La vremuri noi, obiceiuri vechi!

Un principiu esențial de viața spune: să nu pui niciodată pe seama răutății ceea ce poţi foarte ușor cataloga ca și ignoranța sau necunoașterea. Acest lucru încercăm și noi, #echipaOlimpia, să-l facem când vedem că în contextul aniversării a 99 de ani de pasiune olimpistă apar persoane care susțin faptul că echipa Olimpia a murit și că trebuie să renască.
Ne este totuși greu să susținem această afirmație, când știm că o parte dintre cei care duc acum dorul fostei echipe ne cunosc personal. Ştiu cine suntem, ştiu ce facem, știu că #NoiSuntemOlimpia, iar de fiecare dată când ne întâlnesc ne salută respectuos. Pentru o parte dintre ei am cântat, pentru o parte dintre ei ne-am deplasat mii de kilometri, iar pe câţiva ne-am oferit chiar să-i ajutăm voluntar.
Poate aceste varietăți de proiecte îi debusolează, îi face să le fie greu să înțeleagă cum putem să facem toate aceste lucruri fără să fim plătiţi, fără salarii, doar din #Voință proprie!
Cum putem noi să iubim clubul fără să fim angajați la el? Fără să avem o sursă constantă de venit? Ei bine, în anul 1921, la data de înfințare, Olimpia a fost un club privat în care autoritățile nu erau implicate. Astfel, fiecare cetățean putea să plătească o cotizatie lunară pentru a susține clubul. Dacă tot am împlinit 99 de ani de la înființarea echipei, un moment istoric, ar fi frumos să repetăm cu cinste acest act de voluntariat.
Din păcate acestor foști angajați ai clubului care spun că le este dor de Olimpia, de fapt nu le este dor de fotbal. Le este dor doar de #VechileObiceiuri, cu simpozioane organizate la diferite hoteluri din oraș, le este dor de deplasările încheiate cu petreceri asigurate și deconturi peste deconturi. Într-un cuvânt, le este dor de tinereţea lor, când noi, galeria, cântam pentru ei și îi făceam să se simtă cu adevărat olimpiști.
Pentru restul, care v-ați săturat de aranjamente și de vechi vicii,suntem aici! Singurul obicei pe care l-am păstrat este dragostea pentru echipă, căci: #OlimpiaSuntemNoi

#Comunicat
#GalbenAlbaștrii
#ObiceiuriVechi #DoarPasiune
#DoarPentruOli

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.