Doar proiectul depus de Olimpia MCMXXI Satu Mare a fost respins de Consiliul Județean Satu Mare

In ciuda faptului ca în primul sezon de la înființare, Olimpia MCMXXI Satu Mare a câștigat toate meciurile, cucerind doua trofee, Campionatul ligi a V-a și Cupa României (faza județeana), comisia de evaluare a proiectelor ce vor primi finanțare din cadrul Consiliului Județean Satu Mare a considerat de cuviința sa respingă acest proiect deși în spatele lui stau performantele enumerate mai sus.

Județul Satu Mare prin Consiliul Județean a publicat raportul intermediar de evaluare a proiectelor ce vor primi finanțare în urma concursului de proiecte în baza Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general pentru programe/proiecte/acțiuni culturale și proiecte/programe sportive, desfășurate în anul 2019.

Astfel, în urma procedurilor de evaluare a propunerilor de proiecte/programe sportive, Comisia a stabilit punctajele proiectelor/programelor depuse, iar singurul proiect respins a fost cel depus de Olimpia MCMXXI Satu Mare”Performață în galben-albastru”. Comisia a acordat doar 60,00 puncte proiectului depus de Clubul Sportiv al Suporterilor, punctaj insuficient pentru a fi eligibil și pentru a beneficia de finanțare (propunerile de proiecte/programe/ trebuie să obțină un punctaj total de minim 70 de puncte, din punctajul total maxim de 100 de puncte).

Olimpia MCMXXI Satu Mare a depus un proiect în cadrul programului ”Promovarea sportului de performanță” care, conform normelor specifice, are ca scop ”valorificarea aptitudinilor individuale într-un sistem organizat de selecție, pregătire și competiție care să asigure autodepășirea continuă, realizarea de recorduri naționale și internaționale”.

Comisia de evaluare și selecție a fost alcătuită din Kovacs Mate, Carmen Dobra, Rodica Maxi și Nadia Onci, Pinter Jozsef a fost președintele Comisiei, iar Liviu Rusu a fost secretarul Comisiei (fără drept de vot).

Suma repartizată prin Programul anual pentru acordarea de finanțări nerambursabile din bugetul local al Județului Satu Mare, în anul 2019, în condițiile Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare, în domeniul SPORT, este de 500.000 lei. Atribuirea acestei sume se va face în anul 2019 prin una sau mai multe sesiuni de selecție a proiectelor.

Suma solicitată cu titlu de finanțare nerambursabilă cât și finanțarea acordată nu poate fi mai mare de 100.000 lei/proiect/program sportiv.

Conducerea clubului nostru contestat azi decizia Consiliului Judetean Satu Mare depunand o contestatie dupa cum se poate vedea in imaginea de mai jos.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.