Etapa a II-a: Minaur Baia Mare – Olimpia Satu Mare

Satu Mare și Baia Mare, doua orașe din Nord-Vestul țării, cele mai importante din regiune. Când vine vorba de fotbal însă, între cele doua orașe a fost mereu rivalitate, așa cum există Derby-ul Vestului între Poli Timișoara și UTA Arad, în această zonă a țării exista ceea ce suporterii au numit Derby-ul Nordului între Olimpia Satu Mare și Minerul Baia Mare. În Baia Mare însă Minerul și-a schimbat denumirea în FC Baia Mare sau FCM Baia Mare, acum e vorba de Minaur Baia Mare. 

Ultima întâlnire între reprezentatele celor doua județe cu prezența suporterilor ambelor formații pe stadionul din “Dealul Florilor” datează din 9 noiembrie 2015 și s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Dacă pe teren nu s-a putut desemna o câștigătoare, în tribune atmosfera a fost clar dominată atunci de suporterii sătmăreni care au afișat mai multe coregrafii.

Meciul din etapa a II-a a ligii a III-a seria a X-a pune față în față două echipe cu traiectorii total diferite, Minaur Baia Mare a ajuns în liga a III-a după ce sezonul trecut a retrogradat din liga a II-a, în vreme ce Olimpia Satu Mare a promovat în liga a III-a și are ca obiectiv clasarea pe locurile 5-8.

În prima etapă, CSM Sighetu Marmației a produs surpriza pe stadionul Viorel Mateianu, reușind să învingă pe Minaur, scor 1-0, în vreme ce Olimpia Satu Mare a remizat acasă, scor 2-2, cu Sănătatea Cluj.

Minaur Baia Mare se va prezenta deci la acest meci cu orgoliul rănit și va dori să obțină prima victorie în fața propriilor suporteri, astfel pentru Olimpia Satu Mare se anunță un meci greu pe stadionul din “Dealul Florilor”.

Olimpia Satu Mare ar putea însă profita de moralul scăzut al băimărenilor în urma eșecului din prima etapă și ar putea să obțină cel puțin un punct din deplasarea de la Baia Mare, deci meciul de mâine se anunță a fi un meci interesant între cele doua formații.

Noi le ținem pumnii băieților de pe Someș și le dorim multă baftă.

FORZA OLI!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Content is protected !!
Susține echipa noastră cu o donație.Donează!
+ +