Interviu Ludovic Keiser

Seria interviurilor dedicate anului centenar al Olimpiei continuă săptămâna aceasta cu un nou invitat, fostul fotbalist al Olimpiei din a doua parte a anilor 70, Ludovic Keiser. Despre cum au fost și ce au însemnat pentru Ludovic Keiser anii petrecuți la Olimpia, ce crede că le-a lipsit sătmărenilor în finala Cupei României din 1978 vă invităm să citiți în interviu.

– La ce vă gândiți când auziți de Olimpia Satu Mare ?

– Pentru mine anii jucați la Olimpia Satu Mare au fost foarte deosebiți, în primul rând am avut rezultate deosebite, am avut colegi la fel de deosebiți, iar pentru mine Olimpia a rămas echipa unui oraș deosebit.

– Când ați avut primul contact cu fotbalul?

– Primul contact l-am avut la vârsta de 12 ani la Carei, iar cu Olimpia a fost la vârstă de 17 ani. Am fost dus de președintele Mocanu, dar m-am întors înapoi la echipa din Carei deoarece erau jucători mai experimentați în lot. Apoi după jumătate de an, am fost dus în armată și atunci am venit din nou la Olimpia și am început să avem rezultate. Am avut colegi extraordinari printre care: Both, Knoblau, Bocșa, Filip, Borota, erau toți jucători extraordinari, împreună cu domnul antrenor Staicu, care era ca un părinte pentru noi.

– Care a fost primul dumneavoastră meci pentru Olimpia?

– Să fiu sincer, nu îmi mai amintesc.

– Aveți un meci pe care ați dori să îl retrăiți?

– Da, am jucat mai multe meciuri cu UTA și în fiecare meci am reușit să dau gol și am reușit un joc foarte bun. Un alt meci deosebit a fost victoria cu 1-0 împotriva echipei Dinamo cu golul lui Iancu din foarfecă. A fost o adevărată sărbătoare!

– Cea mai mare performanță din istoria Olimpiei a fost finala Cupei României din 1978. Ne puteți povesti cum a fost acel meci din postura de jucător?

– Pentru noi a fost ceva deosebit să ajungem în finală, chiar dacă am avut și puțin noroc, am avut jocuri deosebite. Cred, totuși, că nu am jucat la valoarea noastră deoarece eram emoționați de faptul că vine marea echipă a Craiovei. În ciuda înfrângerii, rămâne o amintire foarte frumoasă. Era o echipa foarte omogenă, toți jucătorii eram prieteni între noi.

– Care ar fi dorința dumneavoastră acum în an centenar pentru Olimpia Satu Mare ?

– În primul rând eu mi-aș dori ca Olimpia Satu Mare să aibe o conducere foarte serioasă, apoi un buget care să nu pună probleme echipei. Îmi doresc să văd un președinte care se pricepe și căruia îi place fotbalul, nu doar să fie acolo pentru funcție cum au fost de-a lungul timpului.

– Având în vedere că de-a lungul timpului, la Olimpia au jucat jucători din tot județul, considerați că Olimpia a reprezentat doar Satu Mare sau întregul județ ?

– Cu siguranță întregul județ. La Olimpia doar în acel an în care am jucat finala Cupei României am fost 5 jucători din Carei. Cu siguranță Olimpia este reprezentanta județului.

– Dumneavoastră ați ajuns la un nivel foarte înalt cu Olimpia, însă de atunci acel nivel s-a mai atins doar odată. Ce sfat le-ați da fotbaliștilor de astăzi?

– Sfatul meu pentru ei este ca în primul rând să își respecte meseria. Ei sunt fotbaliști și atunci trebuie să se pregătească ca niște profesioniști și să aibă o conduită de profesioniști și în timpul liber.

– Olimpia urmează să înceapă noul sezon cu un meci în Cupa României. Aveți un mesaj pentru jucători?

– Eu le doresc succes! Toată lumea trebuie să fie serioasă și să se focuseze pe muncă.

– Mulțumim pentru timpul acordat și sperăm să ne revedem pe stadion după ce se va termina această perioadă.

– Mulțumesc și eu pentru invitație și cu siguranță ne vom revedea!

One Response

  1. Ghiță Borlan 3 iunie 2022

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
Susține echipa noastră cu o donație.Donează!
+ +