Interviu cu Dan Băbuț, președintele FC Olimpia Satu Mare

„După ce am câștigat meciul cu FC Hunedoara am fost convins că vom promova”

– Domnule Băbuț sunteți președintele Olimpiei. În această calitate, la început de sezon, în cadrul unei conferințe de presă, ați făcut o afirmație pe care mulți au privit-o cu neîncredere: „Obiectivul Olimpiei este promovarea în Liga II-a”. Având în vedere că la acel moment între FC Hunedoara și Olimpia era o diferență de 10 puncte mulți au privit această afirmație cu scepticism. Pe ce ați mizat când ați făcut această afirmație?

– În primul rând pe forța echipei, a valorii de ansamblu a jucătorilor. Pe priceperea conducerii tehnice și, nu în ultimul rând, pe ce se află în spatele acestora, conducerea administrativă care a asigurat stabilitatea la echipă. :i iată că ne-am atins obiectivul.

– Ați avut vreun moment de cumpănă pe parcursul acestui retur de excepție?

– Ne-am zis că dacă trecem cu bine de primele patru etape, cu meciuri extrem de dificile, în deplasare cu ocupanta locului 2 și cu liderul, cu FC Hunedoara, la Satu Mare, avem șanse de 90 la sută să promăvăm. După ce am câștigat meciul derby cu FC Hunedoara venit convingerea certă că vom promova. Meritul este în primul rând al jucătoriilor și al conducerii tehnice.

– Urmează participarea în Liga II-a, un eșalon superior, cu alte pretenții. Va face față Olimpia rigorilor Diviziei B?

– Sunt convins că da. Ne-am fixat deja o strategie, reperele pentru sezonul viitor. Pentru că anticipez următoare d-voastră întrebare vă precizez că vom continua aceiași politică în ce privește jucătorii. Cu alte cuvinte vom merge și în continuare pe mâna jucătorilor sătmăreni, din municipiu sau din județ. Sigur, suntem conștienți că trebuie să ne întărim lotul. Din acest motiv vă pot spune că au demarat discuțiile cu o serie de jucători, șase la număr, originari din Satu Mare, care evoluează la echipe din Liga I și a II-a. Sunt convins că trei,sau chiar mai mulți, vor veni la Olimpia. Dar să nu-mi cereți deocamdadtă nume, că nu pot să vi le dau. Apoi, având sprijinul Consiliului Județean, dar și al Primăriei, vom avea o susținere financiară corespunzătoare. Vom continua lucrările de reabilitare la stadion, modernizarea vestiarelor, sală de conferință, montarea a 3.000 de scaune, lucrări de izolare etc. Iar centrul de copii și juniori va căpăta o altă dimensiune, una care să asigure viitorul fotbalului sămărean.

– Bun, veți aduce câțiva jucători noi. Dar de plecat, pleacă cineva?

– Ne vom consulta cu antrenorii să vedem pe cine punem pe lista de transferări. Dar nu vor pleca foarte mulți. Intenționăm să înființăm o a doua echipă a Olimpiei, echipă care va fi formată din jucători tineri și pe care o vom înscrie în Liga IV-a.

– Echipa tehnică va rămâne aceiași?

– Nu văd niciun motiv pentru care am schimba ceva ce a mers bine. Cu asta am răspuns la întrebare. Dar, mai precizez și asta, la un moment dat, pe parcursul campionatului, am avut această intenție când am observat că lucrurile au căpătat o anumită turnură iar rezultatele nu au fost pe măsura așteptărilor noastre.

– La final vă rugăm să adresați câteva cuvinte suporterilor Olimpiei.

– Le mulțumesc că au fost alături de noi pe parcusul ultimilor ani, chiar și atunci când am evoluat în județ. :i îi rog să vină în număr cât mai mare la stadion la meciurile din Liga II-a. Nu îi vom dezamăgi. Hai Olimpia!

12 nume pentru Olimpia

Discuția cu Dan Băbuț, și afirmația că Olimpia negociază cu mai mulți jucători sătmăreni care evoluează în Liga I și a II-a, ne-a făcut să întocmim o listă cu numele unor jucători care, într-un fel sau altul, ar putea ajunge la Olimpia.

Lista nostră îi cuprinde pe următorii jucători: Gardoș (Steaua), Sălăgeanu (FC Vaslui), Heil (FC Vaslui), Zsiga (FC Vaslui/Fortuna Brazi), Brata (CS Severin), Tincu (CSM Iași), Schwarckopf și Munteanu (Luceafărul Oradea), Ene (UTA), Lung (Sportul Studențesc), Curileac (FC Botoșani) etc. Pe listă mai poate fi inclus și Bujor, împrumutat doar la Olimpia.

Sigur, este doar o înșiruire de nume, nimic nu este cert. Probabil că unii dintre jucători nu au nicio intenție de a reveni la Satu Mar. Este cazul lui Gardoș și Sălăgeanu, despre care ne vine greu să credem că ar accepta în acest moment să vină la Olimpia având în vedere la ce echipe evoluează și câștigurile pe care le realizează. Sau a lui Curileac (fost la Samobil) proaspăt promovat în Liga I. Iar unii jucători de pe lista noastră sunt sub contract și nu au cum să negocieze, ei sau impresarii lor, un eventual împrumut sau transfer la Olimpia. Åži, probabil, în grabă, pe alții i-am omis de pe listă.
[Constantin Demian/IZ-SM]

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.