Interviu Florin Mureșan

Continuam seria interviurilor dedicate anului centenar, iar de data aceasta avem plăcerea de a discuta cu Florin Mureșan, ultimul căpitan al echipei în perioada jucata de Olimpia la un nivel înalt, în liga a II-a.

– Salut, Florin! Iti mulțumim ca ai acceptat invitația de a ne acorda al doilea interviu din seria interviurilor pentru centenar.

– Salut! Mulțumesc și eu pentru invitație.

– La ce te gândești prima data când auzi Olimpia Satu Mare?

– Când aud numele Olimpia Satu Mare îmi aduc aminte de toată carieră mea de fotbalist. Și acum îmi lipsește foarte mult și am regrete mari că puteam realiza mult mai multe lucruri împreună.

– Când ai avut primul contact cu fotbalul? Dar cu Olimpia?

– Primul contact cu fotbalul l-am avut în anul 1998, evident tot cu Olimpia. Mă ducea tatăl meu la meciurile Olimpiei în Liga1, un sentiment magic trăit cu tribunele arhipline. Primul contact direct l-am avut pe la vârsta de 14-15 ani, nu mai știu exact, știu că ne transferase toată echipa de la LPS să jucăm pentru Olimpia.

– Care a fost primul meci al tău pentru echipa mare a Olimpiei?

– Primul meu meci pentru echipa de seniori a venit odată cu începutul proiectului Olimpia Satu Mare 2010, în liga a IV-a împotriva celor de la Gamma Homoroade.

– Ai un meci care ai dori sa-l retrăiești? In ce sezon a fost?

– Da , aș vrea să retrăiesc meciul cu UTA Arad de acasă când am că știgat cu 3-0. Am bătut o echipă puternică, care avea că obiectiv promovarea în liga 1, un meci în care am și marcat. Asta se întâmpla în sezonul 2016-2017, sezon în care după pauză de iarnă ne aflăm pe locul secund,loc care ne trimitea în liga I.

– Daca ai putea schimba rezultatul unui meci al Olimpiei, care ar fi acela?

– Mi -aș dorii să pot schimba rezultatul meciului cu CSU Craiova, când am făcut 1-1, după un meci foarte bun făcut de noi împotriva unor jucători cu experiență mare, atât în liga I, cât și în străinătate.

– Care ar fi primul 11 ideal al generației tale de la Olimpia?

– Echipa ideală îmi e greu să o fac pentru că au fost mulți jucători cu valori apropiate, însă, dacă e să o fac acum, cred că aș face echipa în felul următor: Șuta în poartă, Duruș pe dreapta , Mureșan, Heil fundași centrali, Iuhas fundaș stânga. Pop Vasile, mijlocaș stânga , la centru: Pană, Villand, Onicaș. Dumitru Muntean mijlocaș dreapta, iar în fața porții, Feier.

– Ce părere ai despre proiectul Olimpia MCMXXI și implicarea suporterilor în viața echipei?

– Cred că este ceva de admirat ținând cont de condițiile din România și de mentalitatea din România . Legat de implicarea suporterilor nu pot spune decât că suporterii sunt cei care dau viață unui club, fac mai mult decât jucătorii. Sunt o piesă foarte importantă în angrenajul unui club.

– Unul dintre sloganurile noastre este „Povestea continuă”, ai vreo întâmplare de la Olimpia pe care ți-ar plăcea sa o împărtășești cu noi, acum ca am intrat în anul centenar al clubului?

– Da, aș vrea să împărtășesc momentul de după meciul cu Craiova, un meci în care am dominat adversarul, când Pleșan țipa la colegii lui să nu fie supărați pentru că nimeni nu câștigă la Satu Mare. Sunt sigur că „povestea” va continuă mereu atât timp cât suporterii vor fii acolo să o ducă mai departe.

– Pentru Olimpia urmează finalul de sezon, ai un mesaj pe care vrei să-l transmiți echipei?

– Da, le doresc multă baftă, să de-a totul și să nu uite că joacă pentru un brand și sper că pe viitor să mai am onoarea să mai port odată tricoul alături de ei.

– Mulțumim Florin, pentru momentele acordate și îți urma succes pe mai departe.

#ÎmpreunaSpreCentenar
#OlimpiaSuntemNoi

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.