Interviu Paul Mihai

Paul Mihai, component în ultima echipă ce a reprezentat Olimpia Satu Mare pe prima scenă fotbalistică din România este invitatul nostru de săptămâna aceasta pentru seria interviurilor dedicate anului centenar. Paul Mihai și-a petrecut aproape toată cariera în tricoul #GalbenAlbastru, iar mai apoi a continuat în cadrul clubului pregătind copiii și juniorii Olimpiști.

– Bună ziua ! Ne bucurăm că ați acceptat invitația noastră de a răspunde suporterilor olimpiști la câteva întrebări.
– Salut și mulțumesc și eu pentru invitație.

– La ce vă gândiți prima dată când auziți Olimpia Satu Mare ?

– Mă gândesc la cariera mea de fotbalist pe care am petrecut-o la Olimpia. A fost „Cât o viață de om”. Am jucat aproape 20 de ani plus perioadele în care am fost antrenor la grupele de copii si juniori. A fost o perioadă frumoasă din viața mea!

– Când ați avut primul contact cu fotbalul ?

– Primul contact l-am avut la vârsta de 10-11 ani la o echipă din Seini.

– Cum ați ajuns la Olimpia?

– La Olimpia am ajuns pe la 17-18 ani. Jucam la o echipă locala din Maramures în liga a IV-a, iar la un meci dintre UNIO si echipa respectivă am fost cooptat în lotul celor de la Unio, iar mai apoi când s-a făcut fuziunea dintre Unio si Olimpia am fost păstrat în lotul lărgit.

– Care a fost primul meci al dumneavoastră pentru echipa mare a Olimpiei?

– Nu îmi amintesc exact, dar cred că debutul meu s-a petrecut în divia B cu un joc la Orăștie, cu Dacia Orăștie.

– Aveți un meci pe care ați dori să îl retrăiți din perioada petrecută la Olimpia?

– Da, aș vrea să retrăiesc meciul de baraj de la Bistrița cu CFR Cluj!

– Dacă ați putea schimba un rezultat, care ar fi acela?

– Cu siguranță aș vrea să schimb rezultatul meciului jucat contra Rapid București la Satu Mare când Rapid a ieșit campioană. A fost un meci în care în minutul 90 noi am dat o bară, asta după ce ei ne-au egalat pe finalul meciului.

– Ce părere aveți despre proiectul Olimpia MCMXXI?

– Ma bucură faptul că cineva se gândește și încearcă să reînnoade tradiția. Eu sper din tot sufletul să reușească, dar va fi foarte greu fără ajutorul autorităților. Din păcate, multă lume care s-a perindat pe la Olimpia a trăit din fotbal și nu pentru fotbal. Aici a fost mereu marea problemă la Olimpia, managementul prost de-a lungul timpului.

– Care ar fi un prim 11 al generației dumneavoastră la Olimpia?

– Eu am prins și generația veche cu Ghencean, Tăbăcaru, Silaghi, dar și generația cu Suciu, Paul Levente, Dragomir, dar și generația tânără când am promovat in liga 1. Îmi e greu să fac o clasificare, dar cea mai bună cred că a fost cea cu care am promovat, cu niște copii fantastici.

– Că tot veni vorba de copii: Federatia a publicat un clasament cu academiile din Romania, iar Satu Mare nu se află nici în top 70. Ce părere aveți despre această situație?

– Mă miră acest fapt deoarece eu m-am apucat împreuna cu Dacian Nastai de antrenorat in 98 când eram în liga 1 și am avut jucători care au ajuns destul de sus în cariera lor, precum Gardoș, Bicfalvi, Micaș, Villand, Heil, Mureșan, Dumitru Muntean, iar de atunci până la ultima generație pe care am avut-o (2000) am ajuns în primele 8 din țară. E strigător la cer că nu avem centru de copii și juniori, sau poate nu se vrea să avem.

– Olimpia urmează să inceapă sezonul în Cupa României, aveți un mesaj pentru jucători și pentru staff?

– Eu le urez mult succes în continuare și sper să li se îndeplinească visul!

– Mulțumim pentru timpul acordat și sperăm să ne revedem după această perioadă pe stadion!

– Mulțumesc și eu pentru invitație, cu siguranță ne vom revedea, v-am urmărit și până acum de pe stadion, îmi e greu să stau departe de fenomen dupa ce o viață întreagă am fost implicat în clubul Olimpia.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
Susține echipa noastră cu o donație.Donează!
+ +