Liga a II-a, etapa a XX-a: Metalul Resita – Olimpia Satu Mare

Prin bunăvoința FRF, care a ales să se joace și iarna, pe terenuri impracticabile, sâmbătă începe returul Ligii a II-a la fotbal. Iar în această primă etapă a returului, Olimpia va juca la Snagov, lângă București, cu Metalul Reșița.

Vorba vine “Reșița” pentru că, după o altă anomalie “marca” FRF, mai multe echipe din țară joacă meciurile de pe teren proriu în satele din jurul Capitalei.
Delegația Olimpiei a plecat spre destinație de joi de la prânz. Și, chiar dacă a plecat la drum cu un lot împânzit de cadeți și juniori, obiectivul grupării sătmărene este câștigarea celor trei puncte puse în joc. Sau, în cel mai rău caz, se merge și pe varianta obținerii unui punct. Un obiectiv care poate fi atins chiar dacă în teren vor fi 3-4 juniori. Apropo de juniori, în tur Metalul s-a prezentat la Satu Mare numai cu juniori cedând în fața Olimpiei, scor 0-5. Dar între timp Metalul s-a mai întărit, a mai câștigat și câteva meciuri așa că meciul nu va fi ușor în ciuda faptului că Metalul deține “lanterna roșie” în topul Ligii a II-a. De altfel, în etapa precedentă Metalul a cedat greu, 1-2, în fața liderului, Juventus București.

Revenind la lotul deplasat la Snagov, acesta nu îi cuprinde pe Pană, Duruș și Faur, cu toții suspendați pentru cumul de cartonașe galbene. La cele trei indisponibilități se mai adaugă și cea a lui Villand, acesta din urmă fiind accidentat. Cum, în cazul de față Bogdan Andone nu prea are de unde alege, având în lot 9 seniori și 9 cadeți și juniori, va trimite în teren o echipă tânără.

Formațiile probabile:
Metalul: Kololo – Dănănae, R. Petre, Cioranu, Dima, Stancu, Jamali, Cr. Ionescu, Matei, Pădureţu Buduroi. Antrenor: Mihai Stoica.
Olimpia: Anca – Ciul, Mureșan, Heil, Iuhas, Onicaș, Muntean, Rus, Krausz, V. Pop, Ludușan (Feier). Rezerve: Șuta, Tudoran, Erdei, Kanaloș, Cocian și Bura. Antrenor: Bogdan Andone

Sursa: Informatia Zilei

Olimpia joacă azi ultimul meci din deplasare din acest an. Iar dacă e să ne uităm peste numele adversarului, Metalul Reșița, am zice că elevii lui Andone sunt pe undeva prin Banat doar că rosso-nerri s-au mutat pe undeva prin Ilfov și joacă pe la Snagov sau Ghermănești. Sunt, dacă vreți, minunățiile acestei ediții de liga a 2-a care ne oferă meciuri cu Tărlungeni sau Reșița prin jurul …Capitalei…

De altfel, partida de azi nu va fi cu siguranță doar o simplă formalitate pentru Olimpia. Antrenorul Bogdan Andone a avertizat că Metalul are o echipă mult mai bună decât locul din clasament și, în plus, acasă joacă pe un teren nisipos la limita impracticabilului.

”E greu să joci în aceste condiții. Pe noi astfel de terenuri ne dezavantajează și în plus ne e frică și de accidentările ce ar putea să apară. Rămân la ideea că fotbalul trebuia oprit în liga a 2-a după ultima etapă din tur” ne-a spus Bogdan Andone care nu se va putea baza pe serviciile mijlocașului Robert Villand, accidentat.

Lotul Olimpiei a plecat cu autocarul, de joi de la prânz spre București. ”N-am vrut să mai riscăm o călătorie cu peripeții cu avionul ca aceea făcută la ultima deplasare spre Brăila. Când din cauza ceții avionul n-a mai zburat din Cluj și a trebuit să mergem la Sibiu și am ajuns noaptea la 4 la București. Cu siguranță că va apărea și oboseala dar asta e la toată lumea la final de sezon”, a mai spus Andone.

Olimpia e surpriza campionatului în Liga a 2-a. E neînvinsă din etapa a 8-a și a terminat turul pe locul trei.

Etapa următoare, pe 10 decembrie, Olimpia va juca acasă cu CS Mioveni.

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Leave a Reply