Interviu Florin Fabian

Seria interviurilor dedicate anului centenar al Olimpiei revine, iar în această săptămână am avut plăcerea de a sta de vorba despre Olimpia cu un fost jucător al Olimpiei din anii 90 care a încântat publicul sătmărean cu golurile sale. Despre ce înseamnă Olimpia pentru Florin Fabian cum vede actualul proiect dar și care e dorința acestuia pentru Olimpia la 100 de ani de la înființare, vă invităm să citiți în interviul de mai jos.

– Bună ziua, domnule Fabian! Mulțumim pentru că ați acceptat invitația de a răspunde suporterilor olimpiști la câteva întrebări.

– Bună ziua, mulțumesc și eu pentru invitație !

– La ce vă gândiți prima dată când auziți de Olimpia Satu Mare?

– Copilăria și adolescența mea se confundă cu Olimpia. Am crescut lângă stadion și de mic copil, de la 10 ani, mi-am dorit să joc pentru Olimpia și asta s-a întâmplat la 17 ani. Olimpia e clubul care m-a format, e clubul sentimental pentru mine. Celelalte cluburi la care am jucat au fost și ele în sufletul meu, dar Olimpia are un loc special.

– Când ați avut primul contact cu fotbalul?

– Primul contact cu fotbalul l-am avut la meciurile care se jucau duminica, eu locuind lângă stadion, țin minte convoiul de oameni ce se îndrepta spre meci. Nu îmi aduc aminte un meci jucat in anii 80 sub 10000 de spectatori. Acest fenomen m-a atras ca un magnet pe la 9 ani, iar apoi am fost cooptat în echipa de pitici a Olimpiei.

– Aveți un moment pe care ați vrea să îl retrăiți?

– Toate meciurile în care am simțit vibrația tribunei, golurile înscrise, am multe momente frumoase. Iar ca eveniment, barajul cu CFR Cluj de la Bistrița.

– Aveți un rezultat pe care doriți să îl schimbați?

– Nu, nu cred ca aș vrea să fac asta. Nu îmi amintesc de un meci pe care aș vrea să îl schimb. Țin minte că în sezonul debutului meu la Olimpia echipa a retrogradat în liga a III-a datorită depunctării de către federație. Olimpia se salvase, însă depunctarea nemeritată cu 4 puncte ne-a retrogradat. Poate alta era soarta Olimpiei dacă nu era acel moment.

– Puteți face un “Prim 11” al generației dumneavoastră?

– Este greu să fac un “prim 11”, deoarece am avut foarte mulți colegi buni și i-aș nedreptăți pe unii. Am avut mulți colegi care erau jucători de calitate, majoritatea se descurcau azi în liga 1.

– Ce ar trebui făcut ca noua generație de sătmăreni să se apropie de Olimpia?

– În primul rând, voi care sunteți în jurul acestui proiect trebuie să asimilați tinerii prin diferite evenimente alături de echipă, asta ca primă soluție, iar apoi echipa trebuie să facă un pas înainte. Sunt sigur că se va întâmpla asta. Îmi doresc să mai văd odată Olimpia măcar în Liga a II-a cu un stadion plin de suporteri. Proiectul vostru, fiind din pasiune, nu poate să nu aibă succes. Atât timp cât veți avea susținere din toate părțile, sunt convins că veți ajunge unde își doresc sătmărenii.

– De ce credeți că are nevoie proiectul Olimpia MCMXXI pentru a ajunge la rezultatele dorite?

– Aveți nevoie de o organizare bună, cu oameni profesioniști, fără interese personale. Trebuie să primeze interesul de grup. Aveți nevoie de un centru de copii și juniori, iar mai apoi susținere din partea autorităților și a celor din mediul privat.

– În 2018 când primăria a anunțat că nu va mai susține proiectul Olimpia, cum ați reacționat și ce sentimente v-au încercat când ați aflat că suporterii s-au hotărât să preia ei frâiele și să ducă mai departe numele Olimpiei?

– Am primit vestea ca pe una pozitivă. Dacă autoritățile nu au vrut, oamenii pasionați au hotărât să ducă mai departe numele. Un lucru extrem de pozitiv. Dacă pui pasiune, nu ai cum să dai gres.

– Am intrat în anul centenar, care este dorința dumneavoastră pentru Olimpia?

– Am mai multe dorinte, dar prima e să ajungă Olimpia în liga a III-a anul viitor. Apoi mi-aș dori să văd în fotbalul sătmărean perspective. Să văd măcar un proiect cu renovarea stadionului, deoarece la acest capitol stăm foarte prost.

– Momentan fotbalul amator este în pauza datorită pandemiei, iar despre începerea noului sezon nu se știu multe lucruri. Ce mesaj aveți pentru jucători?

– Să joace fotbal din pasiune în primul rând, apoi să cunoască trecutul Olimpiei. E foarte important ca cei care îmbracă tricoul Olimpiei să își cunoască trecutul, iar la anul sper să vă văd în liga a III-a.

– Vă mulțumim pentru timpul acordat și sperăm să vă vedem pe stadion după ce lucrurile vor intra în normalitate.

– Mulțumesc și eu pentru invitație.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
Susține echipa noastră cu o donație.Donează!
+ +