Interviu Vasile Pop

În această săptămână îl avem invitat în rubrica noastră de interviuri dedicate anului centenar pe Vasile Pop, fost jucător la Olimpia în mai multe rânduri. Vă invităm mai jos să vedeți ce sentimente îl încearcă când aude de Olimpia, dar și ce părere are despre proiectul Olimpia MCMXXI.

– Salut, Vasile ! Mulțumim pentru că ai acceptat invitația noastră de a răspunde la câteva întrebări despre Olimpia!

-Salut, mulțumesc și eu pentru invitație !

– La ce te gândești când auzi Olimpia Satu Mare?

– Când aud numele Olimpiei, mă gândesc la clubul care m-a format ca fotbalist, care mi-a dat șansa să mă afirm în fotbalul profesionist și pentru asta trebuie să îi mulțumesc.

– Când ai avut primul contact cu fotbalul, dar cu Olimpia?

– Primul contact cu fotbalul l-am avut pe la 6-7 ani la Negrești-Oaș, iar cu Olimpia l-am avut ca suporter în August 1998 într-un meci cu Dinamo. Tatăl meu mi-a făcut o surpriză, m-a dus la primul meci al meu pe un stadion. A fost ceva nou pentru mine să văd atâția suporteri să fie alături de Olimpia. Era stadionul plin. După la 14-15 ani am ajuns ca jucător la grupele de juniori A și B, În acea vreme eram la regretatul domn, Iosif Kalmar, un antrenor și un om deosebit de bun.

– Care a fost primul meci al tău pentru echipa mare a Olimpiei?

– Primul meu meci la echipa mare l-am avut la 17 ani cu Mircea Bolba antrenor. Echipa era în liga a III-a, iar pe această cale îi mulțumesc din nou pentru ca m-a debutat la Olimpia.

– Ai un meci pe care ai vrea să îl retrăiești?

– Nu am un meci special, dar aș vrea să retrăiesc tot sezonul 2016-2017 când am fost acolo sus la promovare, asta până ce au apărut problemele financiare. A fost un sezon bun, puteam să ducem Olimpia în liga I.

– Dacă ai putea schimba rezultatul unui meci, care ar fi acela?

– Nu am ajuns la meciul acela care mi-aș dori să îl schimb. Ar fi un joc cu o miza foarte importantă în liga 1 sau în Cupa României. Îmi pare rău că nu am ajuns acolo cu Olimpia.

– Ai jucat cu mulți jucători talentați, ne poți face primul “11” al generației tale?

– Cel mai bun “11” dintre jucătorii cu care am fost eu coleg este următorul: Șuta- Ciul, Mureșan, Iuhas, Brata- Heil, Villand, Pană- Vasile Pop, Feier și Muntean. Toți colegii mei au avut ceva special și au fost niște jucători foarte buni. Onicaș, Krausz, Cristi Muntean. Achim, Bura și mulți alții au un loc special în sufletul meu !

– Ce părere ai despre proiectul Olimpia MCMXXI și implicarea suporterilor în viața de zi cu zi a echipei?

– Mi se pare un proiect bine pus la punct, un proiect solid, cu toate detaliile la zi, tot ce ține de echipă și de organizare. Sunt convins că dacă clubul împreună cu suporterii reușesc să atragă niște investitori sau chiar primăria, iar mai apoi totul sa fie transparent clubul v-a ajunge din nou acolo unde îi este locul, dar fără suporteri nu se poate!

– Unul dintre sloganurile noastre este „Povestea Continuă”, ai vreo întâmplare de la Olimpia pe care ți-ar plăcea să ne-o spui acum că am intrat în anul centenar al clubului?

– Nu am o poveste anume, dar cu această ocazie le cer suporterilor și microbiștilor din Satu Mare să aibă încredere în acest club și să fie alături de ei și atunci povestea poate continua !

– Care e dorința ta pentru Olimpia, la 100 de ani de la înființarea echipei?

– Îmi doresc ca Olimpia anul acesta să promoveze în liga III-a, și dorința cea mai mare să ajung să o văd din nou în liga I, iar stadionul la fel de plin ca la primul meu meci trăit pe viu să zic așa!

– Mulțumim pentru timpul acordat și îti dorim succes pe mai departe !

– Mulțumesc și eu și baftă Olimpia !

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
Susține echipa noastră cu o donație.Donează!
+ +