Fotbalul a fost invins

Ședința de luni a Consiliului Județean a fost privită de mulți ca un posibil colac de salvare al Olimpiei Satu Mare. Din păcate speranțele au fost deșarte, iar ședința s-a dovedit a fi un colac dezumflat care mai degrabă a “ajutat” Olimpia să se scufunde definitiv fără putință de salvare.

Lăsând la o parte figurile de stil, subiectul “Olimpia Satu Mare”, trecut la diverse, nu a adus nimic nou. Conducerea Olimpiei, cei câțiva jucători prezenți la ședință, consilierii județeni Alexandru Horvat, Joszef Pinter, Adrian Cozma au pledat în van cauza fotbalului sătmărean. Nimic, nici un argument, e drept unele lipsite de consistență, dar altele pertinente, obiective, nu a modificat poziția conducerii Consiliului Județean. Nici măcar soarta celor 104 de copii care activează la grupele sub 18 ani ale clubului Olimpia nu a părut să-i intereseze pe cei care, până mai ieri, au finanțat clubul.

Cum pe parcursul ultimelor săptămâni am pledat în mai multe rânduri cauza Olimpiei Satu Mare, nu mai intrăm în detalii în ce privește situația financiară a clubului. Ne exprimăm doar o nedumerire. Cum poate unul din cei doi finanțatori, recte Consiliul Local, să finanțeze clubul Olimpia, iar celălalt, Consiliul Județean, care funcționează în baza unor principii asemănătoare, să considere ilegală continuarea finanțării!? Ciudat! Dar, poate ne înșelăm și motivele sunt întemeiate. Dar atunci Consiliul Județean ar trebui, chiar are această datorie, să lămurească lucrurile.

La final vă mai prezentăm datoriile Olimpiei față de personalul clubului. Datorii prezentate într-un document de conducerea Olimpiei celor care au fost luni la ședința de consiliu.

• Datorii către actualii jucători – 353.073 lei. Dintre acestea 4 salarii (august, septembrie, octombrie și noiembrie) sunt datorii față de jucătorii veniți în vară și 7 salarii cuvenite jucătorilor mai vechi.

• Datorii față de antrenorii de la echipele de seniori și juniori – 136.800 lei.

• Datorii față de personalul administrativ – 74.000 lei.

• Datorii și penalizări către foștii jucători – 108.800 lei.

• Datorii față de foștii antrenori – 34.628 lei.

• Total – 633.628 lei.

Dar, la această sumă ar mai trebui adăugate celelalte datorii, către terți, cifrate la aproximativ 1,5 milioane de lei. Rezultă că Olimpia ar datora în total 2,13 milioane de lei. Descurajant, supărător chiar și pentru CJ. Dar, fiți atenți, datorii de aproximativ 1,6 milioane lei s-au acumulat în scurtul mandat al domnului Attila Karda. Domn adus special de la Târgu Mureș pe post de mare specialist, mare manager în ale fotbalului.

Curat murdar, coane Fănică!

Sursa: Informatia Zilei

Olimpia pierde puncte pe bandă rulantă pe la comisiile FRF și e la un pas de excludere din Liga a 2-a din cauza datoriilor. Cu jucători și antrenori neplătiți de luni bune, oficialii grupării fanion au încercat ieri să sensibilizeze conducerea Consiliului Județean pentru a le oferi o mână de ajutor.

Iar la ședința de ieri în sală au apărut o parte dintre jucătorii și antrenorii de la club împreună cu președintele Merkli Csaba.  Președintele Merkli a implorat onor Consiliul Județean să nu lase Olimpia să moară și să facă un efort prin deblocarea sumei de 500000 lei ce ar mai putea fi alocată anul acesta clubului. Au fost împărțite în sală,  consilierilor județeni , note de protest, în care jucătorii și antrenorii își cer drepturile . Ar fi restanțe salariale ce trec de 600000 lei… S-au purtat discuții aprinse la ”Diverse”, unele pro altele contra însă punctul pe i l-a pus președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba. “Nu îmi cereți să trec peste sentințe și să ne adâncim în populisme”, a declarat președintele Consiliului județean care a lăsat să se înțeleagă că ar fi de recuperat niște bani de la Olimpia. În plus mai sunt ceva documente din deconturi ce nu au fost acceptate de cei de la consiliu… Din păcate șansele par mici ca Olimpia să mai primească vreun ban anul acesta de la Consiliul Județean, iar în aceste condiții gruparea fanion se îndreaptă mai degrabă spre faliment. Păcat de munca antrenorilor și jucătorilor și de răbdarea lor… Câți ar fi suportat să meargă la muncă luni de zile fără să-şi primească banii din salarii? Final trist de an la Olimpia…

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
Susține echipa noastră cu o donație.Donează!
+ +