Dunarea Calarasi – Olimpia Satu Mare 5-1

Tensiunile apărute în ultima vreme între președintele Karda și antrenorul Selymes nu aveau cum să nu afecteze și echipa și implicit jocul Olimpiei…Lipsa de comunicare dintre cei doi, declarațiile contradictorii și suspiciunile din vestiar au prevestit oarecum dezastrul de sâmbătă…

Fără fundașii centrali Hlinca și Munteanu, cu Selymes suspendat după eliminarea de la meciul cu Afumați, Olimpia a fost un simplu partener de antrenament pentru Dunărea Călărași.

Cu un nou antrenor pe bancă, Dan Alexa, călărășenii au zburdat și au profitat de spațiile mari lăsate de ai noștri. Silviu Pană, un mijlocaș lăsat prea ușor în vară să plece de la Satu Mare, a deschis scorul în minutul 40. Apoi gabonezul Missi Mezu , la primul meci pentru Dunărea, a dus scorul la 2-0 în minutul 42. Totuși, Lusamba a readus speranța în tabăra noastră în minutul 44 și la vestiare s-a intrat cu un avantaj minim, 2-1, al gazdelor. Avea să fie însă doar un foc de paie, căci Olimpia n-a avut forța de a întoarce rezultatul, ba mai mult a părut ca o barcă lăsată în derivă pe Dunăre…una fără cârmaci și care serios ia apă la bord. Drăghiceanu, Munteanu și Alexandru au marcat în partea a doua și i-au făcut un debut cât se poate de fericit lui Alexa pe banca Dunării…

În schimb, la Olimpia se adună norii negri, de furtună. Echipa a ajuns pe loc retrogradabil, victoria cu liderul Hermannstadt pare doar o frumoasă întâmplare, iar luminița de la capătul tunelului e din ce în ce mai palidă la cum stau lucrurile în lot și în jurul echipei.

Se vorbește despre demisia antrenorului Selymes. Doar la capitolul marketing și imagine Olimpia a punctat în această perioadă. Dar cât să mai vinzi imaginea unei echipe ce e la un pas de naufragiu…

Și ca umilința de la Călărași să fie totală, suporterii s-au arătat revoltați pe facebook de noul echipament cu care echipa s-a prezentat la Dunăre. Unul cică ce ar avea numele unui sponsor din Baia Mare…Iar asta e curată blasfemie pentru fanii galben-albaștrilor! Olimpia joacă etapa viitoare la Snagov…dar până atunci se anunță zile agitate la club!

Dunărea: C. Lungu (cpt.) – Ţenea, Mardare, Bg. Şandru, Tomozei (26 Silviu Matei) – V. Munteanu, Preoteasa, Sil. Pană, Kanda, Drăghiceanu – Missi Mezu (61 Valentin Alexandru).

Olimpia: Fl. Muntean – Duruş, Fl. Mureşan (cpt), Copaci, Bura (23 Rus), Villand, Cubaş, Vas. Pop, D. Lukacs, Brata (71 Szasz), Lusamba.

Sursa: Informatia Zilei

Aşa cum am anticipat, Olimpia a fost învinsă la Călăraşi de formaţia gazdă, Dunărea. Dat fiind scorul la care a pierdut formaţia sătmăreană, 1-5, putem spune că este vorba de o înfrângere ruşinoasă, usturătoare. O înfrângere care trimite Olimpia pe locul 16 în clasament, o poziţie de pe care, la final de sezon, se retrogradează în L3.

Totuşi, până la final de sezon mai este destulă vreme, aşa că este prea devreme să vorbim despre retrogradare. Dar despre situaţia tensionată de la Olimpia putem vorbi şi e nevoie şi de un semnal de alarmă, de decizii rapide, ferme, pentru a curma actuala stare de lucru de la clubul sătmărean. Altfel, în scurt timp, lucrurile se pot complica rău de tot.

Meciul de la Călăraşi nu a avut practic istoric. Formaţia gazdă a dominat în mare parte meciul dar a deschis scorul destul de târziu, în minutul 40 când Silviu Pană, fost jucător al Olimpiei în sezonul trecut, a marcat cu un şut de la 16 metri. Două minute mai târziu călărăşenii au majorat scorul prin Missi Mezu, intenaţionalul din Gabon executându-l pe portarul Olimpiei cu un şut din marginea careului mic. Olimpia reduce din handicap în minutul 44 prin Lusamba, şut din 10 metri şi se părea că meciul se va relansa. Dar nci vorbă şi, la puţine minute de la reluare (min. 51), Drăghiceanu l-a învins pe portar cu un şut de la 14 metri. Iar la toate cele trei goluri a greşit flagrant Ciprian Duruş motiv pentru care a şi fost schimbat.

În minutul 64 gazdele au majorat scorul la 4-1 prin V. Munteanu după o acţiune personală finalizată din careul mic după ce l-a driblat şi pe portarul F. Muntean. Scorul final l-a stabilit V. Alexandru (min. 69) cu o lovitură de cap după o centrare la care fundaşii noştri au fost spectatori.

În acest timp, resemnaţi parcă, jucătorii Olimpiei s-au limitat la un joc steril, fără consistenţă în atac, fără ocazii. Şi, potrivit unor martori oculari, buni cunoscători ai fotbalului, dacă Dunărea ar fi câştigat la o diferenţă şi mai mare, n-ar fi fost nicio mirare. De unde oare această impresie?!

Dunărea: Lungu (cpt.) – Ţenea, Mardare, Şandru, Tomozei, V. Munteanu, Preoteasa, Pană, Kanda, Drăghiceanu (75 Danciu), Missi Mezu (68 V. Alexandru). Antrenor: Dan Alexa.

Olimpia: F. Muntean – Duruş (60 Ayoub), F. Mureşan (cpt.), Copaci, Bura (25 Rus), Villand, Cubaş, V. Pop, D. Lukacs, Brata (71 Szasz), Lusamba.
Rezerve neutilizate: Şuta – Cocian, Nemeş, Jurj. Antrenor secund: Daniel Florea.

Selymesi a urmărit meciul din tribună

Trimis de arbitru în tribună, pentru proteste repetate, la meciul Olimpiei cu CS Afumaţi, antrenorul Tiberiu Selymesi a fost suspendat de FRF şi nu a luat loc pe bancă sâmbătă, la Călăraşi. Ex internaţionalul a stat în tribună, în spatele băncii de rezerve, iar rolul lui bancă a fost preluat de secundul Daniel Florea.

Mai precizăm că în absenţa unui reprezentant al staff-lui administrativ al Olimpiei, rolul de delegat l-a îndeplinit Cosmin Iuhas.

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Leave a Reply