Fluier final în prima ediție de „Elite” la fotbal

Campioana FC”ˆOlimpia II a făcut scorul etapei

Prima ediție a noului format din Liga a IV-a s-a încheiat odată cu etapa a 26-a, desfășurată zilele trecute. Prima campioană din „Elite” este FC Olimpia II, o echipă tânără cu mulți jucători sub 20 de ani.
În etapa de duminică, băieții antrenați de Mircea Bolba și Cristi Popa, s-au impus într-o manieră categorică pe terenul Unirii din Tășnad. Până la urmă, Olimpia II câștigă campionatul cu 7 puncte avans față de Luceafărul Decebal. Cea din urmă, a pierdut pe terenul echipei Cetate Ardud, însă în echipa lui Cosmin Iuhas au evoluat jucători mai puțin folosiți pe parcursul sezonului. Cu siguranță Luceafărul se păstrează pentru finala Cupei României pe județ, act care se va juca miercuri de la ora 18.00. Pe terenul din Carei, va întâlni FC Olimpia II, echipă care i-a „suflat” titlul din „Elite” pe ultima sută de metri.
Sezonul 2014-2015 din prima ligă de fotbal a județului a fost unul intens. Dacă după turul campionatului, Someșul Oar părea de neoprit, iată că fosta campionă a terminat pe locul 3. În prima parte a sezonului se luptau pentru întâietate: Oar, Olimpia II și Orașu Nou. Odată cu etapele din retur, Luceafărul a început să strălucească, a depășit Oarul și a urcat pe primul loc. Doar că pe final, povestea nu o vom mai repeta, Olimpia II a izbutit să schimbe liderul și să câștige titlul. La baraj va întâlni campioana Sălajului, Luceafărul Bălan în 20 și 27 iunie, primul meci urmând să se dispute în Satu Mare.
Cetate Ardud a reușit să evite retrogradarea din „Elite” grație victoriei de duminică cu 2-1. Având în vedere că Unirea a pierdut, Ardudul a urcat pe locul 12. Însă, e posibil ca Unirea Tășnad să rămână în „Elite”. Cu condiția ca FC”ˆOlimpia II să promoveze în Liga a III-a. A mai rămas un meci restanță între Dorolț și Cămin, însă nu mai poate schimba mare lucru în clasamentul general.
Adunarea Generală AJF în 25 iulie
Întrunit în ședință în 15 iunie, Comitetul Executiv din cadrul AJF Satu Mare a hotărât că Adunarea Generală va avea loc în 25 iulie, ora 9.30 la sediul AJF Satu Mare. Membrii afiliați pot depune până în 24 iunie, ora 12.00, la sediul AJF, puncte (idei) în vederea trecerii lor pe Ordinea de Zi a Adunării Generale. Ordinea de Zi a Adunării Generale va fi stabilită de către Comitetul Executiv în 24 iunie, care se va întruni în ședință de la ora 12.00.
Rezultate și clasamentul din „Elite”:
– Ardud – Decebal 2-1
– Micula – Botiz 4-1
– Vetiș – Oar 4-2
– Tășnad – Olimpia II 1-6
– Dorolț – Doba 2-3
– Beltiug – Cămin 3-0 (neprezentare)
– Orașu Nou a stat.
[Ionuț Blăjean/IZ-SM]

Final de sezon în Liga a 4-a Elite. Olimpia II Satu Mare și-a respectat blazonul și, cu titlul deja în buzunar, a câștigat duminică și la Tășnad, cu Unirea. Iar victoria „satelitului” la Tășnad trimite Unirea pe ultimul loc și cu un pas în Liga a 4-a.

Cetate Ardud se salvează miraculos după două victorii în trei zile, joi 3-0 cu Știința Beltiug și 2-1 duminică cu Luceafărul Decebal. E adevărat că Luceafărul s-a prezentat la Mădăras fără o parte din titulari, odihniți pentru finala Cupei de miercuri.

La Dorolț, meci tensionat între Recolta și Voința Doba. Trupa lui Sorin Ionescu s-a impus cu 3-2 și a terminat pe șase campionatul. Micula n-a avut emoții cu Botizul lui Nelu Donca în vreme ce șvabii din Cămin nu s-au mai obosit să facă deplasarea la Beltiug”¦

Unirea Tășnad ar putea fi salvată totuși de retrogradare chiar de”¦ Olimpia II Satu Mare. Tășnădenii rămân în Elită dacă Olimpia II câștigă barajul de promovare în Liga a 3-a!

Luceafărul Decebal a pierdut pe final un campionat pe care l-a avut în mână. Dar ultima decizie a comisiilor AJF a schimbat liderul, iar acum Olimpia II va juca barajul de promovare. Merită felicitări cei de la Decebal, care au arătat că și într-o mică comunitate, dacă există pasiune și dorință se poate ajunge la o performanță incredibilă. Putem chiar spune că Luceafărul Decebal este campioana morală a primei ediții a Ligii a IV-a Elite. Åži asta fără să luăm din merite tinerilor și antrenorilor echipei a doua a Olimpiei.

Iată rezultatele ultimei etape:
Cetate Ardud – Luceafărul Decebal 2-1
Turul Micula- Sportul Botiz 4-1
Viitorul Vetiș- Someșul Oar 4-2
Unirea Tășnad – FC Olimpia II 1-4
Recolta Dorolț- Voința Doba 2-3
Åžtiința Beltiug- Schwaben Cămin 3-0 (neprezentare)

Conform clasamentului, ar mai fi de jucat o restanță, între Recolta Dorolț și Schwaben Cămin, un meci care oricum nu mai poate schimba locurile din clasament, doar Căminul, dacă va câștiga poate urca un loc.
[GNV]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.