FC Bihor spune adio fotbalului

O altă echipă de fotbal din România, una de o mare notorietate, FC Bihor Oradea, dispare din fotbalul autohton.

Decizia a fost confirmată marți de Curtea de Apel Oradea care a respins recursul clubului la declanșarea falimentului pronunțat în luna octombrie a anului 2015 de Tribunalul Bihor. În condițiile în care decizia este irevocabilă, clubul FC Bihor își încetează activitatea. „CS FC Bihor Oradea nu își mai poate desfășura activitatea. Acest recurs a fost ultima cale de atac a clubului” spune site-ul bihon.ro citându-l pe Sergiu Tod, lichidator judiciar. Clubul din Oradea a ajuns la faliment după nu și-a mai plătit jucătorii și antrenorii de multe luni iar în luna decembrie a anului trecut a rămas și fără sediu.

FC Bihor a terminat prima parte a sezonului 2 pe locul 12 în Seria a II-a, cu 13 puncte acumulate în 18 etape. Poziția actuală dădea dreptul bihorenilor să evolueze în play-out, cu șanse minime de a evita retrogradarea.

Drept urmare, campionatul Ligii a II-a, seria Vest, va continua cu 12 echipe din care 5 vor evolua în play-out, fază în care va juca, probabil, și Olimpia. Conform regulamentului, după disputarea jocurilor din play-out, retrogradează echipele de pe locurile 10, 11 și 12, iar echipa de pe locul 9 va disputa un meci de baraj cu echipa clasată pe același loc în prima serie.
[Constantin Demian/IZ-SM]

Fotbal în faliment / Liga a 2-a încotro?

Anul 2016 începe cu vești proaste pentru iubitorii fotbalului românesc. Și mai ales pentru cei care urmăresc atent campionatul ligii secunde.

După ce oficialii de la FC Caransebeș au anunțat că echipa va fi retrasă din campionat din cauza retragerii finanțării de la consiliul local, o altă grupare din B2 a spus PAS!
Site-ul bihon.ro anunță că FC Bihor Oradea a intrat în faliment.

După înfrângerile la scor suferite în campionat, FC Bihor a mai pierdut marți un meci! La Curtea de Apel Oradea, unde judecătorul a respins recursul clubului la declanșarea falimentului. „Respinge ca nefondat recursul declarat de recurentul debitor Clubul Sportiv Fotbal Club Bihor Oradea în contradictoriu cu intimații creditori Szatmari Alexander Stefan, Muzsnay Zsolt , SC Trameco SA , DGRFP Cluj-Napoca prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Bihor, Dulău Dorin Raul și lichidator judiciar RVA Oradea Insolvency Specialists SPRL în reprezentarea debitoarei CS FC Bihor Oradea împotriva Sentinței nr. 1235/F din 6 octombrie 2015 pronunțată de Tribunalul Bihor pe care o menține în totul. Fără cheltuieli de judecată în recurs. Irevocabilă. Pronunțată în ședință publică azi 12 ianuarie 2016″, este soluția postată azi pe portalul instanțelor de judecată. scrie bihon.ro

În aceste condiții, clubul își va încheia activitatea. „Sub denumirea de CS FC Bihor Oradea echipa nu își mai poate desfășura activitatea. Acest recurs a fost ultima cale de atac a clubului”, a explicat Sergiu Tod, lichidator judiciar, reprezentant RVA.

FC Caransebeș, FC Bihor dispar încet”¦se pregătește Metalul Reșița.FCM Baia Mare are datorii mari la jucători și a amânat reunirea. Oare ce urmeaz㔦 sau mai precis cine urmează!”?

Olimpia a apucat să joace ambele meciuri din sezonul regulat cu FC Bihor. S-a impus cu 2-1 la Satu Mare și 5-0 la Oradea.
[GNV]

Leave a Reply