Liga a II-a, etapa a IX-a, Olimpia Satu Mare – UTA Arad

Se întâlnesc sâmbătă, în etapa cu numărul 9 din Liga 2 la fotbal, două echipe care se confruntă cu multiple probleme în acest început de campionat, Olimpia Satu Mare și UTA Arad. Sunt două echipe de tradiție din fotbalul românesc una, UTA fiind chiar campioana României în două rânduri.

Acum însă, ambele echipe se află în partea inferioară a clasamentului, cu puţine puncte acumulate, departe de obiectivele anunțate la startul sezonului. De asemenea, ambele echipe și-au schimbat antrenorii, UTA fiind chiar la al treilea tehnician pe bancă, Cristian Todea, un antrenor care își va face chiar sâmbătă debutul. La fel ca și antrenorii Olimpiei de altfel.

Olimpia, cu Zoli Ritli și Mircea Bolba la timonă de la începutul acestei săptămâni, va încerca să depășească pasa neagră în care a intrat de ceva vreme și să cucerească 3 puncte după patru etape de secetă. Obiective pe care, de altfel, și le-a propus și Zoltan Ritli la conferința de presă de vineri. “O creștere progresivă a calității jocului, reglarea relațiilor de joc, și cucerirea de cât mai multe puncte” a spus antrenorul principal al Olimpiei. Iar primele trei puncte trebuie cucerite chiar în jocul cu UTA. Dar va fi greu, foarte greu pentru că mai sunt câteva mecanisme de reglat în echipă, inclusiv pe latura relațiilor personale între jucători. În plus, din centrul apărării Olimpiei va lipsi cel mai bun jucător din aceste prime etape, căpitanul Florin Mureșan, suspendat pentru cumul de cartonașe. Dar, pentru a depăși momentul critic în care se află Olimpia este nevoie și de susținerea suporterilor. Sperăm ca acum, având în vedere că pe bancă sunt doi sătmăreni iubiți de public, suporterii vor veni în număr mare și își vor susține formația favorită.

Formațiile probabile:
Olimpia: Fl. Muntean – Duruș, C. Munteanu, Hlinca, Brata, Lukacs, Copaci, Villand, V. Pop, D. Munteanu. Din lot mai fac parte Șuta, Szasz, Lusamba, Achim, Cocian, Miholca și Bura.
UTA: Grahovac – Adili, Scutaru, Manea, Burlă, Asani, Jorza, Cârstocea, Buleică, Păcurar, Curtuiuș.

Partida va începe la ora 12:00 și va fi televizată în direct de Digi Sport.
Arbitri: Haidiner Denis (Hunedoara), Fridl George (Comăneşti), Duță George (Bacău). Rezervă: Codrea Cristian (Baia Mare). Observator: Zaharia Ciev și Cristian Petropulos.

Sursa: Informatia Zilei

Leave a Reply