FC Olimpia – FC Olt 1-2

Ne bătură încă odat㔦 și tot pe 21 martie!

FC Olt și-a făcut se pare un obicei în a-și petrece echinocțiul de primăvară la Satu Mare. Anul trecut slătinenii învingeau cu 1-0 la Satu Mare, pe 21 martie, și administrau Olimpiei prima înfrângere după „¦doi ani. Iar de la acel meci a început declinul elevilor lui Csik care aveau să rateze la mustață intrarea în play-off.

Istoria s-a repetat sâmbăt㔦când tot pe 21 martie FC Olt a jucat , și a învins la Satu Mare cu 2-1 pe Olimpia . Noroc însă că acum băieții noștri au asigurat locul în play-off-ul seriei Vest.

Partida a fost una modestă. Cu sacii-n căruță după egalul de miercuri cu ACS Poli Timișoara, antrenorul Tibi Csik a trimis în teren o formulă inedită de echipă. Cu Anca, Onicaș, Markus, Rus și Selagea pe bancă și cu Iuhas și Sălăgeanu, în tribună, suspendați.

„Am vrut să-i văd la lucru și pe băieții care au jucat mai puțin în acest an”, a explicat Tibi Csik care a admis la conferința de presă că echipa lui a prins o zi foarte slabă.

Faur (15) și Bujor( 27) au irosit ocaziile primei reprize pentru gazde în vreme ce oltenii nu l-au prea deranjat pe Marius Åžuta în primele 45 de minute. Olimpia a deschis scorul în minutul 40 după o fază fixă. Debutantul Gabi Cădar a executat bine o lovitură de colț, Micaș a prelungit până la Faur care din 6 m l-a învins pe portughezul Nuno Claro.1-0!

Oltenii se trezesc la viață abia după pauză . În minutul 50 Curtuiuș profită de o gafă a lui Ioniță și egalează cu un șut din interiorul careului. Tot Curtuiuș putea face 2-1 în minutul 70 când l-a ridiculizat pe același aerian fundaș adus de la Dinamo, Ioniță, doar că Åžuta a salvat miraculos.

Csik forțează cu Markus și Feier doar că până la urmă lovitura de grație avea s-o dea juniorul Oltului, Åžtefan. Intrat în minutul 77, puștiul lui FC Olt a marcat pentru 2-1 în minutul 88 după o execuție superbă de la colțul careului și o trecere de efect pe lângă unul dintre fundașii sătmăreni.

Olimpia și FC Olt se vor reîntâlni în play-off iar un lucru e cert, la Satu Mare nu se va mai juca pe”¦21 martie! Așa poate avem șansa noastră de a-i bate în premieră în această formulă pe slătineni.

Din păcate o parte dintre jucătorii noștri intrați sâmbătă pe teren au dezamăgit. Åži-au arătat limitele.Åži ,poate, așa cum a spus -o și Tibi Csik la conferința de presă ar fi timpul să ne gândim deja la sezonul viitor și să aruncăm în luptă niște puști de 17-18 ani din ograda proprie. Așa cum a făcut-o sâmbătă FC Olt cu Florin Åžtefan.
Olimpia își încheie sezonul regulat la Tărlungeni pe 28 martie.

Olimpia: Åžuta – Fl. Mureșan, Ioniță, Heil, D. Muntean – Cădar (70 Mărkuș), Svarczkopf (70 Feier), Micaș, Bic – Bg. Faur, Vl. Bujor (86 Selagea). Antrenor Tiberiu Csik.
FC Olt: Nuno Claro- Anghelina, Fâșie, Gligor, Giurcă- Ignea, V. Gheorghe (85 Morariu), Bardu ( 61 Blănaru), Căpățână- Rogojeanu (77 Åžtefan), Curtuiuș. Antrenor Daniel Oprescu.

Oprescu: ” Suntem nașii Olimpiei!”
„Vorbeam cu băieții mei ieri și le spuneam că, citind faptul că Satu Mare nu are nici o înfrângere pe teren propriu în acest campionat, la fel cum s-a întâmplat și anul trecut când Olimpia nu mai avuse înfrângeri pe teren propriu de doi ani, că noi astăzi vom produce prima înfrângere și așa s-a întâmplat. A fost un meci destul de echilibrat, păcat că starea gazonului a fost destul de rea, noi ne-am făcut o echipă anul acesta care are un joc bazat foarte mult pe posesie și construcție și, din păcate, ne-a împiedicat în primele patru etape din minireturul acesta să arătăm acest lucru, deoarece starea terenurilor a fost proastă în perioada asta de primăvară. Important este că am câștigat, ne menținem pe locul 3. Sunt bucuros că juniorii noștri progresează”.

Csik: „În play-off schimbăm strategia!”
„A fost un moment de delir (n.r. după succesul cu Poli), totuși am reușit să conducem prima repriză. Nu e pozitiv să conduci și să joci prost, pentru că acesta e adevărul, am jucat prost. Nici în repriza a doua nu am jucat mai bine și am greșit de două ori. Am primit un gol frumos! Numai că sunt echipe care profită de fiecare ocazie și fiecare greșeală, la fel cum e și FC Olt, care a profitat și bravo lor și bravo jucătorilor. Bine că nu au renunțat la 1-0 și au crezut în ei. La pauză le-am zis la ai mei, măcar dacă e 1-0 așa să rămână și le-am cerut să fie deștepți, să nu greșească, numai că au făcut invers. Până acum nu am greșit trei meciuri la rând, nu am primit gol și acum să luăm două goluri”¦nu e prea bine”, a declarat antrenorul Olimpiei, Tibi Csik.

Metalul pierde teren
Rezultatele etapei a 21-a a ligii a 2-a seria Vest:
Olimpia Satu Mare – FC Olt Slatina 1-2
Au marcat: Faur – min. 41 / Curtuiuș – min. 49, Ștefan – min. 88
FC Bihor – Unirea Tărlungeni 0-1
A marcat: Brujan – min. 22
Metalul Reșița – FC Caransebeș 1-2
Au marcat: Buhăescu – min. 34 / Stoica – min. 15, Artean – min. 34
ACS Poli Timișoara – Șoimii Pîncota 1-0
A marcat Cânu min 77
CS Mioveni – AFC Fortuna 3-0 (f.j.).
CSM Râmnicu Vâlcea a stat
[GNV]

Sătmărenii au pierdut chiar dacă au condus la pauză

FC Olimpia – FC Olt Slatina 1-2 (1-0)

Olimpia Satu Mare a jucat sâmbătă primul meci fără miză din actualul sezon. După ce și-au asigurat prezența în play-off, sătmărenii par a fi lipsiți de motivație. Întâlnirea cu FC Olt, penultimul meci din sezonul regulat al Ligii a II-a, a fost una lipsită de spectacol.

În tribunele stadionului din Satu Mare s-au aflat în jur de 1.000 de suporteri. Mulți dintre ei s-au arătat nemulțumiți de evoluția Olimpiei, echipa noastră a pierdut meciul după ce la pauză conducea cu 1-0.

Interesant este și faptul că în sezonul trecut, tot în 21 martie, sătmărenii se vedeau învinși pe propriul teren, tot de FC Olt (0-1). Perioada de invincibilitate în meciurile de acasă a fost întreuptă. Aceasta a durat 343 de zile. Dar să trecem la meci.

Tibi Csik a început cu un prim „11” mai diferit față de cum ne-a obișnuit. Iuhas și Sălăgeanu au fost absenți „motivați”, suspendați fiind din cauza cartonașelor primite în meciul cu Timișoara. Au fost titularizați Ioniță în apărare și Gabriel Cădar la mijloc. Dacă primul a avut momente de ezitare în joc, Cădar, aflat la meciul de debut, a contribuit la singurul gol al Olimpiei. O primă fază notabilă i-a aparținut lui Faur. A trimis un șut puțin pe lângă poarta lui Nuno Claro (min. 16). Ocazii și-au creat și slătinenii prin Gligor (min. 9) și Căpățînă (min. 24). Olimpia a deschis scorul aproape de pauză. La primul corner, Cădar a trimis perfect pentru Faur, cel care din patru metri a reluat cu capul în plasa porții lui Nuno Claro (min. 41). Faur a devenit golgheterul echipei noastre, fiind singurul jucător cu două goluri marcate.

Repriza a doua a început excelent pentru oaspeți. Curtuiuș a restabilit egalitatea după ce l-a driblat pe Ioniță în careu și a trimis pe lângă portarul Åžuta (min. 49). De partea Olimpiei am mai notat șutul lui Cădar de la 20 de metri (min. 51), trimis pe centrul porți și mingea trimisă peste de Faur, după o pasă a lui Bujor (min. 67). Intrat pe teren în locul lui Rogogeanu, Florin Åžtefan a scăpat pe poartă, l-a driblat pe Mureșan și a șutat în forță din colțul careului de 16 metri aducând echipei sale toate punctele puse în joc. Meciul dintre FC Olimpia – FC Olt s-a terminat 1-2.

– Olimpia: Åžuta – Fl. Mureșan, Ioniță, Heil, Muntean – Cadăr (Mărkuș 72), Svarczkopf (Feier 72), Micaș, Bic – Faur, Bujor (Selagea 59). Antrenor: Tiberiu Csik.
– FC Olt: Nuno Claro – Anghelina, Fîșie, Gligor, Giurcă – Ignea, V. Gheorghe (Morariu 85) – Bardu (Blănaru 60), Căpățînă, Rogoveanu (Åžtefan 77) – Curtuiuș. Antrenor: Dan Oprescu.

Rezultate din etapa a 21-a:
– Olimpia – Olt 1-2
– FC Bihor – Unirea Tărlungeni 0-1
– Metalul Reșița – Caransebeș 1-2
– Mioveni – Fortuna 3-0 (fără joc)
– Poli Timișoara – Åžoimii Pâncota 1-0
– Rm. Vâlcea a stat.

Tibi Csik: „La pauză le-am cerut băieților să fie deștepți”
Oprescu spune că Olimpia are un gazon rău

La conferința de presă de după meciul Olimpiei cu FC Olt au venit Daniel Oprescu, antrnorul de la FC Olt și Tiberiu Csik, antrenorul Olimpiei.

„Vorbeam cu băieții mei ieri și le spuneam că, citind faptul că Satu Mare nu are nicio înfrângere pe teren propriu în acest campionat, la fel cum s-a întâmplat și anul trecut când Olimpia nu mai avuse înfrângeri pe teren propriu de doi ani, că noi astăzi vom produce prima înfrângere și așa s-a întâmplat. A fost un meci destul de echilibrat, păcat că starea gazonului a fost destul de rea, noi ne-am făcut o echipă anul acesta care are un joc bazat foarte mult pe un joc de posesie și construcție și din păcate ne-a împiedicat în primele patru etape din minireturul acesta să arătăm acest lucru, deoarece starea terenurilor a fost proastă în perioada asta de primăvară. Important e că am câștigat, ne menținem pe locul 3. Sunt bucuros că juniorii noștrii progresează” a spus Daniel Oprescu.

„A fost un moment de delir după ce ne-am asigurat prezența în play-off, totuși am reușit să conducem prima repriză. Nu e pozitiv să conduci și să joci prost, pentru că acesta e adevărul, am jucat prost. Nici în repriza a doua nu am jucat mai bine și am greșit de două ori. Am primit un gol frumos/ Numai că sunt echipe care profită de fiecare ocazie și fiecare greșeală, al fel cum e și FC Olt a profitat și bravo lor și bravo jucătorilor. Bine că nu au renunțat la 1-0 și au crezut în ei. La pauză le-am zis la ai mei, măcar dacă e 1-0 așa să rămână și le-am cerut să fie deștepți, să nu greșească numai că au făcut invers. Până acum nu am greșit trei meciuri la rând, nu am primit gol și acum să luăm două goluri, nu e prea bine. În play-off vor juca doar jucătorii ce și prelungesc contractele cu Olimpia. Åži vom miza pe juniorii din pepinieră. Trebuie să ne gândim de acum la sezonul viitor”, a declarat Tibi Csik.
[Ionuț Blăjean/IZ-SM]

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.