Fostul component al Generației de Aur, Tibor Selymes, va fi noul antrenor al Olimpiei Satu Mare

După o perioadă în care a stat pe tuşă din diferite cauze, fostul internaţional român Tibor Selymes a semnat un contract pe doi ani cu formaţia sătmăreană.

Chiar dacă în primul sezon are ca obiectiv crearea unei echipe competitive şi abia în al doilea an promovarea, Selymes speră să urce în Liga 1 încă din primul sezon. Este motivul pentru care împreună cu agentul Mihai Joiţa speră să aducă jucători care să crească sensibil valoarea lotului actual.

“Am plăcerea să vi-l prezint pe noul antrenor al Olimpiei, Tibor Selymes, fost component al generației de aur a fotbalului românesc și cred că cu toții îi cunoaștem cariera de fotbalist și antrenor. Personal, îmi face o deosebită onoare să stau alături de o vedetă a fotbalului românesc, cu 46 de selecții în Echipa Națională de fotbal a României, fost participant la două Campionate Mondiale și două Campionate Europene. Tibor Selymes a evoluat la echipe titrate din fotbalul european, Dinamo, Anderlecht, Standard Liege, Debrecen. Și ca antrenor, Tibor Selymes are în palmares cluburi mari ale fotbalului românesc: Astra, Petrolul, Oțelul Galați, dar și Sportul Studențesc sau ASA Târgu Mureș. Am considerat că putem readuce vremurile de aur la Olimpia cu un component al Generației de Aur a fotbalului românesc. Vreau să îi urez bine ai venit și mult succes la Olimpia“, a declarat în cadrul conferinței de presă, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

De asemenea, edilul municipiului a mai dorit să îi mulțumească fostului antrenor Bogdan Andone pentru munca depusă și pentru rezultatele bune obținute cu echipa, în special în turul campionatului.

“Locurile 1 – 6 cred că este unde putem să ajungem fără nicio problemă. Vrem să construim o echipă bună, dar totul trebuie să luăm de la zero. Cu siguranţă o să ajungem pe locurile 1 – 6. Construim un lot, ştim ce jucători putem aduce şi pe ce ne bazăm. Sunt şi jucători străini, şi jucători de aici din Satu Mare, şi jucători din ţară”, a afirmat noul antrenor.

Administraţia sătmăreană este decisă să investească inclusiv în stadion, inaugurat în 1942, care are o capacitate de 18.000 de locuri. În plus, îşi dorește să ajungă cu plăţile contractelor la zi, chiar dacă fondul de salarii va creşte. Primarul Kereskényi a precizat însă că nu va permite cheltuirea banilor publici nejustificat și că așteaptă finalizarea verificărilor din cadrul auditului financiar pentru a se lămuri o dată pentru totdeauna discuțiile pe marginea acestui subiect.

În vârstă de 47 de ani, Tibi Selymes are experienţă ca antrenor, drum pe care l-a ales în 2005, la FC Sopron, în Ungaria. Internaţional român în 46 de meciuri, fostul fundaş stânga al tricolorilor a mai antrenat pe Liberty Oradea, Sportul Studenţesc, ASA, Astra, Săgeata Năvodari, Oţelul Galaţi, Petrolul Ploieşti şi Delta Tulcea.

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Este oficial, FC Olimpia Satu Mare va fi antrenată de Tibor Selymes (47 de ani) în sezonul 2017-2018 din Liga 2 la fotbal. Noul tehnician a fost prezentat marți într-o conferință de presă, în sala mică de ședințe a Consiliului Local. Lângă Tibor Selymes au ocupat câte un loc Gabor Kereskenyi – primarul Sătmarului – și Attila Karda – președintele clubului.

“S-a ales simbolic această locație (n.r. cea de prezentare a noului antrenor). Am vrut să reiterez faptul că municipiul Satu Mare sprijină activitățile sportive, echipa fanion a municipiului și județului”, a început Kereskenyi. În continuare ni s-a vorbit despre cariera de jucător și antrenor a lui Tibor Selymes. Este cunoscut faptul că a făcut parte din “Generația de Aur”, de 46 de ori îmbrăcând tricoul naționalei României. Ca antrenor a trecut pe la echipe precum FC Sopron, Liberty Oradea, Sportul Studențesc, Astra Giurgiu, ASA Târgu Mureș, Săgeata Năvodari, Oțelul Galați, Petrolul Ploiești și ultima dată la Delta Dobrogea Tulcea, în Liga 3, sezonul 2015-2016.
Primarul a subliniat faptul că s-a cunoscut cu Tibor în anul 2015, la acel meci România – Grecia, terminat 0-0: “De atunci Tibi a urmărit ce se întâmplă la Satu Mare, în fotbalul sătmărean. Din păcate atunci nu au fost semne foarte bune că se îndreaptă într-o direcție bună fotbalul sătmărean. Știți foarte bine că la finalul sezonului 2015-2016 Olimpia a terminat pe locul 20, s-a salvat de retrogradare numai datorită desființării clubului din Buzău. L-am dorit și în urmă cu un an la Olimpia pentru că este un nume mare care generează respect.”

Obiectivul Olimpiei, locurile 1-6

Attila Karda și-a început discursul prin a prezenta câteva date legate de situația financiară pe care a moștenit-o, concluzionând că datoriile s-au redus de la un milion de lei la jumătate. Se dorește în continuare stabilizarea financiară a clubului, construirea unui centru redutabil de juniori, modernizarea infrastructurii împreună cu Primăria.

“Anul trecut obiectivul a fost evitarea retrogradării și am ajuns să obținem această clasare pe locul 9 fără nicio emoție că vom putea retrograda. Dar să nu credeți că pentru conducere sau șefii noștri a fost o clasare bună. Dar haideți să nu dramatizăm pentru că în urmă cu un an, cu mai mulți bani, s-a evitat retrogradarea în Liga 3 prin desființarea unei echipe”, spune Karda. Altfel, am aflat și obiectivul echipei pentru sezonul 2017-2018: locurile 1-6.

“Mulțumesc pentru oportunitatea de a antrena aici la Satu Mare și de a reveni în circuitul mare al fotbalului românesc. Putem să terminăm pe locurile 1-6 fără nicio problemă. Vrem să construim o echipă bună, dar trebuie să luăm totul de la zero. Avem jucători și știu și câțiva străini, sătmăreni, din țară, pe care vrem să-i aducem, știu pe ce ne bazăm. Programul pentru pregătirea de vară îl vom finaliza zilele acestea”, au fost primele cuvinte ale lui Selymes. Karda a venit în completare și susține că Olimpia se va reuni luni, 26 iunie.

Selymes: Vrem să avem mii de suporteri aproape

“Îmi doresc să construim și să aducem sătmăreni. Și anul trecut am avut 12-13 sătmăreni, cred că am fost echipa cu cei mai mulți localnici în lot. Aș vrea să înțeleagă și acești jucători sătmăreni că a fi sătmărean nu e o obligație ca să joci la Olimpia. Nu aș vrea să dau nume, dar când unii jucători la renegocieri cer salarii de 2.000 de euro eu consider că ori nu vor să rămână, ori sunt rău intenționați”, a intervenit Karda.

Tibor Selymes își propune să facă și un trial pentru a cunoaște mai mulți juniori și susține c[ sigur vor fi luați câțiva și la echipa mare. Cu Olimpia a semnat pentru un sezon cu mai multe opțiuni de prelungire.

“Ce am găsit la Satu Mare? Mă bucur că gazonul va fi mai bun față de ce am văzut la televizor. Devine un gazon pe care noi putem să jucăm, să construim o echipă care să joace un fotbal plăcut. Vrem să atragem cât mai multă lume la stadion, vreau să avem mii de suporteri aproape”, mai precizează noul antrenor. Din staff-ul tehnic vor mai face parte Dan Florea (antrenor secund), Mihai Ștețka (antrenor cu portarii), Ionel Tămășan (preparator fizic).

Legat de lot, ni s-a transmis că la finalul săptămânii îl vom avea. Deocamdată se poartă negocieri. La capitolul plecări apare Krausz, dar și Pană.

S-a amintit de Andone după o jumătate de oră

După aproape o jumătate de oră am auzit și numele lui Bogdan Andone, fostul antrenor al Olimpiei. Deoarece clubul nu a făcut niciun anunț oficial legat de plecarea sa, ne așteptam să fim anunțați la începutul conferinței. Dar abia după ce am adresat o întrebare i s-au adus mulțumiri lui Andone pentru ce a realizat la Olimpia.

“Maimuțoi” în Comitetul Director

La o ediție a emisiunii “Audiențe în direct” de săptămâna trecută, consilierul Alexandru Horvath, membru în Comitetul Director de la Olimpia, a susținut că prevederile contractului lui Attila Karda la Olimpia încalcă statutul clubului. Întrebat cum comentează această afirmație, Gabor Kereskenyi spune:

“Nu mi se pare normal, știu că și dumneavoastră doriți să aveți rating, este foarte bine dacă vin oamenii să facă circotecă și să se comporte ca niște maimuțoi în fața camerelor de luat vederi. Este o situație atipică și anormală ca niște oameni care au funcții de conducere la o entitate să meargă la televiziuni și să dea declarații împotriva acelei entități unde dețin funcții de conducere.”
Totuși, despre contractul lui Karda spune că nu l-a văzut, nu el l-a semnat, ci Catrinel Raț și Zoltan Pataki. Știe doar că salariul lui Karda este de 3.500 lei.

“Cei care critică au dat și aprobat niște salarii la mai multe persoane cu salarii de câte 9.000 lei net”, a punctat primarul Sătmarului.

Sursa: Informatia Zilei

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
Susține echipa noastră cu o donație.Donează!
+ +