Interviu Adrian Dulcea

Seria interviurilor dedicate anului centenar continua cu al treilea invitat. De această dată este vorba de fostul atacant al Olimpiei, Dulcea Adrian. El a jucat în două perioade pentru Olimpia, prima dată în sezonul 1999-2000, iar apoi în 2004-2005 și a fost unul din cei mai apreciați jucători care au trecut pe la Satu Mare.

– Salut, Adrian! Îți mulțumim că ai acceptat invitațîa de a ne acorda al treilea interviu din seria interviurilor pentru centernar.

– Salut! Mulțumesc și eu pentru invitație.

– La ce te gândești prima dată atunci când auzi Olimpia Satu Mare?

– La primul club la care am activat, având în spatele meu SUPORTERI și la familie pentru că două treimi din familie e născută la Satu Mare.

– Când ai avut primul contact cu fotbalul? Dar cu Olimpia?

– Când am descoperit tripleta olandeză de la AC MILAN, care m-a făcut să mă înscriu la Chimia Rm. Vâlcea, iar cu Olimpia în vara anului 1999, când am fost transferat de la Gloria Bistrița.

– Care a fost primul meci al tău pentru echipa mare a Olimpiei?

– Cred că la Târgu Mureș, într-o remiză albă.

– Ai un meci pe care ai dori să îl retrăiești? În ce sezon fost?

– Cel împotriva celor de la Ineu, când am marcat patru goluri într-o victorie cu 5-2, în sezonul 2004-2005. La finalul meciului, prietenul meu, Florin Mureșan, a scris că am marcat un ,,pattrick”, lucru care ne-a făcut să-l botezăm pe băiețelul nostru Patrick.

– Dacă ai putea schimba rezultatul unui meci al Olimpiei, care ar fi acela?

– Rezultatul din cupă cu Dinamo, o echipă foarte puternică pe atunci. A fost un joc pierdut la loviturile de departajare. Aș fi vrut să revăd reacția stadionului arhiplin de atunci!

– Care ar fi primul 11 ideal al generatiei tale de la Olimpia?

– E greu să alcătuiesc unul, pentru că am prins două sezoane diferite cu două generații foarte bune, dar mă bucur să îmi amintesc de jucători ca Suciu, Dolha, Pâglișan, Răileanu, V. Ivan, Mironaș, Oros, Bălău, Paul Mihai, Csik, S. Costin, Sălăgeanu, Lăscărache, Nastai, Tempfli, Dan Florin, Marcel Rus, Zahariuc, Roszel.

– Ce părere ai despre proiectul Olimpia MCMXXI și implicarea suporterilor in viața echipei?

– Mi se pare un proiect extraordinar și sper să aveți suport și continuitate pentru a vedea această echipă minim în liga a II-a, căci suporterii o merită cu prisosință.

– Unul dintre sloganurile noastre este „Povestea Continuă”, ai vreo întâmplare de la Olimpia pe care ți-ar plăcea să o împărtășești cu noi, acum ca am intrat în anul centenar al clubului?

– Pot spune doar, că în ambele etape la Satu Mare am avut parte de grupuri de jucători apropiați precum o familie, lucru ce nu e simplu de realizat, iar asta m-a făcut să mă simt foarte bine în culorile galben-albaștrilor.

– În ce proiecte ești implicat în prezent și ce planuri are antrenorul Dulcea în viitor?

– Am preluat acum trei ani ca antrenor principal echipa Unirea Bascov în liga a IV-a, am reușit să promovăm încă din primul an, iar de atunci jucăm în liga a III-a, având un lot de jucători cu media de vârstă sub 20 de ani. În paralel încercăm să dezvoltăm un puternic centru de copii și juniori. Deocamdată sunt implicat total în acest proiect și în ciuda ofertelor apărute, am hotărât să rămân aici tocmai pentru că rezultatele încep să apară, în acest moment având trei jucători la loturile naționale de juniori.

– Mulțumim, Adrian, pentru momentele acordate și îți urăm succes pe mai departe.

– Mulțumesc și eu și mult succes !

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.