Interviu Nelu Donca

Seria interviurilor dedicate anului centenar al Olimpiei continuă cu un nou invitat. Săptămâna aceasta am avut placerea să discutăm cu Nelu Donca, antrenorul Olimpiei Satu Mare și totodată fost jucator al echipei #GalbenAlbastre.

– Bună ziua, domnule Donca! Vă mulțumim pentru că ne acordați câteva minute pentru acest interviu prin care suporterii Olimpiei să vă cunoască mai bine.

– Bună ziua! Mulțumesc și eu pentru invitație.

– La ce vă gândiți când auziți de echipa Olimpia?

– Când aud de echipa Olimpia, mă gândesc la primii mei pași făcuți în fotbal, după care am trecut la juniorii republicani unde am fost căpitan, iar apoi am fost propus la echipa mare.

– Când ați avut primul contact cu fotbalul?

– Primul contact cu fotbalul l-am avut la vârsta de 7-8 ani la juniorii Olimpiei, pe atunci se numea piticii Olimpia. Făceam naveta de pe strada Păuleștiului până la stadionul Olimpiei.

– Ați vrea să retrăiți vreun meci fie din cariera de jucător, fie din cea de antrenor al Olimpiei?

– Ca jucător aș avea multe meciuri pe care m-aș bucura să le retrăiesc, ca antrenor sunt foarte mulțumit de rezultate. Am reușit să câștigăm liga a V-a cu peste 100 de goluri date, Cupa României faza județeană – fiind singura echipa din județ din liga a V-a care a reușit această performanță. De asemenea, și în liga a IV-a am făcut un sezon fantastic.

– Dacă ați putea schimba rezultatul unui meci, care ar fi acela?

– Cred că meciul de cupă jucat la Satu Mare cu Dinamo.

– Care ar fi un prim 11 ideal al generației dumneavoastră?

– Am foarte mulți foști colegi care ar merita să facă parte dintr-un prim 11 al generației, dar ca să alegem un 11 aș începe cu Zoli Ritli sau Donca Liviu în poartă. Gica Borhidan, Vasile Put, Vasile Ghencean, Teger, Paul Levente la mijloc cu Tibi Silaghi, Gerstenmaier, Palcea, Bolba și cu Țîru în atac.

– Un lucru pe care nu multa lume îl știe despre primul contact avut cu Olimpia MCMXXI este faptul că dumneavoastră ați fost contactat și vi s-a propus să fiți antrenorul Olimpiei. Ce ați simțit în acel moment?

– În primul rând m-am simțit măgulit, acceptând pe loc oferta, fără să stau prea mult pe gânduri. Este o mândrie să antrenez echipa, având în vedere că am trecut prin toate grupele de copii și juniori până să ajung la echipa mare. Pentru mine este o onoare să fiu antrenorul echipei care m-a crescut.

– Acum că urmează un final de campionat interesant, care credeți că ar fi soluția pentru reluarea campionatului?

– Din punctul meu de vedere ar trebui să fie luate în vizor cele patru echipe, cele mai bune din județ pe ordin sportiv: Olimpia Satu Mare, Victoria Carei, Recolta Dorolț și Clubul Sportiv Municipal Satu Mare, deoarece este un an foarte greu, respectiv un final pe care nu l-a anticipat nimeni, asa că aș merge pe o varianta în care cu cele patru echipe să se organizeze două semifinale, iar învingătoarele să joace o finală.

– Știm că din păcate prezența suporterilor va fi limitată spre zero pentru finalul de campionat, aveți un mesaj pentru aceștia?

– Da, am un mesaj special! Îmi pare rău că nu pot să participe, ei au fost al 12-lea jucător și pentru asta le mulțumesc, au jucat un rol crucial și sper să fie alături de noi și la bine și la greu. Să aibă în continuare încredere în acest proiect.

– Vă mulțumim, domnule Donca și vă urăm cât mai multe succese la cârma echipei.

– Mulțumesc și eu pentru invitație.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.