Liga a II-a, etapa a III-a, CS Mioveni – Olimpia Satu Mare

Etapa a treia din Liga 2 la fotbal trimite Olimpia Satu Mare aproape de Pitești, la Mioveni. Delegația sătmăreană, care cuprinde 19 jucători, a ajuns joi seara la destinație, în micul orășel al constructorilore de mașini. 

După cină și somn, prima parte a zilei de vineri este prevăzută pentru odihnă, plimbări, relaxare, discuții despre fotbal. Iar seara, de la ora 19:00, se joacă meciul în care Olimpia întâlnește formația gazdă, CS Mioveni.

Meci greu pentru sătmăreni împotriva unei formații care nu prea cedează puncte pe teren propriu. Iar rezultatele directe sunt de partea gazdelor. De la promovarea Olimpiei în Liga 2, cele două formații s-au întâlnit de 13 ori. De 4 ori a câștigat clubul sătmărean, alte două meciuri s-au terminat la egalitate, iar argeșenii s-au impus de 7 ori.

Dar asta nu schimbă cu nimic lucrurile, iar obiectivul Olimpiei este de a se întoarce cu trei puncte din această deplasare. Dar, zicem noi, și un punct ar fi bun.

Altfel, echipa gazdă are același număr de puncte, 4 precum Olimpia. Trei au fost cucerite acasă, 4-0 cu CS Afumați în etapa de debut din Liga 2 și un punct adus de la Călărași după acel 1-1 din etapa precedentă. Olimpia are tot 4 puncte, trei aduse de la București, după 1-0 cu Metaloglobus și un punct realizat acasă, după 1-1 cu Academica.

Cum am spus, Olimpia a ajuns la destinație cu 19 jucători. Față de precedentele două meciuri, în lot apar doi jucători noi, portarul Marius Șuta și mijlocașul Ayoub Saadaoui. Cel mai probabil niciunul nu va fi titular, dar Ayoub are șanse mari de a intra pe parcursul meciului. Dar aceste decizii, cine joacă, cine nu, le va lua antrenorul Tibi Selymes. Important este ca antrenorul să “ghicească” o formulă câștigătoare.

Portarul Șuta a fost luat în lot pentru că Dascălu vrea să abandoneze fotbalul, nemulțumit fiind de condițiile financiare pe care i le oferă clubul.

Formațiile probabile:
CS Mioveni: Croitoru – Tirică, Gugu, Ichim, Stoica, Andor, Mîrzeanu, Lazăr, Florescu, Ayza, Năstăsie. Antrenor: Florin Marin.
FC Olimpia: F. Muntean – Duruș, Fl. Mureșan, Cr. Munteanu, Brata, Romariu Rus, Cubaș, Villand (Achim), Ben Khalifa, Miholca, Lusamba.

Tot vineri se mai joacă partidele  ASA Târgu Mureș – Luceafărul Oradea (18:30) și FC Argeș – Știința Miroslava (20.00, Digi Sport).

Sursa: Informatia Zilei

Olimpia Satu Mare joacă azi la Mioveni pe terenul unei echipe considerate și în acest sezon ca favorită la promovarea în Liga 1.

Elevii lui Selymes vor întâlni de la ora 19 pe CS Mioveni într-un meci ce contează pentru runda a treia a ligii a 2-a. E un meci ce se joacă mai repede cu o zi decât majoritatea partidelor etapei , iar acest lucru pare că a fost solicitat de gruparea sătmăreană. Care a calculat că va avea o zi în plus de pregătire a meciului de miercuri cu Hermannstadt, unul care se anunță a fi cel puțin la fel de dificil ca cel din această seară cu Mioveni.

Chiar dacă în ultimele ediții de campionat Olimpia a făcut meciuri bune la Mioveni , mai mereu ai noștri s-au văzut depășiți pe final, e drept și în urma unor decizii curioase ale arbitrilor…Acum Selymes&co pornesc încrezători și speră să rupă.. blestemul Mioveni și să se întoarcă acasă cu un rezultat pozitiv. După un meci pe care și noi l-am dori disputat doar pe teren și nu influențat de fluierași.

Pentru Olimpia începe o săptămână interesantă. Cu deplasare la Mioveni, meci acasă miercuri de la ora 18 cu echipa din Sibiu iar apoi o altă deplasare lungă, la Balotești, pentru meciul de sâmbătă.

Față de lotul cu care a abordat meciul cu Academica Clinceni, antrenorul Tibi Selymes îl mai are la dispoziție acum și pe francezul Ayoub, căruia i-a sosit cartea verde și va putea fi folosit.

CS Mioveni merge tot pe mâna veteranilor Ayza și Năstăsie și l-a înregimentat și pe Andor ( ex UTA).Echipa antrenată de Florin Marin vine după o remiză, 1-1 la Călărași , un meci în care Ayza și Tirică au ieșit accidentați încă din prima repriză.

Formații probabile:

CS Mioveni- F. Croitoru – Trașcă, Gugu, Ichim, Ed. Stoica – Andor, Mîrzeanu, Lazăr – Ed. Florescu, Ayza (Bădescu), Năstăsie.
Olimpia- Fl. Muntean –Duruș, C. Munteanu, F. Mureșan, C. Brata- R. Rus, Cubaș, B. Miholca (Ayoub), Ben Khalifa,- Lusamba, Fl. Achim

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Leave a Reply