Gata, s-a terminat! Olimpia a ajuns cu ambele picioare în groapă

Conferința de presă de miercuri seara, la care a participat o parte din staff-ul Olimpiei, președintele Istvan Merkli, antrenorul Zoltan Ritli, directorul sportiv Daniel Pașca, contabilul Cosmin Miclăuș și căpitanul Florin Mureșan, ne-a arătat clar că clubul sătmărean este în agonie. Că doar o minune ar mai putea readuce la viața normală clubul.

Pentru că spațiul nu ne permite o desfășurare mai largă, vom puncta doar principalele subiecte atinse aseară și vom prezenta o parte din cifrele, cu trimitere la bani, pe care oficialii clubului ni le-au comunicat.

– Deconturile au fost refuzate de Consiliul Județean prin două adrese oficiale trimise clubului. După refacere, în urma decontului depus la data de 18.10.2017, au fost acceptate cheltuieli de 570.000 de lei. Suma de 180.000 nu a fost acceptată fiind considerată o cheltuială nejustificată a clubului.

– Potrivit contabilului, domnul Miclăuș cei 180.000 de lei nu au fost cheltuiți nejustificat ci au fost blocați de Finațele publice și virați la buget.

– Deconturi au mai fost depuse în anul 2016, în prima jumătate a anului 2017 și au fost acceptate în aceeași formă în care au fost prezentate acum.

– Pe parcursul lui 2016, CJ a suplimentat bugetul Olimpiei cu diverse sume de bani.

– Curtea de Conturi se află în proces cu Consiliul Județean și nu cu Olimpia.

– Din luna septembrie a.c. Olimpia a primit 188.000 de lei din care 100.000 de la Primărie și 88.000 de la diverși sponsori.

– Depunctarea echipei a survenit în urma neachitării restanțelor – 25.000 – față de jucătorii Voicu și Anca-Trip.

Vasile Bud și-a dorit o echipă de L1

Omul de afaceri sătmărean Vasile Bud și-a exprimat dorința de a finanța, în anumite condiții clubul. Propunerea a fost ca, din punct de vedere juridic, firma lui Vasile Bud să ia locul Olimpiei 2008 în parteneriatul cu Consiliul Local și Consiliul Județean. Iar cotizația celor două instituții să crească până la 5 milioane de lei. În acest condiții, Vasile Bud ar fi suportat datoriile de acum ale Olimpiei, circa 2,1 milioane lei. În plus, acesta s-ar fi obligat să repare stadionul să-l aducă la standardul Ligii 1. Și, important, să întărească echipa cu jucători de valoare, cu un obiectiv clar, promovarea în Liga 1. Din păcate lucrurile s-au împotmolit undeva, într-un punct pe care nu l-am aflat.

Situația lui Tiberiu Selymes

La rezilierea contractului, s-a semnat un acord prin care, pe lângă salariile încasate anterior, ex internaționalul urma să primească, până în 15 decembrie 21.000 de lei. În cazul în care acesta nu își primește banii până la data de mai sus, urmează să încaseze salariile cuvenite până la sfârșitul sezonului, adică 6.000 de lei lunar, până în iunie 2017. În felul acesta s-ar fi ajuns la peste 70.000 de lei, sumă pomenită de subsemnatul în urmă cu o zi și preluată de unele canale media din țară. Așa că, din acest puncte de vedere, îi cerem scuze lui Tibi Selymes. Fie doar pentru faptul că a lăsat o bună impresie la Satu Mare. Și a avut curajul să spună răspicat că Olimpia nu poate să promoveze în L1.

Oficial, Attila Karda nu mai este președinte

Perioada de preaviz, de 30 de zile, în care s-a aflat Attila Karda a expirat la începutul acestei săptămâni. „Preavizul a expirat, iar de 4 zile Attila Karda nu mai are nicio calitate oficială la clubul Olimpia” a spus președintele Istvan Merkli.

Ce ne oferă viitorul?

La această întrebare, pe lângă comentarii, așteptăm luări de poziție, propuneri ale cititorilor, iubitorilor fotbalului, ai Olimpiei.

Iar înainte de a încheia am vrea să propunem celor de la Consiliul Județean o ieșire în spațiul public. Nu de alta, dar mulți, pe drept sau pe nedrept, nu știm asta, arată cu degetul spre CJ. Ori, printr-un statut oficial, CJ este parte a ACS FC Olimpia Satu Mare 2010. Cu drepturi, dar și cu obligații. Inclusiv de a aduce clarificările necesare. Până la urmă Olimpia este, totuși, un brand, o emblemă a Sătmarului. Și nu putem șterge pe jos cu simbolurile.

Penalizată cu 4 puncte, Olimpia a ajuns pe ultimul loc

În primul meci al returului Ligii 2 la fotbal Olimpia va întâlni pe Metaloglobus București. O echipă pe care Olimpia a învins-o în luna august, cu 1-0. Dar în vară era o altă atmosferă la echipă, obiective mari, speranțe multe mari iar în conturile clubului se mai aflau ceva bani. Acum… acum vine potopul.

Dar, moral jucătorii Olimpiei, cel puțin cei pentru care Olimpia mai înseamnă ceva, pentru că ar putea fi un joc de adio, ar trebui să se străduiască să câștige aceste meci. Dar, în acest moment, ne este greu să facem pronosticuri. Mai ales că pregătirile de pe parcursul acestei săptămâni s-au desfășurat la relanti, cu intermitențe și cu un număr scăzut de jucători.

PS: Conform unor informații de ultimă oră, Olimpia a fost depunctată de FRF în urma unor memorii depuse de unii jucători, scandente fiind datoriile față de Voicu și Anca. Federația a depunctat Olimpia cu 4 puncte. În felul acesta formația sătmăreană a ajuns pe ultimul loc în L2. În plus, clubul are interzis la transferuri pentru o perioadă de timp. Dar vor urma și alte sancțiuni pentru că la comisiile FRF mai sunt depuse 6-7 memorii.

Sursa: Informatia Zilei

Conducerea clubului Olimpia a susținut ieri după amiază o conferință de presă prin care a încercat să lămurească o parte dintre acuzațiile apărute la adresa clubului în ultima perioadă.Conducerea clubului Olimpia a susținut ieri după amiază o conferință de presă prin care a încercat să lămurească o parte dintre acuzațiile apărute la adresa clubului în ultima perioadă.

Președintele Merkli Istvan, antrenorul Ritli Zoltan, economistul Cosmin Miclăuș, directorul Dani Pașca si căpitanul Florin Mureșan au vorbit pe rând despre situația de la echipă…Una deloc roz . Din capul locului președintele Merkli a amintit că nu s-a reușit strângerea sumei de 25000 lei pentru plata restanțelor către foștii jucători, Anca Trip și Voicu. ”Azi ( n.r. ieri) a expirat termenul dat de FRF așa că dacă nu am plătit vom fi depunctați. Două puncte cu alte două…Și urmează alte cazuri pe rol la comisii. Iar dacă vom fi blocați și la transferuri nu prea văd ce strategii să adoptăm de la iarnă” a spus evident trist președintele Merkli. Acesta a explicat că de când a preluat el clubul s-au cheltuit 180.000 lei și în 11 etape s-au acumulat 13 puncte. ” Numai noi știm cum am mers până aici. Nu e adevărat că deconturile nu s-au depus la Consiliul județean. Avem dovada că actele au ajuns la ei doar că din cele 700.000 lei primite doar pentru 520.000 lei s-au acceptat deconturile. Dacă primeam ultima rată de la Consiliul județean puteam termina măcar anul fără depunctări” a mai spus Merkli. De asemenea oficialii Olimpiei au ținut să lămurească și situația fostului antrenor, Tibi Selymes. ” A primit 20.800 lei și ar mai avea de luat cam tot atât. Nu e adevărat că i-am dat toți banii. Sunt  restanțe la jucători din august iar unii mai vechi mai au și două luni neplătite de anul trecut. Plus antrenorii de la juniori care n-au primit salarii din iunie” a mai precizat președintele Merkli. Economistul clubului, Rareș Miclăuș a lămurit și situația fostului președinte, Karda Attila. De șase zile lui Karda i-a fost reziliat contractul. Nu mai e la club, doar că acesta a plecat cu banii luați, la zi! Vestea cea mai proastă a venit de la directorul sportiv, Dani Pașca. Acesta a recunoscut că dacă până joi la ora 16 nu se plătește restanța de 3910 lei la baremurile de la meciul cu Chindia echipa nu va fi programată pentru meciul de sâmbătă cu Metaloglobus. Un observator și un asistent de la meciul cu Târgoviște au acceptat să plece acasă fără bani. ” Am dat doar ce-am strâns din bilete și sponsorizări!” a spus Pașca. Cât despre meciul cu Metaloglobus…Jucătorii vor intra pe teren doar că mulți dintre ei nu s-au mai antrenat zilele astea. Nu mai sunt bani de navetă, de chirii…e jale mare. Despre viitor…puține vești bune. Cu datorii de peste 1,9 milioane lei și cu depunctări ce vor urma pe bandă rulantă sunt slabe șanse ca echipa să termine sezonul..Asta numai dacă nu va apărea o soluție miraculoasă. Cât despre vinovați…Karda Attila pare a fi cel care e arătat tot mai des cu degetul. ” Ne-a închis ușile către sponsori, n-a plătit la timp contractele, nu se ajungea la depunctări…Management dezastruos” au punctat oficialii Olimpiei. Din păcate, mult huliții ziariști au cam avut dreptate. Se potrivește, din nefericire, vorba cu…așa pățești când ”dai briciul pe mâna maimuței. Riști să te tai”.

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
Susține echipa noastră cu o donație.Donează!
+ +