Gabi Both preşedinte de onoare al Olimpiei

La sugestia preşedintelui, Attila Karda, fostul jucător din generația de aur a Olimpiei Satu Mare, Gavril Both, a fost numit în funcția de președinte de onoare al clubului Olimpia.

„Avem nevoie la club de experiența unui om trecut pe la toate nivelele. Sunt convins că e o alegere foarte bună și sper că de acum va veni cu mai mare drag la meciuri după cum sperăm să crească credibilitatea că ne dorim ceva serios la acest club” şi-a motivat alegerea Karda, la conferinţa de presă.

Prezent la conferința de presă, Gabi Both, fostul mijlocaș sătmărean care a fost fotbalist la UTA Arad, Dinamo București și care a jucat în cupele europene pe stadioane cu nume grele ale fotbalului european, împotriva unor echipe precum Liverpool sau Tottenham, a mențioat că îi face plăcere să se întâlnească din nou cu presa sătmăreană deoarece „nu ne-am întâlnit de mult, nu am prea fost în atenția fotbalului”.

Legenda Sătmarului a precizat că a acceptat să ocupe această funcție deoarece „nici un fotbalist din generația noastră, în 50 de ani, nu a putut să ajungă în conducerea echipei.”.

Președintele de onoare al Clubului Olimpia apreciază foarte mult ceea ce a făcut și face în continuare Gică Hagi care a făcut jucători pentru echipa națională și și-ar dori ca în România să existe măcar 50 de școli de fotbal ca a lui pentru că atunci țara noastră ar avea fotbaliști. Desigur că şi-ar dori ca una să fie înființată la Satu Mare pentru că odată ce se pun bazele unui Centru de Copii și Juniori, fotbalul sătmărean va fi într-o continuă creștere. Conform acestuia, una dintre problemele grave cu care se confruntă fotbalul din orașul nostru sunt terenurile de fotbal care sunt foarte proaste „jucătorii nu se pot pregăti pe un teren prost, au nevoie de condiții bune de pregătire”.

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

În etapa a 14-a din Liga a II-a la fotbal, la Satu Mare vine echipa din Baloteşti, locul 15 în clasamentul la zi al campionatului. Un meci în care, prin prisma clasamentului, a evoluţiilor de până acum, FC Olimpia este favorită la victorie.

Despre adversarul Olimpiei, ACS Baloteşti nu putem spune mare lucru. Echipa îşi are sediul în comuna Baloteşti, o comună cu o populaţie totală care trece cu puţin de 8.000 de locuitori. Clubul a luat fiinţă în 2006, iar la sfârşitul sezonului 2013/2104 a promovat în Liga a 2-a. Iar cel mai cunoscut jucător este Marius Bâtfoi, un atacant care a evoluat chiar şi în Liga I, la Unirea Urziceni.

Acum, după ce am făcut cunoştinţă cu echipa oaspete, să trecem la ai noştri, FC Olimpia. Despre lot nu ştim prea multe. Dar, cu siguranţă antrenorul va introduce în teren şi pe cei menajaţi în meciul din Cupa României. Ne referim la Pană, Anca, Munteanu, utimul folosit totuşi 20 de minute. Dar nu va juca Vasile Pop, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene. Probabil că nu va juca nici Mureşan care a primit o lovitură la coaste şi are dureri mari la nivelul toracelui. Iar dacă nu va juca Mureşan, Iuhas sau Onicaş ar putea trece în centrul apărării. Dar acestea sunt supoziţii cuvântul decisv urmând să-l aibă antrenorul. Care, la nevoie, îl poate băgă în teren şi pe Iosif Vigu. Că tot se compară cu el prin diverse canale media.

Formaţiile probabile:
Olimpia: Anca – Duruş Onicaş Heil, Iuhas, Villand, Rus, Pană, Munteanu, Kanaloş Luduşan. Antrenor: Bogdan Andone.
Baloteşti: Fulga – Răuţu, Flămânzeanu, Marciuc,Dedu, L. Ion, Antoche, P. Ioniţu , Herea, Bakalli, Bâftoi. Antrenor: Cornel Nică.

Sursa: Informatia Zilei

Meciurile etapei a XIV-a din liga a II-a

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.