt.) – Nilă (M. Staicu 73’)

Rezerve neutilizate: Bg. Preda – Gugu, Bg. Stancu, Ed. Florescu

Antrenor: Alexandru Pelici

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Leave a Reply