Liga a IV-a revine!

Liga a IV-a revine Autoritățile fotbalistice din țară au anunțat zilele trecute că s-a ajuns la un acord cu MTS și MS în ceea ce privește reînceperea ligii a IV-a. Pentru Olimpia asta însemnând revenirea la activitate și șansa de a juca pentru promovarea în liga a III-a.

Având în vedere ca în județul nostru s-au înscris 12 echipe, AJF Satu Mare a decis ca formatul campionatului să fie astfel: două serii de câte 6 echipe, fiecare cu fiecare, într-un singur tur. La sfârșitul acestor meciuri, se vor disputa meciurile de baraj ale primelor locuri din cele două serii: locul 1 din seria A cu locul 2 din seria B, respectiv locul 2 din seria A cu locul 1 din seria B, iar la urmă vor juca între ele câștigătoarele din acest baraj. Există, așadar, șansa de a ajunge la barajul de liga a III-a de pe locul 2.

Echipa noastră face parte din seria A, având ca adversare următoarele echipe: Energia Negrești-Oaș, Recolta Dorolț, Știința Beltiug, Talna Orașu Nou și Unirea Păulești.

Semnele sunt încurajatoare, echipa noastră a mai întâlnit aceste echipe în trecut. Am învins Energia Negrești atât în meciul din liga a IV-a din sezonul trecut rămas neîncheiat, cât și într-un amical înaintea acestui sezon încheiat cu scorul de 4-3.

Pe cei de la Recolta Dorolț i-am întâlnit de 3 ori până acum: în primul meci de la înființarea echipei, un amical pierdut; apoi în meciul „thriller” din Cupa României câștigat de noi, iar ultima oară la barajul în trei din sezonul trecut, echipa noastră învingându-i și atunci.

Am întâlnit de asemenea pe Știința Beltiug, jucând împotriva lor de două ori, ambele meciuri fiind câștigate de noi. Prima oară în Cupa României, iar a doua oară în amicalul disputat acum două săptămâni, scor 2-3 pentru noi.

Împotriva echipei Talna Orașu Nou am disputat două meciuri: finala Cupei României câștigat de noi, iar apoi în liga a IV-a, când am pierdut la Orașu Nou cu scorul de 3-2.

Cu Unirea Păulești am jucat o singură dată, într-un amical câștigat cu 5-2.

Cum am spus anterior, avem un trecut pozitiv împotriva celorlalte echipe din grupă, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne vedem deja pe locul 1. Nu s-a jucat fotbal la acest nivel de un an de zile, echipele au trecut prin schimbări, au venit și au plecat jucători, dar și antrenori. Astfel, totul stă sub un mare „nor” de incertitudine, ne putem aștepta la orice.

Totuși, trebuie să visăm la barajul de liga a 3-a la 100 de ani de istorie Olimpistă!

Autor: Maximilian Bute

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
Susține echipa noastră cu o donație.Donează!
+ +