Liga a II-a, etapa a XX-a: Metalul Resita – Olimpia Satu Mare 4-0

Înfrâgere surprinzătoare și neașteptată a Olimpiei în fața ultimei clasate din Liga a II-a, Metalul Reșița. O înfrângere la un scor care te pune pe gânduri și te face să-ți pui întrebări. Am jucat chiar atât de slab sau am jucat… Dar mai bine să nu rostim aceste ultime cuvinte. Sigur, se mai poate pune problema arbitrajului, a unor absențe din lot. Dar la acest scor chiar dacă au fost decizii eronate ale arbitrului, chiar dacă au lipsit 2-3 jucători importanți aceste scuze nu conving pe nimeni. Te-a bătut “lanterna roșie”! Rușinos!

Sigur, se poate spune, pe drept, că golul doi s-a marcat după un penalty acordat eronat, sigur că Olimpiei i s-a refuzat un penalty. Dar în rest? Cine te-a împiedicat să bagi mingea în “ațe”? O fi fost arbitrul? Nici vorbă. Și atunci? Trebuie să fim realiști, să nu supralicităm șirul de rezultate pozitive înregistrate vreme de 11 etape. Dar nici nu trebuie să aruncăm cu pietre. Sunt zile, ceasuri, când realmente nu-ți iese nimic. În același timp trebuie să ne gândim să construim o echipă de viitor. Dar asta n-o poți face cu jucători care au semnat cu Olimpia doar pentru un sezon.

Despre meci în sine nu avem prea multe de spus, și nici nu deținem informații de la fața locului. Colegii de la Liga2 nu au avut om la Snagov, iar alte surse, decât cele din tabăra Olimpiei nu ne sunt la îndemână. Cert este că Olimpia a dominat autoritar primele 30 de minute, a avut câteva situații bune de a marca, dar toate au fost ratate. Apoi, în minutul 36, pe contraatac, Skraparas a deschis scorul, iar în minutul 58 arbitrul Marius Chițu a oferit gazdelor un penalty din care s-a făcut 2-0. Olimpia a încercat să revină, a dominat, a avut ocazii dar… Iar pe contraatac, în prelungirile meciului, Skraparas a mai punctat de două ori.

Olimpia: Anca – Ciul (46 Tudoran), Mureşan, Heil, Iuhas, Onicaş (67 Erdei), Muntean, Rus, Krausz, V. Pop, Luduşan (84 Cocian). Rezerve neutilizate: Şuta, Kanaloş, Feier şi Bura. Antrenor: Bogdan Andone.

Sursa : Informatia Zilei

Olimpia a fost cu siguranță revelația turului de campionat din Liga a 2-a. Galben-albaștrii și-au depășit condiția și , neînvinși din etapa a 8-a , au ajuns pe podium. Seria pozitivă însă a fost întreruptă brusc sâmbătă chiar când lumea începuse să viseze frumos, la… promovare.

Olimpia a cedat la un scor ce nu prea lasă loc de comentarii pe terenul ultimei clasate, Metalul Reșița. O echipă din Reșița învinsă în vară cu 5-0 la Satu Mare și care între timp s-a mutat la Snagov.

Ai noștri au dominat prima parte a jocului și și-au creat câteva situații de poartă doar că în minutul 36 la prima ocazie a gazdelor, Skraparas a deschis scorul. Terenul înghețat , aflat la limita regulamentului a incomodat construcția iar jocul Olimpiei a avut de suferit…Peste toate a venit și penalty-ul inventat de arbitru în minutul 58, transformat de Buduroi , și din acel moment nimic nu le-a mai ieșit elevilor lui Andone…Iar ca dezastrul să fie total în minutele de prelungiri, Metalul a mai punctat de două ori prin același Skraparas… O înfrângere greu de digerat mai ales că ea vine în fața unei formații care până acum a strâns doar 10 puncte și care era la un moment dat la un pas de desființare!!!

În ciuda eșecului antrenorul Bogdan Andone nu a avut de făcut reproșuri la adresa jucătorilor.

”Nu am ce să le reproșez băieților. Ei au dus Olimpia pe un loc fruntaș în liga a 2-a iar rezultatele de până acum sunt peste condițiile oferite la Satu Mare, atât de pregătire cât și financiare. În plus a fost și terenul înghețat și arbitrajul potrivnic ” a comentat Bogdan Andone care e supărat în continuare pe cei de la Federație că nu au oprit campionatul după ultima etapă din tur. ” Cui convine oare că jucăm în astfel de condiții și fără spectatori. Mai pot apărea Doamne păzește și accidentările”, a punctat tehnicianul Olimpiei.

De partea cealaltă tehnicianul Mihai Stoica a declarat la Radio Sport Total că nu se aștepta la o victorie atât de categorică. „A fost o victorie chiar mai categorica decat ne-am asteptat si noi. Am intalnit o echipa puternica, dar care nu a putut sa isi faca jocul din cauza modului in care am pregatit noi jocul. Am avut si sansa recunosc. Impracticabil e foarte mult spus (n.r. terenul de la Snagov). A fost inghetat, a mai disparut iarba, dar am pus si noi cat am putut, l-am mai indreptat.Trebuie sa gasim la infrangeri niste explicatii sau scuze. Eu consider ca s-a jucat meciul in aceleasi conditii pentru ambele echipe.

Am avut echipa aproape completa, nu stiu ce se va intampla. Nu este o comunitate cu bani multi, patronul cauta solutii in continuare. Activitatea echipei va continua.” a spus tehnicianul ultimei clasate din Liga a 2-a.

Olimpia va juca etapa viitoare, sâmbătă la ora 11 , acasă cu CS Mioveni într-un meci ce va fi transmis de Dolce sport și Digisport.

Metalul: Kololo – Dănănae, Rz. Petre, Ghinga (cpt.), Bg. Stancu, Cr. Dima, Pădureţu, Jamali, Skraparas, Buduroi, F. Paraschiv
Rezerve: Raiu – M. Ciobanu, R. Chira, Selishta, Dr. Matei, Bortoneanu, Tassin
Antrenor: Mihai Stoica
Olimpia: Anca-Trip – R. Rus, Heil, Iuhas (cpt.), Onicaş, Krausz, Ciul, Fl. Mureşan, V. Pop, Luduşan, D. Muntean
Rezerve: Şuta – Kanaloş, Erdei, Bura, Tudoran, Feier, Cocian
Antrenor: Bogdan Andone

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Leave a Reply