FC Olimpia, lider în topul indisciplinei în Liga a II-a la fotbal

Scriam deunăzi că, într-un clasament al numărului de spectatori prezenți pe propriul teren la meciurile din Liga a II-a din actualul sezon, FC Olimpia Satu Mare ocupă un loc de mijloc – 9. Dar dacă la numărul spectatori este pe la mijlocul clasametului, la capitolul indisciplină Olimpia se află pe un loc de frunte.

Așa cum se vede din lista de mai jos, cu un total de 53 de cartonașe, galbene și roșii, gruparea sătmăreană conduce detașat în topul indisciplinei. Defalcat, jucătorii Olimpiei au încasat 48 de cartonașe galbene, de trei ori câte 2 galbene transformate apoi în cartonaș roșu și de două ori 2 cartonașe roșii acordate direct.

În total, 19 jucători de la Olimpia au fost averizați în 14 etape. Iar în topul jucătorilor sătmăreni avertizați lideri sunt Iuhas, Duruș dar și mijlocașul Vasile Pop care este și golgeterul echipei. Din lotul actual au scăpat fără avertismente 5 jucători: Șuta, Erdei, Brice (oare unde-o fi?), Villand și, nota bene, Valter Heil. Dar, în ciuda numărului mare de cartonașe, Olimpia a avut doar în trei meciuri mai mult de 5 avertismente. Spunem asta pentru că la 5 cartonașe, sau mai multe, fiecare echipă este amendată cu 570 lei.

Chiar dacă nu apare pe lista de mai jos, trebuie să-l amintim aici și pe antrenorul Bogdan Andone. Trimis în tribună la meciul cu Luceafărul Oradea, Andone, excesiv de nervos în mai toate meciurile, a primit o suspendare de 2 etape dar și o amendă de 2.300 lei. Amendă plătită de club!

Sigur, unele cartonașe au fost acordate prea ușor, iar în alte situații, jucătorii au comis diverse încălcări mai mărunte ale regulamentului, din rațiuni tactice. Tocmai, din acest motiv nu vrem să arătăm cu degetul spre jucători sau antrenori. Sunt meciuri și meciuri. Iar unele au, câteodată, o încărcătură deosebită. Și,până la urmă, trebuie să vedem partea plină a paharului. Olimpia are rezultate și se află în partea superioară a clasamentului. Totuși, mai multă (auto) disciplină n-ar strica. Sfat valabil pentru jucători, fie și căpitan, dar și pentru antrenori. Pentru că starea excesivă de nervozitate de pe bancă se transmite și în teren.

Sursa: Informatia Zilei

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.