Interviu Mircea Bolba

Mircea Bolba: „Olimpia m-a crescut și mi-a dat o educație!”

Săptămâna aceasta am avut plăcerea de a povesti despre Olimpia cu Mircea Bolba, fost jucător, dar și antrenor al Olimpiei. Despre ce înseamnă Olimpia pentru Mircea Bolba, dar și unele momente trăite de cel de-al șaptelea invitat din seria interviurilor dedicate anului centenar al galben-albaștrilor. Vă invităm să citiți interviul de mai jos.

– Bună ziua, domnule Bolba! Mulțumim pentru că ați acceptat invitația de a răspunde suporterilor olimpiști la câteva întrebări.
-Bună ziua, mulțumesc și eu pentru invitație!

– La ce vă gândiți prima dată când auziți de Olimpia Satu Mare?
– Mă gândesc că am fost, sunt, și voi mai fi ceea ce sunt datorită Olimpiei. Acolo am fost crescut, educat și am toate motivele să fiu fericit că am fost la Olimpia.

– Când ați avut primul contact cu fotbalul?
– Primul contact cu fotbalul a fost prin clasa a IV-a când un vecin mi-a spus să merg cu el la antrenamente la Olimpia. De atunci am rămas alături de această echipă.

– Cum a fost debutul dumneavoastră pentru echipa de seniori a Olimpiei?
– A fost contra Sportului Studențesc în divizia A când Sportul avea o super echipă cu Rică Răducanu în poartă, Aurică Rădulescu, Octavian Ionescu, Munteanu. Eu încă eram copil, venisem de la echipa de tineret.

– Aveți un meci pe care ați dori să îl retrăiți?
– Da! Meciul de la Baia Mare când am fost antrenorul secund al domnului Gabi Both. Atunci am câștigat și am promovat. Însă mai sunt meciuri ca cel de la Petroșani împotriva Jiului când am dat primul meu gol, tot în divizia A. Au fost și meciuri reușite și mai puțin reușite.

– Dacă ați putea schimba un rezultat, care ar fi acela?
– Aș vrea să schimb rezultatul din meciul cu Onești din divizia A, deoarece dacă câștigam, reușeam să ne salvăm de la retrogradare.

– Ce părere aveți de proiectul Olimpia 1921 derulat de suporterii Olimpiei?
– Este un proiect frumos, însă nu este ușor să ai o echipă nici la nivel județean, darămite la nivel mai mare, însă sper să găsească pe cineva alături de ei care să îi ajute să îl ducă la capăt.

– Sloganul nostru este “Povestea Continuă”, aveți și dumneavoastră o poveste care merită împărtășită?
– Îmi este foarte greu să găsesc o poveste. Fiecare meci are povestea lui, fie că ai câștigat, fie că ai pierdut, fiecare meci merită povestit. Au fost multe meciuri pe care le țin minte datorită suporterilor care au fost alături de noi indiferent de rezultat. Am trecut și prin promovări, și prin retrogradări, îmi e greu sa găsesc o poveste anume.

– Pentru Olimpia urmează la finalul lunii debutul în noul sezon al Cupei României. Aveți un mesaj pentru jucători și pentru staff?
– Vreau să le transmit să fie serioși și să muncească deoarece chiar dacă nu au susținerea financiară a celorlalte echipe, prin muncă și seriozitate mereu vor apărea rezultate. Să încerce după fiecare meci să iasă cu capul sus de pe teren, deoarece dacă lumea îi aplaudă chiar dacă au pierdut, înseamnă ca și-au făcut treaba și lumea îi va aprecia.

– Acum în an centenar, ce dorință ați avea pentru Olimpia?
– Dorința mea e să văd Olimpia în A. Să putem merge și noi, cei care am mai îmbătrânit și să îi putem aplauda și să ne bucurăm de Olimpia.

– Vă mulțumim pentru timpul acordat, domnule Bolba.
– Mulțumesc și eu că v-ați gândit și la mine.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
Susține echipa noastră cu o donație.Donează!
+ +